Ruusukaalirakkaus.


Ruokapostauksia ei olekaan tässä blogissa hetkeen nähty, joten ajattelin kunnostautua sillä saralla. Yksinkertaisia ruokavinkkejä on aina kiva saada (ja antaa) sillä kaikkien meidän täytyy joskus jotain syödä - mieluiten terveellistä ja hyvää. Joku ihan tavallinen ruoka-aine on saattanut unohtua, kunnes joku muistuttaa sen olemassaolosta ja niin sitä tulee jälleen käytettyä.

Jakamisen ilon lisäksi haluaisin myös oppia lisää ruokakuvaamisesta ja siihen ei oikein auta muu, kuin harjoitteleminen. Blogi on niin hyvä väylä kuvausharjoitusten julkaisemiseen oli kyseessä sitten ruoka, maisema tai mikä vaan. Ilman blogia olisi jäänyt moni kuva ottamatta :) Siitä päästäänkin aasinsillan kautta kuvausrekvisiitan ostoon. Miten paljon rakastankaan erilaisia astioita. Ne saavat miltei hulluksi notkuessaan kauniina kasoina jonkun ihanan liikkeen pöydillä. Myös Stockan astiaosastolla saa vietettyä pitkiä aikoja, jos siltä tuntuu.. Mutta eihän kaappeihin voi ostaa yksittäisiä kuppeja pyörimään, jos ei niillä ole joku tarkoitus. No nyt on ;)

Palatakseni astioista aiheeseen, eli ruokaan, on tällä kertaa vinkki vitosena ruusukaalit. Nuo pienet, vihreät palleroiset, jotka eivät ole ennen niin kauheasti sykähdyttäneet, ovat nyt miltei suurinta herkkua. Raskaana ollessani en saanut kehiteltyä minkäänlaisia ruokahimotuksia, mutta muuten niitä kyllä riittää. Milloin on pakko saada kasakaupalla taateleita, milloin avokadoja, milloin pellillinen ruusukaaleja.

Joten, tässä tulee viisi tapaa (+1) tehdä ruusukaalit uunissa, olkaa hyvä.

Uunissa paahdetut ruusukaalit x 5


Perunakuorrutteella

* Kuori ruusukaalien päällimmäiset lehdet pois
* Huuhtele hieman ja kuivaa talouspaperiin
* Leikkaa pala kovaa kantaa pois (ei kokonaan) ja halkaise ruusukaalit veitsellä kahtia
* Kaada astiaan oliiviöljyä sekä sopiva määrä Meiran Yrttistä perunakuorrutetta
* Laita ruusukaalit astiaan ja pyörittele niitä öljy-mausteseoksessa
* Kaada ruusukaalit uunin kestävään astiaan tai pellille leivinpaperin päälle
* Paahda uunissa

Parmesanilla

* Kuori ruusukaalien päällimmäiset lehdet pois
* Huuhtele hieman ja kuivaa talouspaperiin
* Leikkaa pala kovaa kantaa pois (ei kokonaan) ja halkaise ruusukaalit veitsellä kahtia
* Kaada astiaan oliiviöljyä, rouhi mustapippuria, lisää ripaus hyvää suolaa 
* Laita ruusukaalit astiaan ja pyörittele niitä öljy-mausteseoksessa
* Kaada ruusukaalit uunin kestävään astiaan tai pellille leivinpaperin päälle
* Paahda uunissa
* Ripottele heti paahtamisen jälkeen päälle runsas kasa parmesan-juustoraastetta

Yrttinen

* Kuori ruusukaalien päällimmäiset lehdet pois
* Huuhtele hieman ja kuivaa talouspaperiin
* Leikkaa pala kovaa kantaa pois (ei kokonaan) ja halkaise ruusukaalit veitsellä kahtia
* Kaada astiaan oliiviöljyä, rouhi mustapippuria, lisää ripaus hyvää suolaa, valuta ruokalusikallinen hunajaa, lisää vielä haluamasi määrä tuoretta rosmariinia sekä timjamia
* Laita ruusukaalit astiaan ja pyörittele niitä öljy-mausteseoksessa
* Kaada ruusukaalit uunin kestävään astiaan tai pellille leivinpaperin päälle
* Paahda uunissa

Balsamicolla

* Kuori ruusukaalien päällimmäiset lehdet pois
* Huuhtele hieman ja kuivaa talouspaperiin
* Leikkaa pala kovaa kantaa pois (ei kokonaan) ja halkaise ruusukaalit veitsellä kahtia
* Kaada astiaan oliiviöljyä, balsamicoa, rouhi mustapippuria, lisää hyvää suolaa
* Laita ruusukaalit astiaan ja pyörittele niitä öljy-mausteseoksessa
* Kaada ruusukaalit uunin kestävään astiaan tai pellille leivinpaperin päälle
* Paahda uunissa

Valkosipulilla

* Kuori ruusukaalien päällimmäiset lehdet pois
* Huuhtele hieman ja kuivaa talouspaperiin
* Leikkaa pala kovaa kantaa pois (ei kokonaan) ja halkaise ruusukaalit veitsellä kahtia
* Kaada astiaan oliiviöljyä, lisää hienoksi paloiteltua valkosipulia, rouhi mustapippuria, lisää hyvää suolaa, kaada sekaan pieni loraus sitruunanmehua
* Laita ruusukaalit astiaan ja pyörittele niitä öljy-mausteseoksessa
* Kaada ruusukaalit uunin kestävään astiaan tai pellille leivinpaperin päälle
* Paahda uunissa


// +1 Jos tahdot lihaisampaa, kokeile lisätä joukkoon pekonisilppua!


Paahda ruusukaalit uunissa keskitasolla n. 200 asteessa 15-20 minuuttia (riippuen uunista, meillä on aika tehokas). Itse käytän ensimmäiset 10 minuuttia kiertoilmaa ja seuraavat 5-10 minuuttia höyryä. Puolessa välissä ruusukaaleja kannattaa vähän käännellä. 
Tarkkaile, etteivät ruusukaalit pääse palamaan - pieni tumma paahde kuuluu asiaan! 


Herkuttele!




4 kommenttia:

  1. Ruusukaalipasta (runsaalla parmesanilla ja sitruunalla!) on meidän perheen uusi supersuosikki, mutta täytyypä kokeilla näitä sun reseptejä! On se kyllä hyvä vihannes :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ei oo tullut mieleenkään laittaa pastan sekaan! Kiitos vinkistä! :) <3

      Poista
  2. Oi en muistakkaan koska olisin viimeksi syönyt ruusukaalia. Nämä ohjeet pitää ottaa ehdottomasti talteen =). Ihanaa alkavaa vikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiva, että sain muistutettua! Saatat jäädä vaikka koukkuun ;) Ihanaa viikkoa Katinka <3

      Poista