Suloinen tarina sinusta.

Äitiys- ja isyyslomat sujuvat täällä edelleen mainiosti. Viikon verran ollaan nyt elelty tätä ihanaa vauva-arkea kotosalla ja miehen kanssa molemmat huokailtu, että kunpa tämä ei loppuisi koskaan. Ensi viikolla miehen täytyy palata takaisin työmaalle, mutta onneksi siihen on vielä monta päivää.

Valvomisetkaan eivät ole vielä tässä vaiheessa uuvuttaneet ylitsepääsemättömästi. Vauvan kanssa heräillään muutamia kertoja yössä ja kaikki on toistaiseksi mennyt sen suhteen tosi hienosti. Olen saanut nukkua aamulla pitempään, kuin pariin vuoteen ja se tulee kieltämättä tarpeeseen yöllä vietettyjen imetyshetkien jälkeen. Mies on huolehtinut enemmän Erinin asioista ja vienyt tytön päiväkotiin, jotta meidän ei tarvisi kömpiä vauvan kanssa niin aikaisin ylös.

Viikon verran vauva oli aikalailla omissa maailmoissaan ja nukkui lähestulkoon kokoajan. Nyt 1,5 viikon ikäisenä hän selvästi huomaa paremmin, jos yritän hivuttautua pois ihokontaktista. Parasta vauvalle on imetyshetkien jälkeiset loikoilut masuani vasten käpertyneenä. On tullut katsottua telkkaria ja selattua Instagramia ihan olan takaa kun on oltava paljon paikallaan ;)Toissapäivänä käytiin neuvolassa, jossa oli yhdistetty painokontrolli, vauvan eka neuvolakäynti sekä oma neuvolakäyntini synnytyksen jälkeen.
Vauva tai Papu (kuten ollaan vauvaa kutsuttu tähän saakka) painoi syntyessään alle kolme kiloa, kuten isosiskonsakin, joten tulemme varmaan käymään jonkin verran tiheämmin neuvolassa hänenkin kanssaan. Neuvolassa syntymäpaino oli mennyt hienosti rikki ja muutenkin pojan asiat vaikuttavat olevan mukavasti. Imetys on sujunut alusta saakka ihan yhtä hyvin, kuin viimeksi, joten se on jo suuri voitto. Yöllä imetyshetkiä on noin 1,5-2 tunnin välein ja päivällä sitten saattaa olla useamminkin - miten nyt vauva itse pyytää. Oma painoni on laskenut aivan hurjaa vauhtia ja koitan ahmia jääkaapista ruokaa aina, kun vain ehdin. Viimeksi paino laski pari kiloa miinukselle ja nyt ei tarvisi kyllä ihan niihin lukemiin palata. Erinomainen aineenvaihdunta yhdistettynä imetykseen toimii hiukan tehokkaasti..

Koska olen jo tässä vaiheessa huomannut miten hurjaa vauhtia aika kuluu vauvan kanssa, on tosi tärkeää yrittää pitää vähän päiväkirjaa tapahtumista, jotta voi sitten myöhemmin muistella kaikkea mitä on jo päässyt unohtamaan. Tämä blogi on ollut hyvä väylä tallentaa asioita, mutta lisäksi haluan antaa vauvalle ihan oman kirjan, jonne tallennan ajatuksia ja tapahtumia raskausajalta aina ensimmäisiin vauvavuosiin.

Yritin raskausaikana etsiä kivaa vauvakirjaa kirjakaupoista, mutta en onnistunut löytämään yhtään mieleistä. Ihana Elina tarjosikin tilaisuuden yhteistyöhön, jonka ansioista sain kauniin vauvakirjan täytettäväkseni. Suloinen tarina Sinusta - kirja on väritykseltään juuri niin harmoninen, kuin toivoa saattaa. Kirjan sivuille voi täyttää lukemattomia muistoja ja tarkkoja faktoja raskausajalta aina sinne saakka, kun vauva täyttää kaksi vuotta. Pari vuotta vauvakirjan täyttämistä kuulostaa täydelliseltä sillä kahden vuoden aikana tapahtuu paljon asioita, mutta sen kauempaa en usko ehtiväni kirjaa täyttämään. Vauvakirjassa on useita paikkoja myös valokuville, mutta sen lisäksi teen kummallekin lapselle vielä erikseen valokuvakirjat, joten siinä mielessä puuhaa on ihan riittämiin :)

Suloinen tarina Sinusta - kirja on pakattu aivan älyttömän kauniisti satiinirusetein tyylikkääseen valkoiseen laatikkoon ja silkkipaperiin. Jopa suklaata löytyi lähetyksestä, joten kaikki oli kyllä otettu huomioon ;) Pelkkä paketin avaaminen oli jo yhtä ihastusta! 

Kirjan jälleenmyyjät voit kurkata täältä - mukana on muun maussa Pikkuvanilja sekä Raskauskeiju. Mahtava lahjaidea esimerkiksi babyshowereihin tai sitten ihan vain äidiltä ja isältä vauvalle 

2 kommenttia:

  1. Lämmin kiitos sinulle Kirsi <3 Olipa muuten ihana lukea teidän vauvakuulumisia <3 Muistan itsekkin ne ensi päivät, kun mietin, että voisipa ajan pysäyttää edes hetkeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanohan muuta! Sairaalassa otettuja kuvia katselin ja hitsi vieköön poika on jo tainnut vähän kasvaa ;D Onneksi vielä pitkään aika pieni! <3 Kiitos itsellesi <3

      Poista