Herkullinen välipala.


Löysin riisikakkujen herkulliseen maailmaan pari vuotta sitten istuessani ruohikolla Kalliossa, jonne piknikin järjestäjä oli kattanut terveellisiä naposteltavia meille osallistujille. Ensimmäinen ajatukseni maapähkinävoista oli, että jännästi tarttuu kyllä hampaisiin - Ei se ihan rakkautta ensimaistamisella siis ollut. Riisikakut ja pähkinävoi hupenivat kuitenkin viltiltä ja hiljalleen ne hivuttautuivat myös oman keittiöni kaappiin. Pikkuhiljaa totuin tahmeisiin hampaisiin ja koukutuin ihan kunnolla. Siitä lähtien maapähkinävoita ja riisikakkuja on löytynyt keittiön kaapista ihan joka päivä. 

Meillä on mies aikamoinen herkkusuu ja pullaa olisi pöydässä varmasti joka päivä, jos en laittaisi kapuloita rattaisiin. Myös jäätelö maistuu (pohjattomasti) ja tyttökin on oppinut jo varsin hyvin, mistä kohtaa Kaivarin rantaa löytyy Helsingin jäätelötehtaan kioski, vaikka on käynyt siellä ehkä kaksi kertaa. Itse en ole niin kauheasti makean perään ja esimerkiksi jäätelöstä pystyn kieltäytymään ihan helposti, mutta jos kotikaapissa on jotain vierasvaraa tai itse leivottua kakkua, niin arvatkaa vaan miten käy. Tässä raskauden aikana olen huomannut, että sokerikoukku on alkanut viedä mukanaan ja siitä eroon pääseminen on tuskan takana varsinkin, jos kukaan muu perheestä ei ole mukana. Itselläni on niin huono kyky vastustaa herkkuja, jos ne leijuvat silmien edessä kotosalla, vaikka kaupan karkkihyllyn ohittaminen ei tuotakaan mitään vaikeuksia..

Näillä riisikakuilla ja maapähkinävoilla olen saanut kiitettävästi makeanhammasta taltutettua. Lasken nämä ihan herkuiksi, vaikka eihän näistä mitään sokereita löydy, ainakaan samalla tavalla, kuin pullasta. Lähinnä tarvin JOTAIN hyvää, jota voin narskuttaa menemään ja saan sillä tavalla oikeaa herkunhimoa siirrettyä kauemmaksi.


Riisikakkujen ohella päätin pari viikkoa sitten kokeilla chiansiemenillä ja merisuolalla maustettuja maissikakkuja. Voi pojat, näistä tuli ihan mun lemppareita! Friggsin riisikakut on ollut suosikkini tähän saakka ja samalta merkiltä löytyvät myös nuo maissikakut. Muitakin makuja näkyi kaupan hyllyssä olevan, mutta näillä on menty nyt toistaiseksi. Päälle sipaistu paksu kerros Urtekramin luomu maapähkinävoita ja banaania on niin herkullista, että suosittelen tältä istumalta kokeilemaan. Suolaisen ja makean liitto toimii helkkarin hyvin! Riisi- ja maissikakkuja voi koristella mielin määrin marjoilla, hedelmillä ja millä ikinä keksiikään. Sen lisäksi, että ne näyttävät herkullisilta, ne myös maistuvat siltä :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti