Onnellisuutta ja ihmissuhteita.


Muistatteko, kun postailin kerran jutun nimeltä 10 ikävää tosiasiaa, joiden hyväksymisestä on hyötyä? Tuosta linkistä voitte virkistää muistianne, jos on päässyt jo unohtumaan. Ihan käypää tekstiä yhä edelleen ja kertaus teki oikein terää itsellenikin.
Kyseisen postauksen tekstit nappasin Jevgeni Särjen blogista nimeltä Elä paremmin. Sieltä löytyy todella paljon lukemisen arvoisia juttuja :)

Viime vuoden lopulla satuin selailemaan Espoon työväenopiston tarjontaa, koska olen heidän kursseillaan aina silloin tällöin vieraillut. Silmiini osui eräs mielenkiintoinen luentosarja, jonka vetäjää en vielä silloin tuntenut nimeltä laisinkaan. Ilmoittauduin yhdelle luennolle ja suuntasin nettiin ottamaan selvää luennoitsijasta. Sitä kautta löysin minua muutaman vuoden nuoremman naisen innostavaan blogiin nimeltä Jäänmurtajat ja huomasin lukevani juttuja pitkän tovin.

Tämän vuoden alussa sitten matkasin luennolle nimeltä Ihmissuhdetaitojen ja itsevarmuuden kehittäminen ja tykkäsin tosi paljon illan annista. Karla puhui ja nauratti meitä kolmen tunnin ajan, välillä tehtiin vieruskaverin kanssa muutamia harjoituksia (apua, vieraita ihmisiä!?!?;)) ja sitten taas jatkettiin Karlan kuuntelemista. Pidin luennosta, koska Karlalla tuntui olevan aito innostus ja paljon asiaa sekä esimerkkejä. Kolme tuntia ihmissuhteista ja siitä, miten tulisi käyttäytyä - kukapa meistä ei haluaisi olla parempi ja taitavampi toisten ihmisten seurassa? Sain paljon kivoja vinkkejä, joita toki sulattelen yhä edelleen, ja innostuksen lähteä toisillekin luennoille. Valitettavasti seuraava luento osui suoraan syntymäpäivälleni ja kolmannen jouduin perumaan esteen vuoksi. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että Karla pitää luentoja sekä ihmissuhdetaitokursseja ihan säännöllisesti, joten varmasti vielä onnistuu aikataulut yhteen.

Itse en ole koskaan ollut mitenkään erityisen ulospäinsuuntautunut ja olen takellellut koko elämäni enemmän tai vähemmän ihmisten kanssa seurustellessa. Olen esimerkiksi maailman surkein small talkaaja.. Joten ajattelin, että kaikki tällainen oppi on todella tervetullutta. Karlan sivuilla lukeekin:
"Kenelläkään ei voi olla liian hyvät ihmissuhdetaidot. Mikäli esimerkiksi uusiin ihmisiin tutustuminen ei ole sinulle naurettavan helppoa, haluat parantaa keskustelutaitojasi tai toiveissasi on verkostoitua paremmin työelämässä, niin opit kurssilla varmasti uutta. Jokaiselle löytyy uutta tietoa ja kehityskohteita jostakin kurssin aihepiiristä. Usein itse on vaikeaa tietää, minkä aihealueen kehittämisestä on itselle suurin hyöty."


Luennolla saimme kasan kirjavinkkejä, joista ensimmäisenä lukaisin Dale Carnegien klassikon nimeltä Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa. Kirja on ikivanha, mutta sen opit eivät varmasti koskaan vanhene. Seuraavaksi aion metsästää käsiini Never eat alone-kirjan. Saa vinkata, jos joltain löytyy ja haluaa lainata!
Tykkään niiin paljon tämän tyyppisistä kirjoista, olette varmasti huomanneet :)

Lueskelkaa ihmeessä niin Karlan, kuin Jevgenin blogeja ja olette taas vähän rikkaampia! 

Ihanaa lauantai-iltaa muruset. Täällä on sauna kuumana ja punkkulasi täys. 
4 kommenttia:

 1. Jee :3 Kiva että linkittelit!

  Olen itsekin käynyt karlan kursseilla ja hyvää tavaraa ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvälle sivustolle on kiva linkata :) Olen samaa mieltä, toivottavasti vielä pääsen jollekin kurssille :)

   Poista
 2. Kiitos paljon postauksesta ja kannustavista sanoista! Jaoin tämän myös Jäänmurtajat-facebookiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä, kiitos itsellesi mukavasta luennosta ja linkityksestä :)

   Poista