Fiiliksiä Bugaboo Donkey Duo 2 - lastenvaunuista.Yhteistyössä Baby Plus

Lupasin alkuvuodesta, että tulen kertomaan ajatuksia meidän uusista vaunuista, sitten kun ollaan ehditty niitä hetki käyttää. Nyt on käyttökokemusta kertynyt suunnilleen kolmen kuukauden verran, joten jonkinlainen mielikuva on vaunuista syntynyt. 

Alkuun olin aika suruissani, että jouduin luopumaan niin superhyvistä vaunuista, mitä Stokket olivat, mutta vaikka kuinka olisin asiaa surrut, ei niihin olisi toista lasta mitenkään saanut! Bugaboo Donkey Duoista olin jo useana vuonna kuullut paljon hyvää ja olivathan ne heittämällä monen äidin suosikkikärryt. Meille malli valikoitui siitä syystä, että halusin lapset ehdottomasti vierekkäin sen sijaan, että istuimet olisivat olleet päällekkäin tai peräkkäin. Toinen ratkaiseva syy Bugiksiin oli se, että tiesin käyttäväni niitä päivisin yhden lapsen kanssa, mutta illan tullen tarvisimme toisenkin istuimen käyttöön. En missään nimessä olisi halunnut kulkea vauvan kanssa kaupungilla tuplaleveillä vaunuilla toinen penkki tyhjänä. 

Alkuun uusien vaunujen kanssa oli vähän tottumista sillä muutama asia oli erilailla ja huomasin vertaavani kokoajan entisiin vaunuihin. Sehän siinä on, jos on aiemmin omistanut jotain, niin huomaamattaan vertailee kaikkea.. Sen sijaan jos olisin ostanut heti nämä Duot (tai Monot), niin en tietäisi mitään muista vaihtoehdoista. Olen kieltämättä joskus vähän hidas pääsemään käyntiin, jos elämään tulee näinkin suuria muutoksia, kuin lastenvaunujen vaihtuminen, haha :D
Nyt kolmen kuukauden käytön jälkeen olen jo tullut hyvin sinuiksi uusien vaunujen kanssa (hyvä minä!).

Työntömukavuus ja vaunujen sulava liikkuminen ovat Donkey Duoissa mielestäni niitä parhaita puolia. Alkuun työntökahvan muotoon oli hieman vaikea tottua sillä se ei ole pyöreä vaan soikea. Kahvan saa kuitenkin onneksi tosi korkealle, joten me pitkätkin pystytään työntelemään vaunuja helposti eikä tarvitse ruveta kyyristelemään. Sen, minkä vaunujen kanssa liikkuessa huomaa heti, on niiden mieletön keveys. Tämä on ihan merkittävä ero entisiin vaunuihin verrattuna sillä Donkey Duot kulkee tosi keveästi ja niitä pystyy pyörittelemään yhdellä kädellä paikallaan tuosta noin vaan - se, jos mikä, on iso plussa ainakin kaupungissa, jossa täytyy koko ajan väistellä muita ihmisiä ja vaihdella ajolinjoja ;)


Käytimme vaunuja tietysti myös silloin, kun lumisateet saavuttivat kaupungin ja kadut täyttyivät suurista lumikinoksista. Mielestäni vaunut kulkivat hyvin eteenpäin hangessa ja tarvittaessa kulkemista helpotti etupyörien lukitseminen (huisisti paremmat lukot, kuin edellisissä). Toki ongelmia oli jonkin verran niissä kohdin, missä aura-auto ei ollut käynyt moneen tuntiin ja lunta oli kertynyt kinokseksi asti ja silloin, kun maa oli peilijäässä. Eteenpäin olen kuitenkin Bugiksilla aina päässyt ja mikä tärkeintä, pyörät ovat sen verran suuret, ettei niistä muodostu "suksia" :)


Donkey Duoissa vaunukoppa ja istuin ovat aika paljon matalammalla, mitä edellisissä vaunuissamme, mutta loppujen lopuksi tämä ei ole itseäni häirinnyt yhtään niin paljon, kuin ensin ajattelin. Vaikka liikumme vaunuilla joka päivä jonnekin, on vauvan laskeminen koppaan käynyt ihan yhtä vaivattomasti, kuin ennenkin. 
Koppa ja istuin ovat aika kompaktit niin pituus, kuin leveyssuunnassa, joten huomasin, että tarve siirtyä kopasta istuimeen tulee näissä vaunuissa nopeammin vastaan. Toisaalta on onni, että vaunut tulivat meille vasta toisen lapsen kohdalla, sillä poika on kehittynyt nopeammin, mitä tyttö aikanaan, ja kaipaa selvästi nopeammin pystyasentoon katselemaan maailmaa. Emme ole vielä vaihtaneet istuimen puolelle, mutta uskoisin näin tapahtuvan kuukauden-parin sisään. 
Bugiksissa on myös se hyvä ominaisuus, että suojakuomun saa laskettua todella alas niin, että vaunuverhoa ei edes välttämättä tarvitse ostaa. Itse ehdin hankkia sen edellisiin vaunuihin, mutta nyt pärjäisimme ilmankin. Kun kuomun laskee matalimpaan asentoon, ei haittaa sade eikä tuuli. 


Tuplarattaiksi Duot ovat kivan kokoiset eivätkä ollenkaan niin leveät, miltä ne saattavat kokemattoman silmään vaikuttaa. Näillä on päästy tähän asti sisään melkein joka paikkaan, mihin on haluttu, niin yksilö- kuin tuplavaunuina. Ainoastaan lähikauppamme Alepan ovi on niin kapea, ettei olla lähdetty siitä rymyämään silloin, kun molemmat lapset ovat mukana. Lisäksi varmaan jotkut kivijalkakaupat ovat sen verran ahtaita, ettei niihin ole tuplavaunujen kanssa asiaa, mutta toisaalta silloin vaunut voi jättää näppärästi ulkopuolelle, jos vain nopeasti piipahtaa ikkunan toisella puolella.

Muunneltavuus monoista duoksi on sujunut näppärästi ja suht vaivattomasti. Meillä vaunut eivät mahdu vanhaan veräjähissiin tuplaleveinä, joten kannetaan toinen istuin kädessä hissimatkan ajan ja levennetään vaunut alhaalla molemmille lapsille sopiviksi. 

Mitä tulee vaunujen kasaan laittamiseen, niin valitettavasti en ole itse kasannut vaunuja peräkonttiin kertaakaan, koska en ole ajanut puoleen vuoteen autolla. Mies on kuitenkin ne saanut ihan vaivatta kasaan enkä ole kuullut mitään jupinaa siitä, että olisi ollut erityisen vaikeaa ;)


Tämmöisiä ajatuksia ja kokemuksia on tullut alkuvuoden kestäneen käytön aikana. Kysykää ihmeessä, jos on jotain, mistä en huomannut mainita :)


Tässä vielä muutamia plussia ja miinuksia Bugaboo Donkey Duo 2 - vaunuille:

+ keveys ja liikkuvuus
+ helppo muunneltavuus 1-2 lapselle
+ kivan kokoiset vaunut myös tuplina
+ kuomun saa todella alas eikä vaunuverhoa välttämättä tarvi ollenkaan
+ etupyörien lukitus toimii sulavasti 
+ ulkonäkö, värivalikoima on tosi runsas (vaikka meillä onkin tylsät mustat :D)

- hinta (tässä kuitenkin auttaa ulkomailta tilaaminen)
- pieni tavaratila
 - kyyti tärisee aika paljon epätasaisella tiellä 
- kopan/istuimen koko on suht pieni (kapea ja lyhyt)
- hankalasti irtoavat turvakaaret


 Vaunuista on saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.


2 kommenttia:

 1. Moikka!
  Mietimme parhaillaan ratasvaihtoehtoja tässä toista lasta odotellessa. Minkä pituinen teidän tyttö on ja mahtuuko hän hyvin kuomun alle makoilemaan? Meidän poika on vauvan syntyessä reilut 90cm pitkä, joten mietin, että mahtuukohan hän vielä ottamaan päiväunia Aaseissa hyvässä asennossa jos ne päädymme hankkimaan. Nämä ois ne mun unelmavaunut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tytön pituudesta ei ole nyt ihan tarkkaa tietoa, kun ei ole neuvolakäyntejä, mutta varmasti on yli 90cm hänkin :) Tyttö on ollut tosi harvoin vaunujen kyydissä niin, että nukkumaan rupeisi, kun mennään lähinnä kauppaan ja kaupungille, mutta näitä postauksen kuvia otettaessa tuli väsy ja nukkuu tuolla kuomun alla. Sanoisin, että aika rajoilla mennään siinä mahtuuko meidän 2,5-vuotias vaivatta kuomun alle. Nyt kun on ollut toppavaatetta päällä alkuvuodesta, niin kyllä huppu on ottanut kiinni kuomun yläreunaan, vaikkakaan ei liian häiritsevästi. Toisaalta jossain vaiheessa varmaan jalatkin on niin pitkät, että ei asetu enää mukavasti, mutta sitten taitaa jo vaunuelämä loppua muutenkin :) Toivottavasti kuitenkin saat unelmiesi vaunut, on se niin tärkeetä, että niistä tykkää <3

   Poista