Mitä pakkasin sairaalakassiin?Siinä vaiheessa, kun kävin raskauden lopulla neuvolalääkärissä ja kuulin, että vauva on jo asemissa, päätin viimein pakata sairaalakassin valmiiksi. En kyllä ihan täysin lääkäriä uskonut sillä eiväthän he mitään ennustajia ole ja toisaalta moni on lääkärin lausuntojen jälkeen ollut kovin odottavalla kannalla vielä viikolla 42.. Mutta näin jälkikäteen ajateltuna oli ihan hyvä, että lääkäri laittoi hieman vauhtia valmisteluihin sillä poika todella saapui pian tuon käynnin jälkeen.

Toisella synnytyskierroksella olin aika rennolla mielellä sairaalakassin kanssa sillä tuoreessa muistissa oli, miten vähän laukusta lopulta tulee kaivaneeksi tavaroita käyttöön. Sairaalassa saa ruokaa, vaatteita ja hoitotarvikkeita, joten aika hyvin siellä pärjää, vaikka ei ottaisi mukaan kuin äitiyskortin ja kotiutumisvaatteet. Mutta! Sairaalakassin pakkaaminen on osa raskautta ja vauvan tuloon valmistautumista - se on sitä ihanaa mammatouhuilua, mihin jokaisella äidillä on oikeus ;)


Nämä pakkasin mukaan itselleni:
* ) Olivat käytössä sairaalassa / lähtiessä

✧ Äitiyskortti *

 Henkkarit * 

 Synnytystoivelista *

✧ Tens-laite * 

 Kauratyyny

✧ Välipalapatukoita 

✧ Luumuja *

✧ Magnesiumsuihke

✧ Shampoo, hoitoaine ja suihkugeeli *

✧ Nassukosmetiikka *

Hammasharja ja -tahna *

✧ Lanoliinivoide *

✧ Käsivoide *

✧ Meikit *

Hiusharja, hiuspompuloita *

✧ Pumpulilappuja ja -puikkoja *

✧ Liivinsuojia *

✧ Aamutossut *

✧ Villasukat

✧ Imetysliivit, alusvaatteita * 

✧ Aamutakki

✧ Bikiniyläosa *

✧ Kamera, muistikortti, laturi *

✧ Puhelin, laturi *

✧ Nappikuulokkeet

✧ Rintapumppu

✧ Korvatulpat

✧ Kotiutumisvaatteet *

✧ Lukemista

Volumaster - tyvikohottaja * ;)Nämä pakkasin vauvalle
*) Olivat käytössä sairaalassa / lähtiessä

Bodyja *

✧ Housuja *

✧ Sukkia, tossut *

✧ Pipo, tumput *

✧ Haalari *

✧ Viltti *

✧ Turvakaukalo *

✧ Tuttipullo

✧ Korviketta

✧ Harso *


Listan pituudesta päätellen äiti tarvitsee aika paljon enemmän tavaraa, kuin vauva ;) Vastasyntyneelle on vaipat, pumpulit ja lämpöiset peitot sairaalan puolesta, joten vanhempien tehtäväksi jää enää antaa rakkautta ja maitoa.

Kassin sisältö riippuu paljon siitä, miten kauan aikoo/joutuu sairaalassa aikaa viettämään. Tällä kertaa selvisimme parilla yöllä ja siinäkin oli yksi ylimääräinen yö vauvan sokereiden takia. Mikäli sairaalassa joutuu olemaan pidempään, on selvää, että jotain ajankulua saattaa jo kaivata. Meille riitti telkkari ja vauvan tuijottelu, joten esimerkiksi mukaan nappaamiani lehtiä en lukenut laisinkaan.

Rintapumpunkin olisin voinut jättää kotiin, kun olisin muistanut, että maitoa tulee ekana päivänä niin vähän, ettei sitä kannata pumpun uumemiin laskea. Helpoimmalla pääsee ihan lypsämällä suoraan lääkelasiin tai lusikkaan, jos sellaiseen on tarvetta. Korvatulpat olivat mukana siitä syystä, jos olisin joutunut osastolle odottelemaan synnytystä pidemmäksi aikaa. Siinä vaiheessa, kun vauva on vierellä, ei niillä tee mitään, jos haluaa herätä vauvan ääniin. Aina kaipaamiani villasukkia en tarvinut sillä osastolla oli sen verran hyvin patterit toiminnassa :) Muutkin omat vaatteet jäivät käyttämättä sillä vauvan oli kaikkein parhain majailla ison sairaalayöpaidan sisällä kainalossani aina kotiinlähtöön saakka.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti