Lasten kaupungissa.

Kuinkas taas kävikään. Hyvistä suunnitelmista ja aikeista huolimatta en ole blogin pariin päässyt miehen loman aikana. Maalailin ruusunpunaisia kuvitelmia siitä, miten ehdin kirjoitella tänne vähintään parin päivän välein, mutta yllätyksekseni nämä lapselliset lomat ovatkin jotain muuta, kuin kirjojen lukua ja ohi lipuvien pilvien laskentaa :D Neiti on pitänyt huolen, että puuhaa riittää ja ohjat on käsissä ainakin leikkien suhteen. "Istu tähän", "leikitään", "tule mukaan" ovat erittäin hyvin opittuja lausahduksia.

Kotileikkien ja ikuisten puistovierailujen lisäksi on kiva keksiä muutakin ohjelmaa ja päätettiin viimein käydä monen kehumassa Helsinkin kaupunginmuseossa. Sieltä löytyvässä Lasten kaupungissa oli paljon nähtävää ja uskoisin sen sopivan monen ikäisille lapsille. Meidän pieni vajaa kaksivuotias nauttii jo siitä, kun näkee uutta eikä tekemisen usein tarvitse olla sen ihmeempää. Erilaisia muovisia ruokatarvikkeita oli hauska tutkia ja ison nukkekodin äärellä olisi vierähtänyt tunti jos toinenkin. Isommille lapsille paikalta löytyi roolivaatteita ja mahdollisuus pitää vaikka oma käsinukke-esitys. Tosi kiva paikka, jossa voi vierailla monta kertaa vaikka sadepäivänä!
Ison nukkekodin nähtyäni muistin taas, että nyt olisi aika hankkia sellainen Erinille. Kaikkein mahtavin olisi just tuommoinen iso, lattialla seisova talo, jonka kätevä käsistään voisi vaikka itse ruuvailla ja rakentaa. Ainoa probleema lienee tilan puute, joten joudutaan varmaan toistaiseksi tyytymään pienempään versioon. Mielessä on kyllä tietynlainen, joten ei muuta kuin Google kuumaksi jälleen kerran :)


Helsingin kaupunginmuseo
Aleksanterinkatu 16
Ma-pe 11-19 / La-su 11-17 / Vapaa pääsy!

1 kommentti: