Uuden vuoden ajatuksia.Uutta vuotta on vierähtänyt aika tarkalleen pari viikkoa ja hyvin on arki lähtenyt taas käyntiin. Tammikuun alussa tulee se perinteinen Mitäpä tänä vuonna?-fiilis, joka laittaa ajatukset rullaamaan sen suhteen, mitä kaikkea haluaisi uuden vuoden aikana toteuttaa. Se on vähän niinkuin maanantai - kaikki on vielä edessä ja mahdollista - mutta noh, uusi vuosi tuntuu kyllä paljon mukavammalta, kuin ne maanantait, että se siitä vertauksesta. 

Kaikki on tosiaan vielä edessä, oli se sitten hyvää tai huonoa. Toivon tietysti, että vuodesta tulisi onnellispainotteinen. En tiedä mistä johtui, mutta todella moni kirjoitti tammikuun ensimmäisenä päivänä, että onneksi vuosi 2016 on ohi! Itse en kokenut viime vuotta kurjana laisinkaan, se oli itse asiassa vallan hyvä. Aina voi kuitenkin parantaa, mutta toivotaan, että vuodesta 2017 tulisi edes edeltäjänsä veroinen. 


Koulu alkoi meillä viikko sitten ja kun tutkailin kevään lukujärjestystä, ilo ja into valtasi mielen. On tulossa kaikkea tosi kivaa, mutta erittäin haasteellista. Ehkä niiden sopiva suhde on juuri se, mitä tarvitsen. Mielenkiintoista, uutta tekemistä, mutta ei liian hankalaa, jotta tekeminen pysyy mielekkäänä.
Lukujärjestys koostuu kevään osalta pääpiirteittäin kahdesta kokonaisuudesta; valokuvailmaisusta sekä dokumentaristisesta kuvan toteuttamisesta. Ensimmäisellä viikolla tutustuimme Mamiya - filmikameraan. Hervottoman painava, mutta niin hieno kapistus. Yhdet testikuvaukset sillä tehtiin, mutta tuloksista ei ole vielä mitään tietoa (lähinnä oli sellaista näppäilyä ja nappien opiskelua).

Alkuvuosi sisältää Mamiyalla kuvaamisen lisäksi tietysti myös pimiötä, joka on sen verran harvinaista herkkua, että koko luokka taitaa olla siitä suht innoissaan.
Dokkarin puolella onkin sitten tulossa iso kasa Photaria, katukuvaamista ja uusien ihmisten kohtaamista. Jossain välissä meidät heitetään studioon, jonne emme ole vielä tähän mennessä päässeet. Siinä kaiken uuden opettelun lomassa pitäisi kehittyä kuvaajana ja ilmaista itseään valokuvin aina vain paremmin ja paremmin. Helppo nakki... jep jep ;)

Puhumattakaan, miten hieno ensi syksystä voi tulla mikäli onnistuu saamaan itselleen unelmiensa työssäoppimispaikan. Sitä pohtiessa!


Mitä vapaa-aikaan tulee, niin en ole ihan varma, miten paljon sitä tänä vuonna on :D Syksy oli niin kiireinen ja sairastelu vei voimat, että toivon keväältä edes hieman, pikkiriikkisen helpompaa tahtia. Tosin, tyttö sairastui heti oltuaan vain viisi päivää päiväkodissa, että siinä mielessä sama näyttää toistuvan jälleen, mutta toivotaan, että kevät on silti parempi, mitä syksy.

Mikäli vapaa-aikaa johonkin väliin kaiken muun ohella jää, toivon että saisin toteuttaa niitä juttuja, joista kaikkein eniten nautin. Haluaisin käydä näyttelyissä, lukea parhaat kirjat, kirjoittaa blogia, löytää jälleen lenkkeilyn ilon (viimeistään kun kevätaurinko alkaa paistaa), kokkailla jotain kivaa ja tehdä ensimmäiset omat raakakakut (ja ehkä ostaa viimein pitkään haaveilemani Vitamixin?), matkustella hieman (tuskin toteutuu suuressa mittakaavassa, mutta ehkä se laatu eikä määrä?), nähdä rakkaita ystäviä ja viettää muuten vain aikaa perheen parissa. Vaikka koulun puolesta saan kuvata aika paljon, toivon silti, että kamera eksyy käteeni myös vapaa-ajalla mahdollisimman usein. Eniten toivon, että kaikki loksahtaisi tänä vuonna paikalleen niin, ettei tarvisi kokoajan tuntea huonoa omaatuntoa siitä, mihin suuntaan milloinkin pyllistää.

Nyt kun olen kirjoittanut muutamia toiveita ylös, huomaan, että en edes tarvitse mitään ihmeitä. Ihan tavallisia asioitahan nuo kaikki ovat. Niitä toivon tänäkin vuonna: tavallisia, mutta kivoja asioita. Kunhan fiilis on hyvä, ei muulla taida olla väliä :)

Tämän vuoden kaunis kalenteri on hankittu Nunuco designilta. 

2 kommenttia:

 1. Uusivuosi on tosiaan aina täynnä kaikkea odotusta tulevasta. Myös minulle vuosi 2016 oli hyvä vuosi. Sellainen melko tavallinen, mutta ei tullut ainakaan ikäviä yllätyksiä. Odotan niin innolla täällä, että jossain vaiheessa laittaisit juttua koulustasi ja valokuvaamisesta tulemaan. Olen edelleenkin niin kovin onnellinen sinun puolesta, että pääsit sinne opiskelemaan. Onnea ja iloa, terveuttä ja mukavia yllätyksiä teidän koko perheen vuoteen 2017! PS: olisi kiva "kuulla" myös mitä Vilmuskalle kuuluu =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja mahtavaa, että on koko vuosi taas aikaa tehdä kaikenlaista ;) Ihana kuulla, että sullakin meni viime vuosi mukavasti <3 Joskus tavallinen on paljon parempi, kuin joku suurten yllätysten vuosi.. yllätykset kun eivät aina välttämättä ole mukavia.

   Kiva kuulla, että odottelet uusia postauksia <3 Onko koulun suhteen joku tietty juttu mielessä, mistä haluaisit lukea? Voisin ainakin kirjoitella jostain tehtävänannosta ja näyttää mitä sain aikaan. Ihan kaikkia "upeita" maalauksia en taida kuitenkaan tänne kuvata :D Vimpulakin on jäänyt vähän paitsioon, kun neiti raivaa kaiken ajan itselleen ;) Nythän Vimpu onkin ollut lomalla pohjoisessa - saa siellä jakamattoman huomion ja viihtyy paremmin. Alkaa tosin olla jo kova ikävä.
   Ihanaa tätä vuotta myös sinulle <3 Toivottavasti vuosi tuo tullessaan juuri sitä mitä haluat :)

   Poista