Vallisaaripäivä.

Sain viimein tytön päiväkotiin ja itselleni vähän vapaata aikaa töiden lomaan, joten päätin toteuttaa retken Vallisaareen. Kyseinen saarihan avautui yleisölle viime kesänä, joten nyt oli hyvä aika päästä kurkkaamaan, mitä tämä vihreä paratiisi pitää sisällään. Viime vuonna jonot taisivat olla melkoiset, mutta ainakaan eilen puoli yhdentoista vene ei ollut erityisen täysi. Tietysti nyt kun koulut ja työt ovat monella taas alkaneet, niin arkipäivänä pääsee mihin vain helpommin.Yksi saaren plussapuolista on ehdottomasti sijainti sillä matka Vallisaareen kestää suunnilleen saman verran, kuin Suomenlinnaan. Vallisaari sijaitseekin ihan Suokin vieressä, mutta en ole sitä aiemmin juuri noteerannut, vaikka se aivan selvästi Kustaanmiekasta näkyykin.
Vallisaaren lisäksi käymään pääsee myös viereisellä Kuninkaansaarella, joten mukavan päiväkävelyn voi saarilla tehdä.
Eilen oli pilvinen päivä, joten taivas oli harmaana, mutta toisaalta raskaana tuo keli oli ihan passeli, vaikka kuviin ei nyt aurinko päässytkään. Saarella vierähtää helposti muutama tunti varsinkin, jos ottaa eväät mukaan tai käy herkuttelemassa saaren ravintoloissa. Isompi ravintolakeskittymä löytyy Torpedonlahden aukiolta, josta saa mm. Hot sea dogeja. Epic Foods ruokakontin tarjontaan kuuluvat puolestaan salaatit ja keitot. Jos jätskihammasta kolottaa, voi piipahtaa rentoon Jäätelökahvila Pajaan, jossa ainakin eilen toivotettiin tervetulleeksi ihan kitarasäestyksen kera :)Ajattelin etukäteen, että saarelle ei kannata vaunujen kanssa lähteä, vaikka ymmärsin, että näin voi halutessaan tehdä. Tiet olivatkin paljon leveämmät, mitä osasin odottaa, joten lasten kanssa voi paikalle ihan hyvin mennä. Toisaalta kiivettävää on jonkin verran enkä itse olisi jaksanut vaunuja joka paikassa työnnellä tämän mahan kanssa nyt ainakaan, joten parempi näin. Erilaisia näköalapaikkoja löytyy muutamia, joten rappusiin on hyvä varautua. Saari on myös täynnä varoituskylttejä jyrkänteistä yms. vaaranpaikoista, joten kaikkein villeimmän taaperon kanssa ei ehkä se rennoin paikka vierailla ;)


Maisemien lisäksi saarella voi ihailla kaunista luontoa ja hylättyjä rakennuksia. Turisteja tuli jonkin verran vastaan, mutta paikoitellen sai kävellä ihan yksin hiljaisuudessa. Mikäli siis kaipaa rauhaa ympärilleen, niin Vallisaari sopii myös siihen. Itse kävin paikan päällä yksikseni, mutta kaikkein mukavinta olisi varmaankin ollut hyvässä seurassa kunnon piknikeväiden kanssa. Jostain syystä odotin saarelta vähän enemmän, joten ehkä seurassa olisi saanut enemmän irti. Kuuliaisesti kävelin pitkin hiekkateitä sillä Vallisaaressa ei ole sallittua talsia missä tahansa. Loppujen lopuksi pieni seikkailija minussa olisi vissiin kaivannut enemmän vapautta mennä minne nenä näyttää ;)


Vallisaareen vie Kauppatorilta joko JT-line tai Aava Lines, joiden aikataulut löytyvät täältä
Edestakainen matka kustantaa yhteensä 8e. 

Yleistä infoa Vallisaaresta voit lukea täältä


Ihan huippua, että tuli taas nähtyä yksi Helsingin monista saarista, joista joka vuosi haaveilen. Vielä on näkemättä vaikka mitä, joten tuleville vuosille riittää reissattavaa :)
4 kommenttia:

 1. Jospa minäkin, vaikkapa viikolla 37. :)

  VastaaPoista
 2. Vallisaari on itselleni vielä aivan uusi tuttavuus, mutta näyttää kauniilta paikalta. Tunnelmalliset kuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kaunista <3 Ja se on hauskaa, miten erinäköisiä ja tunnelmaltaan erilaisia paikkoja on ihan pienen matkan päässä kaupungin keskustasta :) Laita vaikka ensi kesän listalle, jos ei nyt enää syksysäillä jaksa lähteä :)

   Poista