Huhtikuun kirjavinkki.

Koska maaliskuussa en ennättänyt kertoa teille yhtään kirjavinkkiä, postaan nyt huhtikuussa kerralla kolme! Sen verran nämä kirjat liittyvät toisiinsa, että kirjoittaja on sama ja kaikissa kirjoissa tähdätään yksinkertaisesti parempaan elämään. Olen ollut muutaman vuoden aivan koukussa tsemppikirjoihin (kutsun tsemppikirjoiksi kaikkia niitä, joissa opastetaan, miten saada parempi elämä ja miten tullaan hyviksi tyypeiksi = elämäntaito-oppaiksikin niitä kutsutaan) ja suunnitteilla on myös sellainen postaus, jossa kerron TOP 10 parhaat tsemppikirjat. Olen aloittanut postauksen jo ajat sitten, mutta koska luen kokoajan uusia kirjoja, niin lista elää jatkuvasti. Näkisittepä yöpöytäni.. Itse pöytää ei meinaa kirjoilta näkyä!

Mutta nyt tämän päiväiseen asiaan eli näihin kolmeen kirjaan, jotka on kirjoittanut mies ja mentaalivalmentaja nimeltä Erik Bertrand Larssen. Mulla ei ole mitään käsitystä, mistä ensimmäisen kirjan (nimeltään Paras) aikanaan bongasin, mutta ihastuin siihen ihan samantien. Luettuani tämän Paras-kirjan (joka on kyllä yksi parhaista..) halusin tietysti lukea myös kaksi muuta. Mikäli olet niin onnellisessa tilanteessa, ettet ole lukenut näistä vielä yhtäkään, niin voit nyt ahmia ne kaikki peräjälkeen. Kirjojen sisällön lisäksi Erik vaikuttaa itsekin mielenkiintoiselta taustoineen kaikkineen ja se mielestäni lisää lukunautintoa. Kirjat ovat innoittavia, helppolukuisia ja lisäksi lukujen sekaan on liitetty pieniä voimalauseita, joita tekisi mieli kirjoittaa post it lapuille ja lätkiä niitä ympäri kotia. Ainakin itse sain niistä pohdittavaa, energiaa ja uskoa kirjojen muun tekstin lisäksi.

Tässä lyhyet esittelyt kirjoista...Paras

Paras-kirja* on siitä mukavaa luettavaa, että ensinnäkin se tempaa heti mukaansa (tarinalla laskuvarjojääkäreiden henkiinjäämiskurssista) ja pitää sisällään paljon hyviä lukuja, jotka ovat täynnä ihan yksinkertaisia, maalaisjärjellä ajateltavia asioita ja tekniikoita. Teoriassa ns. paremman elämän aloittaminen ei ole kovin monimutkaista, mutta asioiden käytäntöön siirtäminen vaatii vähän ponnisteluja. Kirja muistuttaa elämän lyhyydestä, ajan nopeasta kulumisesta ja siitä, miten asioita täytyy tehdä, jos niitä meinaa ylipäätään tehdä = elämä ei ole ikuista ja se voi loppua milloin tahansa. Larssen kyseenalaistaa sen elämmekö tavoitteidemme mukaisesti, asetammeko ylipäätään mitään tavoitteita ja poistummeko koskaan omalta mukavuusalueeltamme. Päätösten teko, motivaatio ja usko itseen vievät kohti unelmien toteutumista. 
Larssen osaa kertoa asiansa sen verran innostavasti, rohkaisevasti ja jämäkästi, että Paras-kirjaa lukiessa sukat alkavat pyöriä jaloissa ja tulee tunne, että elämässä pystyy ihan mihin vaan. 

"Jos et tiedä mihin olet menossa, päädyt luultavasti johonkin muualle"
- Lawrence J. Peter -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Helvetinviikko

Helvetinviikko* poikkeaa hieman kahdesta muusta kirjasta eikä vähiten siksi, että se on kirjoista ehdottomasti käytännönläheisin. Siinä Larssen kertoo, mitä helvetinviikko käytännössä tarkoittaa ja ohjeistaa helvetinviikon "pitämiseen" kohta kohdalta - se on ikäänkuin työkirja ja valmis runko viikon pitämiseen. Lyhyesti kerrottuna helvetinviikko tarkoittaa viikkoa, jolloin ylität itsesi ja olet paras mahdollinen versio itsestäsi. Jokaiselle viikko tarkoittaa hieman erilaisia asioita sen mukaan missä asiassa haluaa olla parempi ja millaisia vaatimuksia itselleen asettaa. Kirjan tarkoituksena ei ole vain kannustaa toteuttamaan unelmiaan, vaan myös antaa intoa tavalliseen arkipäivään. Elämästä voi saada niin paljon enemmän irti, jos hieman potkii itseään pepulle ja pöyhii arkeaan. Helvetinviikon aikana ja sen jälkeen oppii arvostamaan enemmän pieniä asioita.

Larssenin kirjat voi lukea missä järjestyksessä haluaa, mutta on eduksi, jos lukee helvetinviikon vasta ensimmäisen kirjan jälkeen.

"Ihminen ei tule onnelliseksi, jos tyytyy pienempään elämään kuin hänen kykynsä riittäisivät"
- Nelson Mandela - 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vahva

Kahden muun kirjan lukemisesta on jo sen verran aikaa, että oli ihanaa päästä tarttumaan tähän kolmanteen kirjaan. Larssenin kirjat toistavat jonkin verran samoja asioita, mutta tärkeitä asioita ei ole pahitteeksi kerrata tasaisin väliajoin.
Tässä* kirjassa Larssen esittelee kahdeksan asiaa, joita on hyvä lisätä elämäänsä ja kahdeksan asiaa, joista kannattaa luopua. Se sisältää konkreettisia keinoja sisäisen vahvuuden, läsnäolon taidon ja hyvän olon tunteen kasvattamiseen.
Eipä meistä kukaan ole täydellinen edes tämän kirjan lukemisen jälkeen, mutta jokaisesta luetusta kirjasta voi tarttua mukaan muutama ratkaiseva ajatus, jotka ajan kuluessa auttavat paremman olon saavuttamisessa. Uskoisin, että tämän kirjan lukemisesta hyötyy ihan jokainen.

"Korkeakin torni alkaa maasta"
- tuntematon -


*) postaus sisältää mainoslinkkejä2 kommenttia:

 1. Kiitos tästä, olinkin juuri miettinyt jotain "elämänviisaus" kirjoja luettavakseni. Aloitan näistä ja odotan sitä sinun 10 parasta postaustasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että tuli sulle sopivaan hetkeen nämä vinkit! :) Luen nämä itsekin jossain vaiheessa uudelleen ihan varmasti, mutta tällä hetkellä kirjakasa suhteessa omaan aikaan on aika epätasapainossa :D
   Pitääpä ahkeroida myös se toinen postaus valmiiksi niin saat ehkä jatkolukemista! Ihanaa viikon jatkoa Reetta <3

   Poista