Kun uusi sivu kääntyy.

Viime aikoina on ollut aika epätodellinen olo liittyen meidän uusiin tuuliin. Pitkään odottelimme sopivan kodin löytymistä ja sitten, kun se ilmaantui, niin kaikki eteni mukavasti omalla painollaan. Olen nyt muutaman kerran käynyt talolla opettelemassa juttuja ja mittailemassa paikkoja. Joka kerta täytyy oikein nipistää itseään ja kysyä onko tämä edes totta. Samaan aikaan ilmassa on isoa innostusta, mutta myös suurta haikeutta, kun tutut jutut jäävät taakse ja uusi sivu kääntyy elämässä. En tiedä, miten monesti olemme miehen kanssa kuulleet "Wow, olettepa rohkeita"- lauseen. Rohkeita me varmasti ollaankin, mutta toisaalta taas, mehän vaan eletään ja hypätään eteenpäin. Ehkä vähän ronskimmin uusiin kuvioihin, mitä joku toinen, mutta asioilla on niin monta puolta. Elämään kai tänne on tultu ja mukavuusalueelta poistuminen on antanut ihan joka kerta paljon enemmän hyvää, kuin on uskonutkaan.


Helsinki jää taakse ja sitä tulee niin kova ikävä, että itkulta tuskin vältytään. Miltä tuntuu luopua paikasta, jossa on elänyt melkein puolet elämästään? Kova paikka se on, vaikka tilalle tulisi kymmenen yhtä hyvää juttua. Jo Espooseen lähtö aikanaan oli haikeaa ja niinhän siinä kävi, että palasimme Helsinkiin vielä kerran. Eikä tämänkään tarvitse lopullista olla sillä Helsinki tuskin katoaa minnekään eikä meistä kukaan tiedä, mitä tapahtuu tulevaisuudessa kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä :) Helsinki tulee olemaan aina sydämessä tärkeimmällä paikalla. Melkein jokaisesta kadunkulmasta on joku muisto ja niitä muistelemalla alkaa aina naurattaa.


Jatkossa tulee julkaistua vähän enemmän luontokuvia, remppajuttuja ja muuta lande-elämää. Meillä on iso urakka edessä talon kanssa, mutta emme edes yritä kiirehtiä mitään. Katsellaan ja haistellaan rauhassa mitä haluamme tehdä ja millaista sisustusta tällä kertaa lähtisimme rakentamaan. Nyt on se hetki, kun voisi periaatteessa heittäytyä ihan kreisiksi ja alkaa toteuttaa toisenlaista, värikästä puolta itsestään. Viime vuodet on eletty aika mustavalkoisesti ja modernisti mitä sisustukseen tulee. Se, tuleeko kukkatapetit syrjäyttämään pelkistetyt seinät, jää vielä mysteeriksi. Voi olla, että maalaiselämä tuo meistä uusia puolia esiin ja se näkyy myös kodin seinien sisällä.


Niin kauan olen haaveillut siitä, että saan kerätä marjat pakastimeen omalta pihalta, lämmittää pihasaunaa puilla, katsella usvaa pellolla auringon noustessa, tehdä töitä rauhassa suljettujen ovien takana ;), katsella tulta takassa ja paistaa siinä vaikka makkara jos toinenkin.. ja monta monta muutakin haavetta on nyt toteutumassa. Uskomatonta, mutta totta!


Ihanaa vapunpäivää ja TOUKOKUUTA kaikille!

8 kommenttia:

 1. Oiiih, näyttää ja kuulostaa niin täydelliseltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä aika lähellä sitä onkin <3 Kiitos ihana! <3

   Poista
 2. Oi! Aivan ihanalta kuulostaa teidän uudet tuulet. Oikein paljon onnea uuteen kotiin. Innolla odotan postauksia.

  Kielo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kielo <3 Kovasti yritän päästä tänne näpyttelemään ja ottamaan kuvia uusista kulmista, kun tämä uusi sivu kääntyy :) Ihana kuulla, että sielläkin ollaan innoissaan!

   Poista
 3. Wau, näyttää ja kuulostaa aika jännittävän upealta tämä uusi sivu. Vapaus suunnitella ja luoda oman näköisensä koti - siitä tulee varmasti mitä ihanin. Oma rauha ja usvaiset aamut luonnon kauneuden keskellä, jossa pääsee eri tavoin kosketuksiin luonnon kanssa on mitä inspiroivin. Teidän lapsenne tulevat varmasti nauttimaan uusista kotikulmistaan. 😊🌿🌳🌲🏠

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lora <3 Tää on kyllä kutkuttavan jännittävää enkä tiedä kauanko menee, että edes uskotaan koko juttua todeksi :D Kun nyt saadaan tavarat ja itsemme paikalle, sauna lämpöiseksi ja opitaan kaikki talonmiesjutut, niin kyllä tästä vielä hyvä tulee! Kyllä sitä oman pihan kauneutta jo odottelee ja sitä, kun näkee lasten nauttivan. Mitä nyt omaa lapsuuttani omakotitalossa mietin, niin monta seikkailua on heillä edessä <3 Toivottavasti pitävät <3

   Poista
 4. Näyttää ja kuulostaa ihan mahtavalta ♡ Täällä toinen, jonka sydämestä Helsingillä tulee aina olemaan iso osa - olen viettänyt siellä lapsuuteni ja muutenkin suurimman osan elämästäni - mutta nykyisin olen onnellinen omakotitalossa metsän keskellä asuja ♡ Enkä kaipaa yhtään ihmisten ilmoille :D (Vaikka ravaankin Helsingissä harva se päivä asioilla ja ystäviä tapaamassa, hih.)

  Onnea uuteen kotiin ja uuteen, ihanaan elämänvaiheeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu <3 Ihana kuulla, että olet kotiutunut noin hyvin sinne metsän keskelle! Kyllä tää kaupunkielämä on ollut ihan parasta aikaa, mutta aikansa kutakin ja uskoisin, että omassa talossa tullaan nauttimaan vähintään samalla tavalla kaikesta, mitä siihen nyt ikinä liittyykään :) On mahtavaa, kun palvelut löytyvät läheltä täällä keskustassa, mutta se, kun voi istutella kukkia omalla pihalla, napsia mansikkamaalta marjoja ja lämmitellä pihasaunaa.. On se vaan iso unelma sekin <3

   Poista