Salaman makuinen näyttötehtävä.

Meillä koulussa opiskelut "kuitataan" näytöillä sillä varsinaisia välikokeita opiskelut eivät sisällä. Erinäisiä tehtäviä saadaan tietysti useita joka viikko, mutta suuremmat kokonaisuudet liittyvät yleensä näyttöihin, joita meillä oli ensimmäisen lukukauden aikana kaksi kappaletta: yksi ennen joulua ja toinen heti joulun jälkeen.

Koska viime syksy sisälsi enemmän maalaamista ja piirtämistä, kuin itse kuvaamista, niin hirveän paljon valokuvamatskua ei syksyltä syntynyt - ainakaan sellaista, mitä blogiin asti laittaisin. Iso osa tehtävistä oli harjoituksia, joita teimme koululla toisiamme kuvaten. Esimerkiksi käsisalamaa opeteltaessa harjoiteltiin, miten valon luonne muuttuu, kun salaman heijastaa katon tai seinän kautta verrattuna siihen, että osoittaisi sillä suoraan malliin.


Tällä kertaa ajattelin esitellä yhden näyttötehtävän, jotta saadaan taas hieman kouluaiheista postausta ilmoille :) Tässä loppuvuoden näyttötehtävässä oli tarkoitus ottaa kolme kuvaa eri malleista salamaa käyttäen. Tiesin heti, että haluan mennä ulos sillä en edelleenkään pidä salaman voimakkaasta, jyrkästä valosta. Ulkona salaman käyttö on ehkä hivenen helpompaa, kun sitä käyttää ns. täytevalona luonnonvalon kanssa. Tämä olisi superkiva oppia oikein perusteellisesti.. Harjoitus tekee mestarin. 

Näyttötehtävän nimeksi muodostui "Lempipaikkani Helsingissä", joka lyhykäisyydessään tarkoittaa sitä, että minä valitsin mallin ja malli valitsi kuvauspaikan Helsingistä. Tämä toi tietysti omat haasteensa siksi, etten voinut päättää paikkaa enkä edes säätä ;)
Kuvasin neljä mallia, jotta sain hyvää harjoitusta ja mahdollisimman erilaiset paikat.


Valitettavasti en omista tarvittavia välineitä (enkä edes assaria), että olisin saanut salaman irti kamerasta ja olisin voinut pelata enemmän valon kulmalla, mutta kai se oli toisaalta hyvä aloittaa ihan alusta niin siitä voi sitten edetä uusiin tapoihin. Käsisalama oli siis kameran päällä ja lisäksi laitoin vielä muovisen kuvun ja valkoisen siivousliinan hajottamaan valoa. Oma salamani on niin tehokas, että kuvatessa lähellä mallia, tulee valoa helposti ihan liikaa. Näillä kikoilla sain valon pehmenemään kivasti eikä se hyppää liikaa silmille kuvia katsottaessa.

Kiitokset vielä malleille: Agnetha, Elina, Camilla ja Mia ♥

Kuvauspaikat: Ruoholahden kanava, Lammassaari, Lauttasaari ja Espan puisto.

6 kommenttia:

 1. Aivan loistavia kuvia kaikki! Eniten pidin viimeisestä ja siinä minua ihastutti erityisesti tausta bokeh, kaunis kuva! Ihanaa viikonloppua ja pirskahtelevaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Salaman kanssa on vielä melkoista sähläystä, mutta kyllä joka kerta jotain uutta oppii, kun vaan jaksaa harjoitella :) Ihanaa vappua Katinka <3 <3

   Poista
 2. Hyviä kuvia! Tuossa toisessa kuvassa olevaan tilanteeseen samaistun helposti: merituuli, puuhun nojaten, auringon säteistä nauttien. Ja ihanat sävyt ja valo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 <3 Sattui tosi hyvä tuuri, että malli oli valinnut just tuon takin päälle! :) Tykkäsin itekin siitä, miten sävyt toimi yhteen!

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia taas <3 Sinä olet niin loistava kuvaaja, tykkään todella sun kuvistai ja tietysti Miasta mallina :)
  Salaman käyttö on minulle hankalaa, en itsekään pidä sen jyrkästä valosta. En edelleenkään käytä sitä missään vaikka se olisi varmasti ihan hyvä opetella.

  Ihanaa viikonloppua ja äitienpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä ihana <3 Lämmittää mieltä niin paljon tämmöset kommentit <3 Ja Mia on ihan huippumalli! Aina onnistuu, mitä tahansa lähdetään kuvaamaan. Mutta on kyllä ollut ilo tutustua kaikkiin näihin upeisiin naisiin ja niin ihanaa, että ihmiset jaksaa jelppiä tehtävissä :)
   Valitettavasti sitä salaman käyttöä ei opi, jos ei sitä käytä. Tätä mä aina itsekin hoen itselleni, mutta silti jätän sen kotiin :D

   Poista