Tammikuun kirjavinkki - Hyvin eletty.


Tänä vuonna aion esitellä vähintään yhden kirjan kuussa täällä blogin puolella. Voi hyvin olla, että vuoden lopussa niitä on esitelty enemmänkin, mikäli vain elämä antaa lukea paljon, mutta lähdetään nyt siitä kahdestatoista liikkeelle.
Jos kaipaat enemmän kirjavinkkejä tai haluat ylipäätään nähdä, millaisia kirjoja iltamyöhällä tahkoan läpi, niin kannattaa seurata mun Instan stories puolta, sillä siellä niitä varmasti kaikkein eniten vilahtaa.

Tämä vuosi pärähtää käyntiin hyvällä, hyödyllisellä, hirmu mielenkiintoisella Hyvin eletty - kirjalla. Ihana vaaleanpunainen kansi ja täynnä tärkeää asiaa. Tämä kirja oli kirjaston kautta varauksessa, mutta olen sitä jonottanut jo vaikka kuinka pitkään. Jotain muita kirjoja palauttaessani hoksasin tämän pikalainahyllyssä ja meinasin kiljua ääneen (tämä kertonee, että pidän kirjoista..). Smoothiekulho on asennettu siitä syystä suoraan kirjan päälle peittääkseen ruman, oranssin kirjastontarran ;)

Tämä kirja sopii siinä mielessä tosi hyvin vuoden alkuun, että kun vuosi on vasta edessäpäin, niin voi tässä kohtaa tehdä halutessaan sen päätöksen, että yrittää tehdä vuodesta mahdollisimman hyvän. Hyvin eletty - kirjassa käsitellään monipuolisesti kaikkea tavalliseen elämään liittyvää ja kerrotaan, miten jokainen voi kantaa pienen kortensa kekoon elämällä vähän paremmin ja vastuullisemmin. En tietenkään ota kantaa siihen, miten kukin elää enkä elä itsekään (ainakaan vielä) kovin vastuullisesti mikäli kirjan oppeihin vertaa, mutta yhden pienenkin asian korjaaminen on iso juttu pidemmällä aikavälillä.Kirjassa on neljä isompaa osiota; Luonnonkaunis, Vastuullinen vaatekaappi, Eettinen keittiö ja Hyvän fiiliksen koti.

Luonnonkaunis osassa käsitellään arvatenkin luonnonkosmetiikkaa, inci-listoja, eläinkokeita ja kosmetiikan ympäristövaikutuksia.

Vastuullinen vaatekaappi pureutuu vaateteollisuuden ongelmiin, ihmisoikeuksiin, lapsityövoimaan, kierrättämiseen, vaatteiden myrkyllisiin kemikaaleihin ja eettisen vaatekaapin rakentamiseen.

Eettinen keittiö - osiossa katsastetaan puolestaan aiheisiin, kuten lihankulutus, ruokahävikki, ruuan ympäristövaikutukset ja ruuan teollinen prosessointi.

Hyvän fiiliksen koti kertoo vinkkejä kodin vastuullisiin valintoihin, energiankulutukseen, puhdistusaineisiin, roskattomuuteen ja stressittömän kodin rakentamiseen.

Koska aiheita on kirjassa valtavan paljon, ei niihin vajaan 200 sivun aikana ehdi kovin syvällisesti perehtyä. Jokaisesta aiheesta kun voisi kirjoittaa monta omaa kirjaa. Kirjassa on kuitenkin tarpeeksi monta sivua ja mielenkiintoista pointtia herättämään mielenkiinnon ja omat ajatukset sen suhteen voisiko jotain muuttaa omassa elämässä ja elämisessään. Kirja on helppolukuinen ja ehdottomasti silmiä avaava. Aiheista ei tarvitse tietää mitään ymmärtääkseen tekstiä vaivatta, mutta kirjan lukemisen jälkeen katsoo asioita varmasti toiselta kantilta, kuin ennen.

Tämä kirja on täynnä painavaa asiaa, inspiraatiota, tarinoita menestyksestä ja paljon vinkkejä hyvään elämään!


Hyvin eletty - Vastuullinen koti, ruoka, kauneus & muoti - Karita Sainio6 kommenttia:

 1. Pitääpä laittaa korvan taakse. Alkoi muuten tehdä mieli vispipuuroa. Siltä tuo smoothie näyttää 😊. Kirjavinkit on enemmän kuin tervetulleita.

  Kielo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosiaan, niinpä näyttääkin! Mutta ihmekös tuo, sillä se on puolukka-smoothie :D Voisipa itsekin tehdä vispipuuroa pitkästä aikaa.
   Kiva kuulla, että kirjavinkit on mieleen :)

   Poista
 2. Hei! Varasin kirjan eilen, ja nyt on jo kuljetuksessa pääkirjastolle :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. On kyllä lukemisen arvoinen kirja :) Kiitos Hanne! Vaaleanpunainen piristää päivää <3

   Poista