Tämän viikon.... paras päivä

Oli eilen, lauantaina. Se oli huhtikuun ensimmäinen päivä ja tuntuu, että kevät menee aina yhtä nopeasti! Siis ihan kohta on toukokuu ja sitten kesä. Kevät tarkoittaa yleensä hyviä juttuja, ihanaa lämpöisen ajan odottelua ja VALOA!

.. söpöimmät ostokset

Tein eilen Zarassa. Tai oikeastaan maksoin vaatteet jo hetki sitten ja noudin ne eilen Zaran myymälästä. 
Jos saisin ostaa lastenvaatteet vain yhdestä kaupasta, valitsisin ehdottomasti Zaran sillä sieltä löytyy omaan makuuni kauneimmat värit, hillityt kuosit, mutta myös vähän erikoisempaa, jos niin tahtoo. Nyt, kun tyttö on jo vähän kasvanut vauva-ajoista, on vaatteiden ostaminen paljon mukavampaa. Ostan lastenvaatteet pääasiassa Zarasta ja Hennesiltä sekä Torista käytettyjä vaatteita päiväkotiin. Mistään muualta en ole onnistunut löytämään yhtä paljon mieleisiä juttuja nyt kun bodyjakaan ei enää tarvitse. 

.. inspiroivin meno

Kävin tänään katsomassa Anu Pentikin Kolme Tilaa Taidehallissa ja tiesin jo etukäteen, että tulen tykkäämään siitä kovasti. En ole koskaan ollut erityisemmin Pentikin astioiden perään, mutta savi- ja keramiikkataide on kiehtonut pitkään. Tykkään saven työstämisestä ja sen tyyppisestä tekemisestä, jossa saa muovailla käsillään asioita. Oikeastaan ihmettelen, miten en ole koskaan sitä kunnolla harrastanut sillä se on lapsesta asti kummitellut takaraivossa. Lopulta olen aina kääntynyt maalaamisen tai valokuvaamisen puoleen.
Näyttely oli valtavan inspiroiva ja voisin tehdä ihan samoja juttuja, mitä siellä näin. Isoja kukkia, siipiä, palleroita.. En osaa sanoa mikä näyttelyn osa oli suosikkini, mutta kun laitetaan samaan tilaan paljon isoja juttuja, kuten nyt vaikka kuvassa näkyviä mielettömiä kukkia, niin olen ihan että vau!
Haluaisin samantien elämysretkelle Posiolle, tilata kymmenen kiloa savea kotiin ja alkaa muovailla.

.. maistuvin ruoka

Sen lisäksi, että meillä on koulussa tosi hyvä, ilmainen ruoka, olen onnistunut tekemään tällä viikolla kahta sellaista ruokaa kotona, jotka varmasti jäävät tekolistalle pitkäksi aikaa. Eilen kerroin tehneeni ensi kertaa bataattisosekeittoa, joka oli viedä kielen mennessään. Tänään puolestaan valmistin ekaa kertaa Pollo limonelloa eli sitruunapastaa ja herttileijaa, miten ihania makuja siinä oli! Meinasin ihan oikeasti syödä yhden päivän aikana koko kattilallisen, joten kertonee jotain makuelämyksestä!

.. viihdyttävin sarja

Pitkään olin sitä mieltä, ettei 35-vuotias voi millään tykätä teinisarjoista, vaikka niitä välillä tulee huvin vuoksi katsottuakin. Päätin siitä huolimatta vilkaista, mitä paljon puhuttu SKAM oikein pitää sisällään ja hieman tahmean alun jälkeen sarja imaisi täysin mukaansa. Jaksot ovat mukavan lyhyitä, joten niitä pystyy helposti katsomaan kolme tunnissa (ja aika monta päivässä..) ja tuli huomattua, että sarjaa oli pakko päästä katsomaan ihan joka välissä varsinkin, jos se jäi jännään paikkaan. Eka kausi ei ollut suosikkini, mutta toka oli kyllä aivan paras ja kolmos kausikin niin ihana, että en tiedä voiko nelonen enää parantaa tuosta millään. Katsottuani kaikki jaksot, mietin onko elämää enää SKAMin jälkeen olleskaan :D Onneksi Devious Maids ja Bachelorette ajavat hyvin hömpän tarpeen niin aivot ovat saaneet lepäillä jatkossakin.


.. jännin hetki

Lyhyen ajourani aikana olen pelännyt ihmisten yliajamisen ja kolarien lisäksi yhtä asiaa ja valitettavasti se tapahtui tällä viikolla. Olin ajamassa kouluun Tuusulanväylän vasenta kaistaa, kun auto päätti, että nyt riittää ja hajosi käytännössä keskelle pahinta mahdollista tilannetta. Takana oli ties kuinka monta kymmentä autoa kiihdyttämässä kasikymppiin eikä mitään paikkaa, mihin olisin voinut ohjata auton, jotta olisin päässyt pois alta. Parissa sekunnissa onnistuin onneksi löytämään hätävilkut ja sitten vain toivoin, että takana olijoilla olisi nopeat hoksottimet. En vieläkään ymmärrä, miten ne kaikki onnistuivat väistämään, mutta onnea oli selvästi matkassa. Eräs ystävällinen auto jäi taakseni katsomaan olenko saanut kohtauksen vai mitä ja sain viimeisillä vauhdeilla itseni kaikkien kaistojen yli toiseen reunaan. Selvisin ehjin nahoin ja pelkällä pelästymisellä, mutta ihan varmasti en halua koskaan enää joutua samaan tilanteeseen. Ei ainakaan parantanut mun ajokammoani, mutta eiköhän se siitä jossain vaiheessa unohdu :) Tosin nyt mennään sitten ilman autoa, joka tuokin aikamoisia haasteita mukanaan.

.. paras fiilis

Paras olotila pitkään aikaan oli tänä aamuna, kun heräsin kasin maissa hyvin nukutun yön jälkeen. Muu perhe on reissussa, joten sain nukkua ensimmäistä kertaa kunnolla pitkäääään aikaan. Oli asiat millä tolalla tahansa, niin unta ei kyllä korvaa mikään. Jokaisen pienen lapsen vanhemman pitäisi saada aina silloin tällöin nukkua rauhassa, niin johan jaksaa taas porskuttaa eteenpäin :)
4 kommenttia:

 1. Hei, pistätkö reseptit jakoon??

  VastaaPoista
 2. Ei varmaan auta muu kuin tehdä pian uusi matka Hesaan, kun viimeksi en ehtinyt Pentikin näyttelyyn.
  Harmi tuo autojuttu :( Onneksi ei käynyt pahemmin! Miten olet autotta pärjäillyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näyttely on auki vielä pitkään. Taidan itsekin käydä sen vielä uudelleen katsomassa :) Toivottavasti kesällä on paljon nähtävää, jotta museokortille tulee käyttöä jatkossakin. Sitten kun on vähän enemmän aikaa!

   Onhan se elämä helpompaa auton kanssa ja matkat kouluun ottaa nyt 3h päivässä, joten melkoisen väsynyttä sakkia täällä iltaisin.. Toivottavasti asiat järjestyy pian, jotta päästään kyläilemäänkin.

   Poista