Sitten se löytyi.


Vuosi sitten, kun saimme tietää Alvarin olevan "matkalla" meille, lähdimme varovasti haaveilemaan uudesta kodista. Ajateltiin projektin olevan sillä tavalla helppo, että sopivia taloja olisi markkinoilla runsaasti, sen kun vain kävelisimme oikeaan pihaan ja jättäisimme tarjouksen. Todellisuus oli kyllä kaikkea muuta.

Ensinnäkään toiveidemme mukaisia taloja ei meinannut löytyä alkuunkaan ja kun niitä pari löytyi, niin nopeat olivat jo syöneet hitaat. Joko tarjous oli jo jätetty, hyväksytty tai jutussa oli jokin muu juju. Kuten kerran löydettyämme ihan unelmapaikan, olikin hinta lipsahtanut väärin sekä paperiesitteeseen, että netin myynti-ilmoitukseen. Eikä ihan vähän, tai no, jos kuusi numeroinen summa on vähän jonkun mielestä, niin sitten..

Suurin osa kuluneesta vuodesta odoteltiin, että sopivia taloja tulisi myyntiin, jotta pääsisimme edes katsomaan jotain sinnepäin. Jokainen talonäyttö vie nimittäin lähemmäs sitä oikeaa, kun ymmärtää paremmin, mitä haluaa ja mitä ei todellakaan halua. Myös se, että asuimme neljä vuotta Espoossa paritalossa, toi meille arvokasta tietoa talohaaveita ajatellen.
Ihan kaikkea emme lopulta saaneet rastittua melkoisen pitkältä kriteerilistaltamme (jolle muuten tässä matkan varrella jonkin verran hihiteltiin), mutta niin monta unelmaa on nyt toteutumassa samaan aikaan, että paljon en jaksa noita menetettyjä asioita surra.

Tällä viikolla saimme viimein allekirjoittaa kauppasopimukset ja kesällä asumme jo uudessa paikassa ja nautimme kaikesta siitä, mitä talo mukanaan tuo. Blogi ei ole viime aikoina näiden kiireiden vuoksi päivittynyt eikä aikaa ole jatkossa varsinaisesti ainakaan enempää, mutta haluan ehdottomasti jatkaa bloggaamista uudesta paikasta kaikkine pienine ilon aiheineen. Remonttiakin tulemme tekemään - tosin kahden alle 3-vuotiaan lapsen kanssa ei kannata laittaa kovin suuria odotuksia sen nopeasta edistymisestä.
Auringonkukat on jo istutettu Erinin kanssa ja herneet työnnetään kesän korvalla suoraan hernepenkkiin. Mansikat saamme jatkossa omalta maalta ja anoppi on jo luvannut tulla laittamaan mansikkamaan kuntoon. Voin sanoa, että elämä tulee muuttumaan todella paljon tästä, mitä olemme saaneet Ullanlinnassa viettää! Olen niin onnellinen näistä kaikista jo toteutuneista unelmista täällä Helsingin keskustassa ja tulen olemaan aivan sekaisin onnesta myös jatkossa ♥

Haluankin tähän loppuun sanoa, että ihmiset, olkaa varovaisia sen suhteen mistä unelmoitte - 
unelmat saattavat nimittäin toteutua!

Hyvää pääsiäistä!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa ihanaa onnea!!! ❤️❤️ Se fiilis ku unelmien koti löytyy on mahtava 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 <3 Ei malteta odotella kesää ja uusia juttuja! :) Kyllähän se etsiminen on hermoja raastavaa, mutta lopulta kaikki aina järjestyy.

   Poista
 2. Oi kun ihanaa, olen niin iloinen teidän puolesta vaikka ei tunnetakaan 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä mieletöntä, miten monta vuotta olen saanut teiltä ihanilta lukijoilta kommentteja ja että olette eläneet mukana kaikissa elämän kuvioissa, vaikka ei tosiaan tunnetakaan <3 Kiitos <3

   Poista