Viiden kuukauden iässä.


Viisi kuukautta vanha on jo meidän Alvar ja puolivuotispäivä lähenee hurjaa vauhtia! Eihän sitä kasvua itse tästä viereltä niin selkeästi huomaa, kun tuijottelee toista joka päivä, mutta muut kyllä kertovat, miten poitsu on muuttunut ja kasvanut. Onneksi on paljon kuvia ja näitä höpinöitä täällä blogin puolella tallessa, niin voi kurkistella ajan kulua. Pienestä lähdettiin ja nyt alkaa olla jo voimaa tässä pojassa!

Ensimmäiset sosemaistelut tehtiin pian 4kk neuvolan jälkeen ja nyt syödään jo hivenen maisteluannoksia isompia määriä pari-kolme kertaa päivässä. Maitoa riittää ja sillä on tosi tasaisesti poika kasvanut, mutta kun soseruoka kerran maistuu, niin mikäpä siinä. Tällä kertaa en ajatellut imettää ihan niin pitkään, kuin esikoista (8kk), vaikka turhapa näitä asioita on etukäteen tarkasti päättää. Sitten loppuu, kun siltä tuntuu. Erin ei enää jossain vaiheessa kaivannut maitoa, joten kaikki meni hirmu kivuttomasti silloin pari vuotta sitten. Alvar oli viimeisessä neuvolassa 7025g ja 66cm pitkä. Neuvolatädin mukaan ei voisi juuri tasaisemmin omalla käyrällään kasvaa. Vaatteissa käytetään kokoa 74 ja isompiakin bodyja olen kaappiin hommannut. Kohtahan tässä täytyy lähteä shortsikaupoille sillä kesä on täällä ennemmin kuin huomaakaan. Olen ihan varma, että parin huonon vuoden jälkeen tänä kesänä paukutellaan hellerajoja (toivossa on hyvä elää!). Ihan mielettömän mukavaa ajatella, että meillä on ensi kesänä taas oma piha, joten Alvarkin pääsee uima-altaaseen polskuttelemaan. Sitä ennen pitäisi vielä oppia istumaan :)

Kovasti poika haluaisi edetä, mutta taidot eivät ihan vielä riitä. Paikallaan pyörii kuin kellon viisari ja rullailee itseään masulta selälle ja toisinpäin. Eteenpäin Allu liikkuu käsillä vetämällä, jos näkee pienen matkan päässä jotain erityisen mielenkiintoista, kuten lattialle unohtuneen kaukosäätimen. Muutamista senteistä kuitenkin puhutaan vielä tässä vaiheessa, mutta ei varmasti mene enää kauaa, kun poika löytyy ihan jostain muualta, minne hänet jätin!

Ainiin ja onhan Alvarilla jo ensimmäinen harrastus - muskari nimittäin. Saimme paikan kesken "lukukauden"ja siellä on käyty kerran viikossa laulamassa ja hömpöttelemässä. Alvar oli kieltämättä aika ihmeissään nähdessään samalla kertaa yhdeksän muuta vauvaa :)) Puoli tuntia musiikkia on just sopiva aika pikkuiselle ja äidillekin ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti