Aikainen joululahja.


Terveisiä sairastuvalta. En edes jaksa enää laskea kuinka monetta kertaa ollaan tänä vuonna sairaana, mutta näin pääsi jälleen käymään. Erin on jo selvinnyt kuumeesta, mutta yskä on vielä kova. Me muut heilutaan siellä kolmeseiskan tienoilla ja töräytellään vuoronperään nenäliinoihin. Kyllä se tästä taas viikossa, parissa :D

Kouluhommia riittää sen verran, että niitä täytyy puurtaa puolikuntoisenakin. Onneksi ne on yleensä mukavia tehtäviä, joten ei siinä mitään. Päivällä kävin Elinan kanssa ottamassa salamaharjoituskuvia näyttöä varten, joka meillä on pian edessä. Salamasta ei ole vielä tullut ystävä, mutta kaveruus ei ole enää kaukana. Tarvii vain paljon harjoitusta. Mikäpä sen parempi harjoitusajankohta, kuin pimeä marraskuu.. Tänään tosin oli harvinaisen hieno keli!

Pakollisen osuuden jälkeen pyysin vielä lupaa testata uusinta linssiäni, jota en ollut päässyt kunnolla koeajamaan. Kauan haaveilin tuosta Canonin todella kehutusta punarenkaisesta ja päätin hankkia sen itselleni aikaisena joululahjana ;) Postauksen kuvat on otettu uutukaisella eli 135 millisellä (ilman salamaa).Heti ensimmäisten kuvien jälkeen totesin, että nyt on käsissä jotain sellaista, mitä olin kaivannut jo pitkään! Siis aivan mieletön kuvanlaatu ja terävyys! Objektiivi painaa vain 750 grammaa, joten sitä jaksaa aika hyvin pidellä ilman, että kädet alkaa tärräämään. Vertailun vuoksi suosikkini 85 millinen painaa 1025 grammaa ja yhdessä painavan kameran kanssa tuntuu, että on jo vähän liikaa..

Minusta tarkennuskin pelitti hirmu nopeasti. Sehän on se asia, mikä alkaa hyvin äkkiä nyppimään, jos ei se ole mieleinen. Tuon mainitsemani kasivitosen kohdalla tarkennus on valitettavan hidas, joten en sitten tiedä, miten sen kohta käy, jos...kun ihastuin tähän teleen nyt jo näin kovasti. Pitäisi muutenkin miettiä tarvitsenko noin montaa linssiä ihan oikeasti vai laittaisinko jonkun eteenpäin. Ne eivät edes mahdu kaikki reppuun samalla kertaa (ja kuka sitä reppua ylipäätään kantaisi..), mutta rakkaista lapsista on kovin vaikeaa luopua! Mahtaa olla, että niistä hyötyy enemmän, vaikka käyttäisi harvoin, kuin että myisi liian halvalla. Jokaiselle on kuitenkin se oma paikkansa ja aikansa..

Joka tapauksessa eivät ne ole turhaan tätä kehuneet. Moni ei ole keksinyt 135:sta mitään huonoa sanottavaa, vaikka yleensä kaikissa jokin tylsä puoli on. Hintakin on edullisempi verrattuna moneen muuhun. Eihän tämä tietysti mikään jokapaikan linssi ole, mutta ulkopotretteihin varsin täydellinen ase. Oon nyt kyllä niin iloinen tyttö. Vuosi vuoden jälkeen kuvauskaluston hankkiminen on vain parasta, mitä materiamaailmassa voi olla :D


Kiitos Elina
14 kommenttia:

 1. Vau, upeita kuvia! Todellakin ollut kannattava ostos ja itseä on hyvä hemmotella ja lahjoa silloin tällöin. Meidän perheessä olemmekin sopineet, että aikuisille sukulaisille ei osteta lahjoja, kuten joskus tapasimme tehdä. Sen sijaan nekin, mahdollisesti myös epäsopiviin lahjoihin käytetyt rahat voi sitten sijoittaa kaikkeen tarpeelliseen ja asioihin, joista on itse haaveillut :) Nämä kamera/optiikkapostaukset ovat todella mielenkiintoisia ja tarpeellisia, joita olisi kiva lukea enemmän. Voisitko tehdä postauksen harrastelijakuvaajalle sopivista välineistä omasta näkökulmastasi? Erityisesti matkoille kaipaisin sitä "täydellistä joka paikan objektiivia" (edullisesti vielä tietty :D), joten olisiko siihen vinkkejä? t. Eleela

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti <3 Toisinaan on ihana saada jotain pitkään odotettua ja kun tulee vielä työkäyttöön, niin hyöty ja ilo samassa paketissa :) Meillä on sama systeemi, ettei olla ostettu aikuisten kesken enää juurikaan lahjoja. Omia lapsia ja kummilapsia alkaa olla sen verran, että joulu tarkoittaisi pelkkää konkurssia ja se ei liene tarkoitus ;D

   Tosi kiva kuulla, että nämä valokuvausasiat kiinnostaa. Jo kauan sitten lukija toivoi, että tekisin postauksen kuvauskalustostani - se antaa vieläkin odottaa, mutta on kyllä korvan takana ;)
   Nykyinen zoom-objektiivivalikoima on itselleni vieras, sillä olen jo pitkään kuvannut pelkästään kiinteillä linsseillä. Voisin kuvitella, että matkalle paras ratkaisu olisi jokin kevyt kamera ja siihen juuri sellainen "jokapaikan objektiivi" = zoom?. Näistä minulla ei ole valitettavasti mitään kokemusta sillä lähden itse matkalle aina joko 35 millisen kanssa tai 50 millisen kanssa. Niistä kumpikaan ei täytä kaikkia tarpeita, mitä matkalla toivoisi, mutta parempaakaan ei tähän hätään löydy :/
   Toki sitten on vielä tuo Olympuksen kamera, joka soveltuu paremmin reissulle keveytensä puolesta. En vain ole sen kanssa vielä kovin paljon reissannut sillä Canonin jättäminen kotiin on tuntunut mahdottomalta ajatukselta :D Ihan täydellisiä neuvoja matkakalustoksi en siis osaa nyt antaa, mutta toki voin yrittää tehdä jonkinlaisen postauksen muuten harrastelijakuvaajaa ajatellen? :)

   Poista
 2. Ihanaa kuulla, että teillä alka flunssa-aalto henpottamana. Se kävi myös meidän perheessä kaikki läpi. Kauniita kuvia olit ottanut. Oli mukava lukea kokemuksiasi tuosta 135 mm:sestä. Kameratarvikkeissa ei ole muuta vikaa kuin että hyvä maksaa aina aivan liikaa =D. Ihanaa viikonloppua <3 .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinin kohdalla vähän taas helpottamaanpäin, mutta valitettavasti tauti näyttää jylläävään siinä määrin, että kokoajan joku meistä kolmesta on kipeänä :( Ehkä ensi vuonna tasoittuu, kun E saa vähän vastustuskykyä? :)

   Sanos muuta! Kaikki kiva maksaa aina vähän liikaa.. En minäkään muuten ostelisi, mutta työhommissa tästä tulee varmasti suosikkilinssi parin muun ohella. Sitten joskus kun on varaa ja habaa, niin 200 millinen vielä odottelee. Siinä saattaa muutama hetki vierähtää ennen sitä, mutta tutustutaan nyt ensin tämän uutukaisen kanssa paremmin ;)

   Poista
 3. Näistä tuli ihania :) Mutta niin sun kuvista aina! Ja siis olen vieläkin ihan ällikällä lyöty tästä linssin jäljestä, niin teräviä!! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli! Kiitos vaan itsellesi <3 Sama täällä! Osassa kuvista oli vähän tärähtänyt meininki (tuuli ja ei kovin vakaa lipputanko siellä kameran kanssa :DD), mutta niissä missä tarkennut oli kohdillaan, niin se oli toooosi kohdillaan. Terävin linssi mitä omasta repustani löytyy ja näin sanoo moni muukin!

   Poista
 4. Hei! Anteeksi tyhmä kysymys, mutta mitä tarkoittaa 135 millinen? Onko se siis, että tarkkuusalue on 135 mm, vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ei ole sellaisia, kuin tyhmät kysymykset :) Tuo millilukema löytyy objektiivin kyljestä ja tarkoittaa polttoväliä. Jos ajatellaan, että seisot paikallasi ja otat kuvia eri objektiiveilla esim. 35mm, 85mm ja 135mm niin kuva-ala piirtyy erilailla laajemmasta kapeampaan näkymään. Täällä asia on selitetty kuvin, joten siitä voisi olla apua :http://www.kuvakenno.fi/digikuvaus/polttovali.html :)

   Poista
 5. Aivan ihania kuvia ♥ Vaikka eipä tietenkään ole pelkästään linssiä kiittäminen - taitava on kuvaajakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Anu <3 Odotan kovin, mitä kaikkea pääsen tuolla uutukaisella kuvailemaan :) Nyt pitäisi vaan saada sitä vapaa-aikaa...hihi.

   Poista
 6. Ihania kuvakulmia, ja muutenkin tosi kauniita!! <3 Hei mun on muuten joskus pitänyt ihan kysyä, että mitä valokuvaajan opintoja käyt? Olen myös miettinyt että haluaisin oikein opiskella, koska pelkään että paljon jää oppimatta näin kun vaan omana intohimonaan itseopiskellen kuvaa, mutta haluaisi tosi hyväksi.. Eli missä oppilaitoksessa, millainen toteutus (pystyykö työn ohella) ja oletko oppinut paljon, vaikka olit jo ennestäänkin tosi taitava? Ja hei I feel you, olen yrittänyt päästä salaman logiikkaan sisään, ja ei oikein meinaa aueta.. Mallin ohjaaminen olisi myös yksi taito, jota haluaisin opiskella kunnolla.. Kiitos, jos ehdit kertoilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katri <3 Tein itse asiassa postauksen pari päivää sitten kouluun liittyen. En ehkä vastannut ihan kaikkiin kysymyksiin, mutta kirjoittelen jatkossa lisää, jos lukijoita vielä kiinnostaa :) Koulu on siis ihan päiväkoulu, jossa joka päivä istutaan. Toki silloin tällöin ollaan oltu jossain retkellä mm. näyttelykierroksella tai kuvaamassa koulun ulkopuolella. Mulla oli samoja ajatuksia, että itsekseen oppii varmasti paljon, mutta koulussa taas on mietitty kokonaisuus/opetussuunnitelma. Toki koulussakin asiat painottuu jonnekin suuntaan ja se ei välttämättä ole se, mitä itse haluaa opiskella. Pekkiksen linjasta en ole ihan täysin selvillä, mutta ilmeisesti aika paljon studiota ja jonkin verran dokumentaarista myös tulossa. Työharjoitteluilla pystyy sitten kallistumaan sinne suuntaan, mitä haluaa itse nähdä ja oppia. Varmasti olen oppinut tähän mennessä jo vaikka mitä, mutta uskoisin, että oppimisen määrä vain kasvaa, kun päästään perusasioista vähän pidemmälle. Esim. photarin kanssa olen jo osannut aikalailla ne asiat, mitä on käyty läpi, mutta sitten toisaalta välissä on ollut pikkujuttuja, joita en ole tullut kokeilleeksi tai ajatelleeksi. Samalla voi myös kysellä mitä taas ei voi tehdä kotona.
   Salamasta ollaan käyty vasta ttl-ominaisuutta läpi eli en minäkään sen manuaalipuolesta mitään tiedä ;) Ehkä jossain vaiheessa! Mallin ohjaamista olisi myös kiva oppia, mutta suuri osa siitä taitaa tulla kokemuksen kautta? Toisaalta kuvaajan persoona tekee paljon :) Hyvää viikonloppua <3

   Poista
 7. Nää kuvat on kyllä ihan järjettömän hyviä! <3
  Julkaisen ne sun ottamat kuvat N-Y-T nyt. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 <3 Ihana linssi, ihana malli ja paikka <3 Kuten meidänkin kuvauksissa, pus!! :)

   Poista