Luonnollisesti.

Tilasin kotiin muutaman matkakokoisen shampoo-/hoitsikkaputelin sillä agendalla olisi löytää hyvä luonnonmukainen hiustenpesuduo. Asia on kaivellut mua jo pidemmän aikaa sillä haluaisin siirtyä hiljalleen luonnonkosmetiikan pariin ainakin niiltä osin, kuin se on mahdollista. En näe asiaa niin mustavalkoisesti ettenkö voisi käyttää hyväksi havaitsemiani tuotteita myös "tavallisen" kosmetiikan puolelta, mutta yksikin luonnonmukainen tuote enemmän on jo parempi, kuin ei mitään.

Ennakkoluuloisesti ajattelin, että tämä shampoo-keissi saattaa olla aika hankala ja osittain olin oikeassa. Omistan pitkät ja aika paksut hiukset (mitä nyt keväällä tippui puolet päästä), joten on näitä varmasti hankalampi pestä, jos polkkaan vertaa. Lisäksi kun päänahka on kuiva talven ajan, muttei kuitenkaan halua, että hiuspehko liimautuisi aivan päätä vasten, on oikean shampoon löytäminen ihan minkä tahansa kosmetiikan parista haastavaa.

Valitsin aikalailla summamutikassa kolme shampoota itselleni vierailta merkeiltä; Rahua, John Masters ja OGARIO - sitten painelin suihkuun.


Sen vähän, mitä olen ymmärtänyt tavisshampoiden huonoudesta, on muun muassa se, että nimenomaan vaahtoava ominaisuus ja sen aiheuttava ainesosa on pahasta. Ensimmäinen asia, minkä luonnonmukaista shampoota kokeillessani huomasin, oli vaahtoamattomuus. Hankalaksi hiustepesu tulikin juuri sen ominaisuuden myötä sillä Rahua ja John masters-shampoot eivät levittyneet alkuunkaan ja jouduin ottamaan niitä itse asiassa kaksi kertaa lisää, että sain hiukseni pestyä edes välttävällä tasolla. Tuntui, kuin shampoo olisi imeytynyt suoraan hiuksiin enkä saanut sitä levittymään yhtä kohtaa pidemmälle. Mietiskelin, että mikäli shampoota kuluu kaksi-kolme kertaa enemmän, kuin tavallisesti tähän saakka, aiheuttaa se lompakolle aika paljon suuremman loven. Onneksi viimeinen kokeilu tuotti paremman tuloksen sillä OGARIO levittyi loistavasti ja hiukset (& päänahka) pitivät kovasti niin shampoosta, kuin sarjan hoitsikastakin.

INC-listoja en vielä osaa lukea, joten siihen asiaan täytyy paneutua myöhemmin lisää. Luotan tässä vaiheessa sokeasti kosmetiikan tarjoajiin, että he ovat miettineet mitä tuotteita hyllyiltänsä myyvät :) Nämä putelit hankin LoveLulasta - sieltä olen ostanut muutamaan otteeseen tuotteita ja kaikki on toiminut moitteetta. Lähetys on ilmainen (kunhan kuluttaa 10 punnan edestä) ja ensimmäisestä tilauksesta saa -15% koodilla "LOVE15"! Ostoksia tekemällä ansaitsee myös LoveLula-pisteitä, mitä voi käyttää myöhemmin hyväkseen.


Mikäli sinulla on takataskussasi tietoa hyvästä, luonnonmukaisesta shampoosta tai hoitoaineesta, ottaisin vinkkejä mielelläni vastaan niin pääsen jatkamaan testauksia :)


* Postaus sisältää mainoslinkin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti