Mamat Tuomaan markkinoilla.

Mies on ollut tämän viikon työmatkalla Ruotsissa, joten viikko on kulunut vähän erilaisissa merkeissä. Ensimmäisen illan ja yön olin lasten kanssa kahdestaan kotona ja täytyy sanoa, että huhhuh. Mitään suurempia haavereita ei ruuan pohjaan palamisen lisäksi onneksi sattunut, mutta on se vaan onni, että perheessä on kaksi aikuista, jolloin voi jakaa hommat kahteen pekkaan. Näillä univeloilla ei välttämättä ole ihan paras versio itsestään kun suhaa kahden pienen lapsen tarpeiden välillä yksinään.

Tiistaina meillä koittikin onnenpäivä, kun siskoni saapui meille pariksi yöksi. Ei kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa sillä mukaan joukkoon saapui samalla myös kolmas pienokainen. Olisipa varmasti ollut hauskaa kärpäsellä katossa meidän väsyneitä juttuja seuraamassa ;)


Keskiviikkona päästiin jo hieman jaloilleen ja aloitettiin päivä rivakasti ylös, ulos ja rattaisiin periaatteella. Suunnattiin kohti ensimmäiseksi mieleen tullutta kahvilaihanusta, Levainia, jonne olen jo pitkään halunnut kupposelle. Vieressä herkkuja tarjoava KUUMAkin on edelleen kokematta, mutta sen aika on sitten ensi kerralla.

Levain oli tunnelmallinen, vaikkakin tosi pieni leipomo-ravintola, josta löydettiin kiva pöytä ikkunan ääreltä ja jätettiin pojat ulos nukkumaan. Lämmin cappuccino siskon kanssa rauhassa jutellessa vaihtui maailman nopeiten hotkaistuun aamupalaan, kun Alvar päätti herätä heti, kun mamman kahvikuppi kopsahti pöytään. Ei siinä mitään, sellaista se nyt on. Vielä tulee se aika, kun juodaan kuumaa kahvia! Pääsipä Alvar ihastuttamaan toisia kahvittelijoita ja itsekin katselemaan välillä jotain muuta, kuin saman kodin seiniä. Kiva kahvila joka tapauksessa oli kyseessä ja mukavia ihmisiä paikka täynnä.
Matka jatkui kohti keskustaa ja Muji Pop Up Storea, jonne on jo monta viikkoa pitänyt mennä visiitille. Mahtavaa, että saatiin Muji tänne Helsinkiin edes hetkeksi ja toivottavasti jossain vaiheessa ihan kokonaan. Tällä kertaa mukaan tarttui vain pieni kulho, mutta paljon kaikenlaista olisin voinut napata kassalle. Korut kaipaisivat lisää lokerikkoja ja onhan putiikki täynnä vaikka mitä kätevää!

Mujin ovista ulos astuessa oli lähdettävä tankkaamaan kotiin, mutta parin tunnin varikkokäynnin jälkeen oltiin jälleen tien päällä. Tuomaan markkinat on yksi lempijuttuni jouluisessa Helsingissä ja sinnehän me lopulta siskon kanssa päädyttiin. Päiväsaikaan siellä oli mukavan väljää ja siinä mielessä vaunujen kanssa paljon helpompi kierrellä.
Joulupukkikin löytyi pienen etsinnän jälkeen ja siskon poika pääsi ensimmäistä kertaa pukin syliin. Alvar veteli juuri silloin sen verran sikeitä, etten raaskinut herättää, mutta onhan tässä vielä jouluja edessä :)
Tuomaan markkinoilla nenussa tuoksuu aina ihanat tuoksut ja pienissä kojuissa myydään vaikka mitä herkkuja kalasta hilloihin ja suklaista poronlihaan. Tänä vuonna matkaan tarttui pussillinen inkiväärijauhetta, joka pääsee mukaan smoothiekokeiluihin. Parasta markkinoilla on kaikista herkuista huolimatta tunnelma, valot ja ajatus lähestyvästä joulusta. Mikäli aikaa olisi enemmän, istuisin mielelläni lämpimän taljan päällä höyryävä glögimuki kädessäni katselemassa torin ihmisvirtaa.

Tuomaan markkinat ovat auki vielä tänään ja huomenna, joten kipinkapin sinne ihastelemaan, jos on vielä käymättä!PS. Edellisen postauksen ACO-arvonnan voitti Soile, onneksi olkoon!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti