Vuoden 2016 parhaat kirjat.

Kirjapostauksista on tykätty, joten ajattelin koota vielä viime vuoden parhaat lukemani kirjat yhteen postaukseen. Huomasin Helmetistä, että paljon olen kirjoja lainannut, mutta eipä niitä kaikkia tule luettua kokonaan. Joskus kirja ei vain niin sanotusti lähde kulkemaan. Teen aika nopeasti päätöksen jatkanko vai siirrynkö seuraavaan - niin paljon on kivoja kirjoja, etten jaksa jumittaa jossain, mikä ei sillä hetkellä tunnu kiinnostavalta.

Huomasin jossain vaiheessa kiinnostavan asian, olen nimittäin lukenut viime aikoina aika paljon miesten elämäkertoja tai muuten vain miehistä kertovia kirjoja. Olisi kiva, jos vinkkaisitte kiinnostavia naisten elämäkertoja, niin voisin vähän tasapainottaa tilannetta ;)


Tässä vuoden 2016 parhaimmat:

* Viisi viimeistä toivetta: elä, älä kadu - Bronnie Ware
* 940 päivää isäni muistina - Hanna Jensen
* Taivas + Helvetti - kirjat (Tykkään sarjan kaikista kirjoista. Toki jotkut parempia, kuin toiset.)
* Meikkipussin pohjalta - Kaisa Haatanen
* Stockmann Yard: Myymäläetsivän muistelmat - Antto Terras
* Jarkko Ruutu : jumalainen näytelmä - Tuomas Nyholm
* Murhalesken muistelmat - Anneli Auer (äänikirjana)
* Aidosti kaunis: lempeän tehokasta ihonhoitoa - Katja Kokko
* Minä Zlatan Ibrahimovic - David Lagercrantz
* Fight back - Pekka Hyysalo (äänikirjana)
* Islantilainen voittaa aina : elämää hurmaavien harhojen maassa - Satu Rämö
* JHT : Musta lammas - Mikko Aaltonen
* Valo valtameren yllä - M.L Stedman

Murhalesken muistelmat sekä Fight Back - kirjat "luin" äänikirjoina. En ollut koskaan aiemmin testannut äänikirjoja ja yllätyin iloisesti. Osa lukemisen ihanuutta on tietysti se, että saa tuoreen kirjan käteensä ja voi hypistellä sivuja, mutta äänikirjoille on paikkansa ja aikansa. Nyt, kun koulumatkat ottavat tunnin siivuunsa, on ollut hyvää aikaa kuunnella siinä samalla kirjaa. Varsinkin Murhalesken muistelmat tempaisi täysillä mukaansa sillä koko juttu on niin ällistyttävä. Dramatiikkaa lisäsi se, että kirjan lukijana toimii Anneli itse. Myös Hyysalon kirja oli kiinnostava, joten suositteluni sille. Sen lisäksi, että äänikirjaa voi kuunnella matkatessaan jonnekin, on se kiva juttu myös iltaisin, jos ei voi/halua pitää lamppua päällä. Pimeässä kun kuuntelee, niin unikin tulee aika nopsaan. Monesti heräsin napit korvilla..

Äänikirjapalveluja on varmasti useampia, joista itse testasin BookBeatin (toimii tietty myös e-kirjapalveluna!) sillä sen saa maksutta kahdeksi viikoksi käyttöönsä. Olisin mielelläni jatkanut sen parissa, mutta 16,90e kuussa on vähän liikaa meikäläisen taloudelle tässä vaiheessa, kun kirjasto palvelee ilmaiseksi. Kannattaa joka tapauksessa tsekata! :)
2 kommenttia:

 1. Luin joskus Eeva Kolun edellisestä blogista suosituksen Dolly Partonin kirjasta Dream More. Itse en ole vielä lukaissut mutta kuulosti hauskalta. Dolly on aikamoinen persoona :D

  Hatsolo - Elämä breikkarin silmin kirjasuosituksen bongasin toisesta blogista. Taas miehen elämänkerta mutta kuulostaa mielenkiintoiselta, kun itse en ole mikään breakdancen asiantuntija.

  Rakastan lukemista ja työmatkat kuluvat usein nenä kirjassa. Tosin nyt, kun rupeaa pikkuhiljaa olemaan valoisaa niin loppumatkan yleensä ihastelen merenrantaa ja valoa.

  Olen saanut täältä blogistasi loistavia kirjavinkkejä, viimeisimpänä tuo Valo valtameren yllä. Kiitos. <3
  Kirjan elokuvaversio olisi tarkoitus katsoa heti vaan, kun opiskelukiireet hellittävät.

  Kaikkea hyvää ja innostavia lukuhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lora vinkeistä <3 Mä tutkin nää seuraavaksi :) Löysin sun vinkin kautta Eevan kirjavinkkeihin ja sieltähän avautui pitkä lista, vohou!

   Lukeminen on kyllä parasta <3 Niin monta uutta ajatusta ja tarinaa :) Mutta merenrannan ihailu on varmasti ainakin yhtä ihanaa, joten en ihmettele. Olen koko aamun ihastellut auringonvaloa ja kun tein keittiössä voileipiä, niin huomasin, että selkään paistava aurinko lämmitti jo ihan hulluna :)

   Mahtavaa, jos olet saanut täältä vinkkejä. Senkin hyvän kirjavinkin sain lukijalta, joten on kiva laittaa hyvä kiertämään.
   Ihanaa ystävänpäivää <3

   Poista