Ajatuksen juoksua ja uusi tulokas olohuoneessa.Vitsit olen odottanut tätä hetkeä, kun työt on takana ja saan keskittyä vauvajuttuihin, rästitehtävien hoitamiseen ja muutenkin ottaa rennommin oman voinnin mukaan. Viimeisen viikon ajan olen tosin ollut sairaslomalla pienen toimenpiteen vuoksi, mutta parissa päivässä pääsen varmasti jälleen takaisin normimeininkiin.

Viime aikoina olen miettinyt kuinka onnekas olen ollut, että sain kaksi samanmoista kesää ollessani raskaana. Ensimmäisen raskauden aikaan pidin pitkän kesäloman ja äitiysloman putkeen. Tällä kertaa kävi vähän samalla tavalla opiskelijaroolin vuoksi sillä toukokuussa loppui lukuvuosi siltä osin. Kesän tein kuvauksia ja sitten syksyn tullen olikin jo äitiysloman vuoro astua kuvioihin. Nyt pitäisi olla noin kuukausi aikaa keskittyä odottamiseen, mutta eihän sitä tiedä, miten vauva päättää ilmaantua. Oma tunne sanoo, että yliajalle ei ainakaan mennä - saas katsoa, kuinka käy. Vauva on kova potkuttelemaan ja viikonloppuna supistuksia tuli kolmen minuutin välein. Kovasti se nyt harjoittelee.

Eilen kävin pojan vaatteita läpi ja järkkäilin ne piirongin laatikkoon odottamaan. Ostin myös kapalon ja yövalon sekä mekon tuleviin siskon lapsen ristiäisiin. Tässä vaiheessa ei enää mene vanhat mekot päälle, joten oli pakko tuhlailla viimeisillä metreillä. Toivon lämmintä ja leutoa syksyä sillä yksikään takki ei mene kiinni enkä aio kyllä sellaiseen enää panostaa ;)

Viikonlopun aikana tuli myös selailtua turvakaukaloita telakoineen, mahdollisia uusia rattaita ja päätettyä kantorepun malli. Hiljalleen alkaa tuntua siltä, että kyllä tässä ehditään saada kaikki valmiiksi, vaikka hetkittäin viikkojen nopea vaihtuminen on saanut vähän ressaamaan. Onneksi aika pienissä määrin ja lähinnä keskellä yötä herätessä. Aamulla on taas ollut luottavainen olo ja onhan niitä lapsia syntynyt ilman Bugaboon rattaitakin.. kai.. jonnekin ;)Asiasta kukkaruukkuun, huomaatteko meidän uusimman tulokkaan? Monta vuotta ollaan haaveiltu peikonlehdestä, mutta jostain syystä ei vaan olla päästy kassalle saakka kasvin kanssa. Viimeisimmällä IKEA:n reissulla mies sanoi, että "täältä ei lähdetä sitten ilman viherkasvia" ja näin tapahtui. Haaveillaan kodista, jossa olisi isoja ruukkukasveja - puita suorastaan. Sellaisia tosi kookkaita ja komeita, jotka tarvivat myös tilaa ympärilleen. Aloitettiin nyt tuosta puolimetrisestä, mutta ehkä siitä vielä joskus tulee korkea ja komea!
IKEAn kasvit on muuten tosi hyvälaatuisia. Niihin on kai työnnetty niin paljon lannoitteita, ettei ne voi mitenkään kuolla :D Jopa tämmöisessä "kastellaan kun muistetaan" - perheessä ovat menestyneet. Toivotaan uutukaiselle pitkää ikää ja hyviä vuosia meidän seurassa!


Nyt herkuttelemaan illalla vääntämääni pannukakkua ja anopin superhyvää mansikkahilloa. Ensi kerralla voisin kirjoitella Erinin 2-vuotis synttäreistä!


Ihanaa viikon alkua kaikille 

4 kommenttia:

 1. Oli kyllä komea ja sopii niin teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä lisää sitten, kun on joskus lisää tilaa :)

   Poista
 2. Ihana peikonlehti <3 Näin viime viikonloppuna kyläpaikassamme Ikeasta ostetun aloe vera -tyyppisen kasvin ja päätin käydä ostamassa sellaisen heti kun tulee sille suunnalle asiaa. Pitää ehkä vilkaista noita peikonlehtiäkin sillä silmällä. Meiltä kyllä sellainen jo löytyy, mutta ei ole erityisen hyvässä kuosissa, täälläkään kun ei olla skarpeimmasta päästä mitä tulee kukkien hoitoon... :D

  Tsemppiä ja onnellista odotusta sinne <3 Toivottavasti rautakuuri auttoi?! Mulla laski toisen raskauden aikana hetkellisesti hemoglobiini alas ja kokeilin rautaa, mutta mulla tuli vatsa siitä ihan järkyttävän kipeäksi ja lopetin heti. Onneksi B-Hb palautuikin sitten takaisin (mulla ollut aina tosi hyvä) ja pystyin unohtamaan lisäraudan ennen kuin ehdin kunnolla aloittaakaan.

  www.ainalahellani.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä <3 Ja taidanpa tietää tuon aloe vera - tyyppisenkin. Meillä on nimittäin sellainen ikkunalaudalla, mutta se koki vähän kovia tippuessaan vahingossa lattialle, hups. On kyllä muuten oikein kivannäköinen :) IKEAssa on myös hyvää edullinen hinta, joten sieltä on tullut monet kukat ja kasvit hankittua varsinkin silloin, kun asuimme muutaman kilsan päässä myymälästä.
   Onhan se kasvien hoito aina vähän sellainen mysteeri, että miten ne toisilla elää paremmin, kuin toisilla :D Mutta väittäisin, että esimerkiksi tässä meidän nykyisessä asunnossa on vain jotain sellaista paremmin, mitä edellisessä ei ollut. Liittynee valoon tai ilmanlaatuun? On meinaan orkideatkin säilyneet huomattavasti paremmin, joka on jo melkoinen saavutus..

   Kiitos <3 100mg rautakuurilla sain arvon nousemaan 118, mutta siitä se ei sitten enää suostunut paranemaan. Nyt en ole enää syönyt tässä lopussa mitään, joten toivotaan, että pysyy edes tuolla. Tosi harmi, jos sulla tuli maha kipeäksi siitä, kun on muutenkin kaikkea kremppaa helposti raskaana ollessa. Monet kyllä kertoo, että vatsa ei ole tykännyt yhtään. Seuraavaksi olisin kokeillut nestemäistä rautaa, mutta mielummin olen ilman, jos ei välttämättä enää tarvi syödä :) Hyvä, että sulla palautui ennalleen!

   Poista