Pelastin ruokaa.


Kuulin tällä viikolla ihan mainiosta palvelusta, johon liittyy hyvä ruoka ja pieni raha. Jo vuoden toiminut ResQ Club on mennyt itseltäni ihan ohi, mutta onneksi heräsin sentään tässä vaiheessa!

ResQ:n ideana on yksinkertaisesti pelastaa ravintoloiden hävikkiruoka roskikselta ja sen sijaan ohjata se linjoilla odottelevalle nälkäiselle kaverille. Miten loistava idea!
Palvelu toimii näppärästi varsinkin puhelimella (myös koneella), kun vain ensin rekisteröityy käyttäjäksi. Jokainen voi asettaa mieleisensä säteen, miltä alueelta ruokailmoituksia jää odottelemaan. Palveluun voi syöttää myös ruokavaliotoiveen, kuten itse olen laittanut "vähälaktoosinen", mutta tästä huolimatta kaikki annokset on kyllä katsottavissa. Eniten ilmoituksia tulee luonnollisesti lounasajan jälkeen iltapäivällä, joten silloin kannattaa katsastaa tilannetta. Tällä tavoin voi saada itselleen hankittua kivan iltapalan, jos laiskottaa töiden jälkeen kokkailla :)

Mukana on jo iso kasa ravintoloita, joten valinnanvaraa riittää varsinkin täällä Helsingin keskustassa, mutta myös muualla Suomessa. Ruokaa ei toimiteta kotiin vaan sen voi hakea itselleen sopivaan aikaan heti tai vaikka parin tunnin päästä riippuen tietysti ravintolan aukioloajoista.
Käytin palvelua tänään ekan kerran ja klikkasin kuvassa näkyvän annoksen kahdeksalla eurolla ostoskoriin. Mies kävi hakemassa sen kotiin tullessaan ja nyt on mukavasti maha täynnä hyvää sushia. Opiskelijana ei todellakaan ole varaa syödä usein ulkona tai tilailla ruokaa kotiin, mutta tämän palvelun kautta pääsee silloin tällöin herkuttelemaan vähän erilaista ruokaa tai sitten sitä tuttua sushia. Ensi kerralla aion bongata pari palaa raakakakkua mukaani, mmm! Kaiken muun hyvän ohella ResQ on myös kiva tapa tutustua uusiin ravintoloihin :)


3 kommenttia:

 1. Hei loistava idea! :) Mut miten ton saa toimimaan muualla kuin Hki? Vai onko vaan pääkaupunkiseudun juttu? Kun klikkasin linkkiäsi niin tarjoo mulle vähän kaukaa haettavia ruokia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kirjauduin, niin pyysi saada selvittää mun sijainnin ja sen mukaan sit laitoin tuon säteen n. kolmeen kilsaan. Täähän on vielä suht uusi palvelu, joten varmaan ottaa aikansa, että tulee tunnetummaksi. Ravintoloiden täytyy ensin liittyä palveluun, jotta sieltä voi hakea ruokaa :) Varmasti painottuu tällä hetkellä pk-seutuun, mutta olisi kyllä hienoa, jos toimisi muuallakin yhtä aktiivisesti :) Fb-sivulta näkee enempi noita paikkakuntia, joissa jo toimintaa!

   Poista
 2. Moikka Mirkke! ResQ toimii jo yli 10 kaupungissa Suomessa, joten kannattaa mennä karttaa pitkin tsekkailemaan olisiko sinunkin kotipaikkakunnallasi tarjontaa! :)

  Terkuin,
  ResQ Clubin Community Manager Meri

  Ps. Kiitos Cherry blogitekstistä! :)

  VastaaPoista