Kolmen kuukauden kohdalla.


Täällä ollaan juuri kotiuduttu 3kk - neuvolasta ja poika koisaa eteisessä villavaatteet päällä. En raaskinut herättää, kun ehtii tuolla lyhyellä matkalla aina juuri ja juuri nukahtaa ja on varmaan rokotusten päälle unen tarpeessa.

Kolmessa kuukaudessa meidän pienestä kääröstä on kuoriutunut reipas vauva, joka tykkää seurustella ja tapittaa kiltisti kohti kameraa, kun kerron, että nyt on kuukausittaisten potrettien aika.
On ollut ihana huomata jälleen kerran, miten pienestä kaikki lähtee, mutta miten nopeasti niitä uusia taitoja sitten kuitenkin tulee. Päässä liikkuu selvästi jo kaikenlaista ja motoriikka kehittyy hurjaa vauhtia. Alvarin kohdalla kaikki on tapahtunut hieman aiemmin, mitä esikoisen kanssa, joten saa pitää hatusta kiinni, että pysyy vauhdissa mukana.Poika on kova juttelemaan ja päivän tärkeimpiä hetkiä ovatkin juuri ne ihanat höpöttelyhetket vaipanvaihdon yhteydessä ja leikkimatolla makoillessa. Alvar on viihtynyt tosi hyvin myös tuossa syöttötuoliin kiinnitettävässä newborn-istuimessa, kuten siskonsakin aikanaan. Istuin on superkätevä sillä sen avulla vauva pääsee tarkastelemaan maailmaa pystyasennosta ja osallistumaan esimerkiksi perheen ruuanlaittoon tai mukaan ruokapöytään. Eihän Alvar vielä porkkanoita osaa pilkkoa, mutta seuraa aktiivisesti tapahtumia ja hymyilee istuimestaan valloittavasti. Aina ei ole nimittäin mukavaa jäädä yksin leikkimatolle makoilemaan, kun äiti tekee smoothieita nurkan takana :)

Ruuasta puheen ollen meillä on jatkettu samalla linjalla, kuin tähänkin asti. Maitoa menee usein ja painoa on tullut niin hyvin, ettei ole tarvinnut ajatella asiaa sen kummemmin. Poika syö päivin öin tunnin tai parin välein.

Tänään meni jälleen uusi kilolukema rikki, kun pääsimme kuuden kilon kerhoon. Neuvolan mitat olivat 6035g, 61,5cm ja päänympärys 40,3cm. Alvarilla on ihania vauvaruttuja jaloissa ja hän vaikuttaa muutenkin jämäkältä kaverilta, mutta näinhän se on hyvä ollakin. Mitään arvioita ei olla saatu, mutta uskoisin, ettei tämä poika ihan pieneksi jää ;)


Nukkumisen suhteen on ollut aika vaihtelevaa. Jossain vaiheessa saimme yöllä nukuttua jo parikin tuntia kerrallaan, mutta viimeiset kaksi viikkoa on ollut aivan mahdottomia. Alvar nukahtaa yöunille vasta kymmenen aikaan ja herää öisin niin usein, etten ole jaksanut laskua pitää. Tällä hetkellä on melkoiset hulinat päällä sillä sängystä kuuluu vain ähinää ja tuhinaa eikä kukaan huoneessa olijoista saa nukuttua pätkääkään. Poitsu on keksinyt mahalleen kierähtämisen ajatuksen ja yrittää pitkin yötä kääntää itseään siinä onnistumatta. Taitaa sitten vähän harmittaa, kun ei ihan vielä onnistu! :) Pikkuhiljaa olisimme aika valmiita ottamaan vastaan rauhallisemmat yöt ja paremmat unet..


Leluista Alvar on kiinnostunut nyt kovasti ja tuijottelee tosi mielissään joululahjaksi saamansa leikkikaaren maskotteja. Poika osaa myös jonkin verran viedä tavaroita suuhun, kuten unirätin tai purulelun, mutta aikalailla alkumetreillä tämän taidon kanssa vielä ollaan. Lähinnä suuhun on viime aikoina eksynyt oma peukalo sillä tuttia Alvar ei ole koskaan oppinut käyttämään. Mitenkähän vaikeaa on päästä peukalosta "eroon"!
Siskosta Alvar tykkää myös ihan hirveästi ja hiljalleen siskokin on lämmennyt ajatukselle pikkuveljestä. Alku oli haastava, mutta nyt veljestä on tullut jo tärkeä perheenjäsen. Näistä tulee vielä hyvät ystävät Vaatteiden suhteen olen ollut pojan kanssa paljon maltillisempi sillä niitä on tullut hankittua suht niukasti. Toisaalta pojille on hirmuisen paljon vähemmän kivoja vaatteita, kun taas tytöille on jos jonkin sortin mekkoja ja muita ihanuuksia. Tällä hetkellä meillä on käytössä vaatekoko 62, mutta olen varautunut seuraavaan kokoon siirtymiseen lähiaikoina sillä kasvutahti on ollut sen verran rivakka. En edes uskalla ajatella, mitä kokoa meillä käytetään kesään mennessä :D Hyvä vaan kun kasvaa!

Tämmöinen kolmekuinen hurmuri meillä asustaa :)
5 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja kova ikävä jo teitä ja juttutuokioita Alvarin kanssa! <3 <3

  VastaaPoista
 2. Hän on aivan syötävän suloinen! Ja miten viisas katse, puhumattakaan hurmaavista varpaista! :)
  Hyvää alkanutta vuotta sinulle ja perheellesi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tarja <3 On se niin hauskaa nähdä, millainen kaveri tästä pojasta vielä muodostuu. On ne niin erilaisia persoonia nuo vauvatkin jo :)
   Aurinkoa sinun uuteen vuoteen ja kiva kun kommentoit <3

   Poista
 3. Niin suloinen pikkuinen ja oih, mitkä silmät <3

  VastaaPoista