Koulutehtävä - Kolme muotokuvaa.Meillä on ollut koulussa paljon kuvaustehtäviä tekniikkaharjoituksista isompiin puristuksiin. Ajattelin vilauttaa teille nyt erään viime syksyisen vähän isomman tehtävän lopputuloksesta muutaman kuvan.

Tässä tehtävässä oli tarkoitus ottaa samasta mallista kolme erilaista muotokuvaa, jotka kuvastavat tyyliltään eri aikakausia. Kaksi ensimmäistä aikakautta meille oli osoitettu valmiiksi ja ne olivat piktorialistinen sekä modernistinen. Kolmannen saimme päättää itse ja päädyin lopulta tekemään surrealististyyppisen muotokuvan. Mallina toimi jälleen kerran upea ja muuntautumiskykyinen Mia, jonka kanssa ollaan muutamia tehtäviä toteutettu hyvällä yhteistyöllä. Olen kovasti kiitollinen, että pyytämäni mallit ovat aina niin innostuneita ja avuliaita sillä ilman heitä olisi kovin vaikea saada tehtäviä tehtyä :) Tämä tehtävä toteutettiin kokonaan vapaa-ajalla, joten siihen upposi monena päivänä useampi tunti.

Ensimmäinen kuva on arvatenkin piktorialismia jäljittelevä muotokuva. Silloin oli ominaista, että kuvat olivat hämyisiä, utuisia ja epätarkkoja muuten paitsi kasvojen/silmien alueelta. Onnistuttiin mielestäni kivasti toteuttamaan tuo hämyisyys päivän viimeisten valonsäteiden voimalla suoraan ikkunan edessä. Linssin päälle laitoin elmukelmua, johon sivelin vielä rasvaa päälle, jotta tulos olisi mahdollisimman epätarkka. Elmukelmua kannattaa kokeilla muihinkin kuvauksiin - sillä saa hauskan efektin aikaan riippuen kelmun määrästä sekä asettelusta :)Seuraavana vuorossa oli modernistinen muotokuva, jota metsästettiin Mian kanssa niin Kiasman sisällä kuin ulkopuolellakin. Lopulta kävelimme vielä Oopperan hujakoille, jossa pyysin Miaa asettumaan tuollaiseen nurkkaukseen. Täytyy sanoa, että ihailen malleja, jotka heittäytyvät kylmästä viimasta sekä pissanhajusta huolimatta täysillä hommiin!

Nämä postauksen kuvat ovat kaikki tuosta samasta paikasta, mutta Kiasma-otoksia on nähtävillä Mian Instassa, kun kelaa vähän kuvia taaksepäin.
Modernistisen tyylin mukaisesti lähdin tekemään kontrastista kuvaa pelkistetyllä otteella. Linjat ja erilaiset kuvakulmat olivat tämän aikakauden pääpiirteitä.


Viimeinen kuva otettiin meidän talon vintillä, josta löytyi hieno tiiliseinä taustaksi. Halusin treenata tässä kohtaa vähän photaritaitoja ja yritin saada eräänlaista läpinäkyvyysefektiä aikaan. Se olisi voinut onnistua paremminkin, mutta lopulta olin tähän ihan tarpeeksi tyytyväinen :)

Kaiken kaikkiaan tehtävä oli mielenkiintoinen ja sen avulla tutustui tosi hyvin erilaisiin aikakausiin. Kuvien lisäksi meidän tuli myös kirjoittaa lyhyesti kustakin aikakaudesta ja siinä samalla tuli oppineeksi monen monta asiaa. Itse opin tällä tavalla parhaiten - tekemällä, ei pelkästään lukemalla. Olen tykännyt tosi paljon Pekkiksestä nimenomaan käytännönläheisen otteen vuoksi.


Haluatteko nähdä jatkossa lisää koulutehtäviä ja niiden toteutuksia? :)
8 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Nuo ensimmäinen ja viimeinen ovat aivan ihania, kumpikin omalla tavallaan <3 Mulla on vielä elmukelmu kokeilematta, muita filtterivirityksiä on kyllä jonkun verran tullut testailtua - hauskaa puuhaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Näitä oli kiva tehdä, vaikka tapani mukaan stressasin tehtävän kuultuani aika paljon :D
   Mulla taas on nuo muut filtterit kokeilematta, joten kerro ihmeessä, jos on joku erityisen hyvä, mitä kannattais kokeilla! Ainiin, sukkahousuja olen kyllä kokeillut joskus monta vuotta sitten :))

   Poista
 2. Hienoa nähdä erilaisia tapoja. Ja joo lisää näitä. Hienoja taideteoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ammari <3 Tosi kiva, kun kävit katselemassa ja kommentoimassa :)

   Poista
 3. Tosi hienoja kuvia, laita ihmeessä lisää koulutehtävien tuotoksia jatkossakin. :) Mun suosikkini näistä ovat ensimmäinen ja kolmas kuva, tunnelmat välittyvät hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Selvä juttu, laitan siis jatkossakin kuvia tehtävistä :) Kivaa viikon jatkoa!

   Poista
 4. Nämä kouluasiat ja koulutehtävät ovat mielenkiintoisia! Tuo viimeinen kuva on upea ja hauska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos <3 Epäilin, että näyttääkö se muiden silmissä siltä, mitä yritin.. Mutta näistä aina oppii uutta :)

   Poista