Ruokakuvausta Santa Marian mukana.

Käväisin eilen ihan mahtavassa iltatilaisuudessa, jonka Santa Maria Finland meille järjesti upeassa Fotonokan valoisassa tilassa. Keväällä on aina hurjasti erilaisia blogitapahtumia, joihin onneksi silloin tällöin ehtii mukaan - niistä saa niin paljon virtaa ja intoa matkaansa!
Eilisessä tilaisuudessa oli teemana ruokakuvaus, joka tottakai kiinnostaa allekirjoittanutta tosi paljon, vaikkei siitä paljon kokemusta olekaan. Olen pitänyt ruokakuvaamista aina vähän haasteellisena alana, vaikka toki tyylejä on siinä ihan yhtä paljon, kuin kuvaajiakin. Sen verran olen hoksannut, että ruokakuvaamisessa on hyvä ottaa huomioon yksi jos toinen juttu ja pitää tuntea ruoka-aineita ja niiden käyttäytymistä, jotta päästään hyvään lopputulokseen. Siinä ei ehdi kuvaa tehdessä paljon kuvakulmia pohtia, jos fokuksessa on sulava jäätelöpallero tai sekunnissa lässähtävä kohokas!Meillä ei tosin eilen ollut minkäänlaista kiirusta eikä stressiä lopputuloksesta sillä saimme keskittyä syömiseen, mielenkiintoisiin puheenvuoroihin ja katsomaan ammattilaisten työskentelyä nuudeliannoksen parissa. Alex Nurmi loihti keittiön puolella värikkään annoksen kasaan ja Kristiina Hemminki ikuisti upean annoksen valokuvaksi, jonka kehittymistä saimme aivan vierestä seurata. On kyseessä mikä tahansa valokuvauksen ala, olen aina innoissani seuraamassa ja nappaamassa vinkkejä kotiinviemisiksi.

Ohjeet, joita saimme, olivat jo hetken kuvanneelle aika simppeleitä, kuten valon suunnan ja laadun mietintä, mutta pidän asioiden kertaamisesta enkä koskaan kyllästy kuulemaan ammattilaisten oppeja. Hyvä muistutus oli myös se, että simppelillä otteella pääsee pitkälle. On turha miettiä liian monimutkaisesti, jos yksinkertainen riittää loistavaan tulokseen! Tämän koitan pitää mielessäni.

Tilaisuuden lomassa Kristiina tuli kysymään olenko saanut illan aikana inspiraatiota ja todellakin sain! Kerroinkin hänelle, että erityisesti se into, positiivisuus ja rautaisten ammattilaisten tekemisen meininki saivat innostumaan lisää aiheesta. On ihan huippua seurata ihmisiä, jotka ovat näin omistautuneita tekemiselleen ja vaikka työuraa olisi takana melkein 30 vuotta, niin edelleen se valtava into on aistittavissa jokaisesta lauseesta. Tehkää ihmiset sitä, mistä eniten nautitte, niin jaatte iloa myös ympärillenne :)
Tositosi kivan illan päätteeksi suuntasin kotiin rakkaiden luokse ja illalla tytön mentyä nukkumaan sain luettua hieman eteenpäin loistavaa juuri kirjastosta lainaamaani Unelmahommissa-kirjaa, jota ahmiessa innostuslevelit oli - mikäli mahdollista - vieläkin jyrkemmässä nousussa!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa! Käytätkö jotain presetejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän vaihtelevasti VSCO:ta erilaisilla säädöillä :) Blogissa on kiva kokeilla erilaisia tyylejä :)

      Poista