Vauva nukkuu.


Pienen vauvan saapuessa kotiin täytyy pohtia, missä vauvan olisi hyvä nukkua. Vauvat nukkuvat ensimmäisten kuukausien aikana suurimman osan vuorokaudesta, joten on hyvä turvata makoisat unet ja valmistella tulokkaalle turvallinen nukkumapaikka. Toisaalta vauvan haluaa pitää lähellä, koska alkuaikoina on tarve vain tuijotella tuota ihanaa ihmettä. Toisaalta on mukavaa sisustaa vauvalle oma huone tai nurkkaus, jossa vauva saa tuhista rauhassa meteliltä.

Meillä oli heti alusta lähtien kolme nukkumapaikkaa pojalle, joita sitten vaihtelin tilanteen mukaan. Hankin olohuoneen sohvalle ekassa kuvassa näkyvän kauniin unipesän, jonka pidin olkkarissa siihen saakka, kunnes poika ei enää petiin kovin hyvin mahtunut. Laskin pojan siihen nukkumaan sairaalasta tullessamme ja siinä hän tuhisi kaikki päivät noin kolmen kuukauden ikään saakka. Unipesä on vähän tavallista kookkaampi ja siinä on korkeat reunat, joten se suojaa mukavasti. Selän sai myös tuettua reunaa vasten, jos halusi nukuttaa vauvan välillä kyljelleen. 


Ekasta kuvasta puuttuu vielä olennainen osa, eli peitto. Sen sain blogiyhteistyön myötä Raskauskeiju.fi - kaupasta ja tuo Baby Wallabyn ensipeittosetti on ollut ehdottomasti yksi käytetyimmistä vauvahankinnoistamme. Peiton lisäksi mukana tulee laadukas suojalakana, jota voi muokata nepparikiinnityksin mielensä mukaan sopivaksi. Alvar on nukkunut peiton suojissa aikalailla alusta saakka ja nukkuu sen lämmössä edelleen :) Peitto on ollut tosi turvallinen, koska vauva ei saa sitä vaarallisesti kurkkuunsa (meidän Allu kun tykkää imeskellä harsoja ja muita ohuita peittoja) ja se on myös kätevä silloin, kun imettää ja haluaa siirtää vauvan suoraan sänkyyn. Peiton sisällä lämpimässä vauva ei havahdu kylmän sängyn takia hereille. Suosittelen peittoa kaikille tuleville äideille!
Koska tuo NG Babyn unipesä oli niin suuri, hankin meidän parisänkyyn pienemmän, valkoisen unipesän, jossa Allu nukkui yöt meidän vanhempien välissä. Emma-unipesä on valkoinen, kapea ja juuri sopiva 160cm leveään sänkyyn. Ilman unipesää en olisi uskaltanut vauvaa meidän välissä nukuttaa.
Tuosta pesästä siirsin Alvarin pois suunnilleen 2-3 kuukauden kohdalla sillä se kävi isompaa unipesää nopeammin pieneksi ja toisaalta vauvan oli jo hyvä harjoitella omassa sängyssä nukkumista, kun sellainenkin oli tullut hankittua! Unipeitto matkasi vauvan mukana pesästä toiseen ja lopulta sänkyyn, joten Allu on nukkunut sen suojissa kaikki unensa kotosalla ollessa. 
Se kolmas nukkumapaikka on meillä tällä hetkellä käytössä, eli pinnasänky. Ostin sängyn Tori.fi:n kautta aikalailla suitsukkelaan, kun kesällä valikoimaa sieltä selasin. Olin päättänyt, että tällä kertaa en maksa kalliista (vaikkakin ihanasta) Stokken sängystä ja mielessä pyöri juuri tietynlainen vanha vedettävä malli. Löysin nopeasti ihanan pinnasängyn ja kävimme sen koko porukan kesken hakemassa jostain Vantaan suunnalta. Tosi söpö, mutta erittäin epäkäytännöllinen sänky siinä määrin, että pohjaa ei saa nostettua ylös. Vaatii hermoja nostella vauvaa sieltä väsyneenä pitkin yötä, mutta muuten olen ollut ostokseen tyytyväinen. Tilasin patjan Tampereen Vaahtomuovi Oy:n kautta tarkalleen sängyn mittojen mukaan. Mukaan tilaukseen lisäsin myös kiilatyynyn silmällä pitäen niitä tukkoisia öitä, joita sitten jo loppuvuodesta vauvalla muutamia olikin. Suosittelut myös tälle firmalle - heidän sivuiltaan löytyy vaikka ja mitä.Ihanaa viikon alkua!2 kommenttia:

 1. Hei,
  jos olet aikeissa luopua tuosta ng baby -unipesäsätä, täältä löytyisi seuraava käyttäjä! Ihania hetkiä teille!
  Yst. Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Se on itse asiassa parhaillaan myynnissä :) https://www.tori.fi/uusimaa/Vauvan_unipesa_45003595.htm?ca=18&w=3

   Poista