Joulunpyhät.

Joulu on ohi! Mietiskelin eilen, että kumpi on oikeastaan mukavampaa; se, että joulu on edessä vai se, että se on ohi?
Kun tarkemmin asiaa mietin, niin tulin siihen tulokseen, että kumpikin on oikeastaan tosi kiva. Joulua valmistellessa voi miettiä mitä tänä vuonna söisi ja millaisia paketteja väsäisi (mikäli sellaisille hienouksille on ylipäätään aikaa..), mutta toisaalta se helpotuksen tunne mikä tulee joulun ollessa ohi.. Onhan välipäivissä paljon rennompi fiilis :)


Jouluaaton vietimme tällä kertaa kotona Helsingissä neljään pekkaan. Ei mitään stressiä siitä, mitä ruokapöydästä löytyy eikä mistään muustakaan. Pakattiin viimeisiä lahjojakin vielä aamulla ja oltiin vaan.
Päivällä käytiin kävelyllä Töölönlahdella. Kaupunki oli huomattavasti tavallista arkipäivää hiljaisempi, mutta innokkaimmat kävivät vielä juoksulenkillä lahden ympäri. Oli vähän sellainen alkuvuoden pakkasilman tunnelma. Matalalla loistava aurinko ja superkylmä tuuli. Älyttömän kaunista!Illan tullen Erin hoksasi lahjapaketit tiipiistä ja juteltiin, että pukki oli varmasti käynyt sillä välin, kun ihmeteltiin sorsia ulkosalla. Vitsit sitä silmien loistetta, kun aina vaan löytyi lahjoja avattavaksi. Tyttö sai selvästi virtaa uusista leluista ja pari päivää on kulunut tiiviisti niiden parissa. Alvar on vielä omassa vauvalandiassaan eikä tajua sen kummemmin lahjojen päälle. Ensi vuonna onkin toinen tilanne :)Joulupäivänä ajeltiin Hämeeseen mummulle, jonne kaikkien siskojen ja lapsien kanssa kokoonnuttiin. Syötiin hyvin ja jatkettiin pakettien parissa. Tapaninpäivänä poikettiin vielä isotädille ja ajeltiin sitten takaisin kotiin. Monessa paikassa jäi käymättä, mutta toisaalta oli ihanan rentoa, kun ei koko joulu mennyt ympäriinsä suhatessa ja autossa istuessa :)


Seuraavat päivät ihmetellään loppuvuotta ja mietiskellään, miten nopeasti koko vuosi taas sujahti. Ei ollut vuosi sitten Alvaria eikä äitiyslomaa. Missähän ensi vuonna tähän aikaan ollaan? Mitähän uusi vuosi tuo tullessaan? Löysyisköhän se oma koti viimein?

Ei voi muuta kuin jäädä odottelemaan innolla :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti