Nilkkurijahti.

On tullut aika syksyisen kenkäjahdin. Viime vuonna nilkkurit olivat vielä siinä kunnossa, että juuri ja juuri kehtasin niillä sen vähän liikkua, mitä nyt neidin kanssa kaupungilla kävimme. Sitten oli todettava, että vanhat kengät ovat palvelunsa palvelleet ja joutivat kohti roskakatosta.
Tänä vuonna olen talsinut loppukesän ja alkusyksyn tennareissa, mutta nyt alkaa hiljalleen tulla vilu moisissa, joten oli istutettava pehva tuoliin ja tilattava kotiin kasa uusia kenkiä. 

Iso kasa niitä ilmaantuikin, noin parikymmentä kenkäparia raahasin kotiin sillä minusta kengät pitää sovittaa rauhassa niin että valinnanvaraa on runsaasti ja pohdinta-aikaa riittävästi. Yhdet ihanuudet ehdin napata Nilsonilta ohikävellessäni, mutta niiden kohtalo on vielä päättämättä sillä löysin monta muutakin sopivaa ehdokasta. 


Sixtyseven / Sedona Negro - Samantapaiset täällä

Käytössäni on yleensä parit mustat nilkkurit sekä ruskean väriset. Muun värisiä kenkiä harvemmin ostelen talven varalle - kesällä voi sitten riehaantua vaikka punaisten ballerinojen parissa.
Toinen kriteerini on, että korkoa pitää olla joko maltillisesti tai ei ollenkaan. Korolliset nilkkurit näyttävät tosi paljon paremmilta ja naisellisimmilta korottomiin verrattuna, mutta kun senttejä on omasta takaa jo aivan tarpeeksi, on mukavampi, kun kengistä ei tule lisäpituutta. Pari-kolme senttiä tuntuu vielä mukavalta, mutta sen jälkeen olo on kuin kävelisi pää pilvissä ;)

Kolmanneksi, suosin hyvälaatuisia nahkakenkiä. Tekonahkaisia nilkkureita olen joskus omistanut sillä toisinaan sorrun niihin edullisuuden vuoksi, mutta tajuan talven jälkeen, että oikeasti niitä ostamalla vain köyhtyy. Kunnon nahkakengät kestävät vähintään muutaman vuoden, vaikka Suomen olot ovat aikamoinen rasite kengille kuin kengille.
Neljäs kriteerini on hinta. Vaikka miten hienot kengät löytäisin, en valitettavasti jaksa maksaa nilkkureista reilua satasta enempää. 
Kenkäkaupoista suosin yleensä Booztia, Zalandoa sekä Footwayta. Ensimmäisessä on kiva tarjonta, mutta koot valitettavan usein loppu neliykkösestä. Zalandolta saattaa löytää kokoja hieman paremmin, mutta jostain syystä käyn siellä useammin lenkkariostoksilla, kuin nahkakenkien perässä. Footwaylta sen sijaan olen löytänyt tänä vuonna melkein kaiken, mitä olen etsinyt ja omaa kokoani 41 on ollut jokaisesta klikkaamastani kengästä tarjolla - ihanan vaivatonta shoppailua, kun kymmenen paria voi tilata samasta paikasta sovitukseen :)
Yleensä Vagabond on ensimmäinen merkki, jonka malliston katsastan. Suomessa Vagabondiin törmää yhdessä, jos toisessa kaupassa ja mikäpä siinä, kun heiltä löytyy usein se, mitä etsin ja vieläpä kohtuullisin hinnoin. Billi Bi on toinen kiva merkki (joskin aavistuksen hintavampi), jota olen viime vuosina ostanut. Kaikki pitkävartiset saappaani ovat kyseiseltä merkiltä (ihanan kapeat varret, joten ei tarvitse maksaa ylimääräistä suutarireissua), mutta huomasin, että nilkkureissa on myös kivoja malleja, kuten vaikka tämä! Myös Tamarikselta ja Clarksilta löytyy jalkaani sopivia malleja.


Vagabond nilkkurit täällä ja täällä.


Nyt pitäisi vain tehdä päätöksiä monen hyvän välillä.. Luultavasti nappaan yhdet teräväkärkiset pienellä korolla varustetut ja toiset rennommat laiskempia lompsimispäiviä varten :)


Postaus sisältää mainoslinkkejä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti