1v synttärit.


Meillä juhlittiin tytön 1-vuotissyntymäpäivää syyskuun alussa, mutta postaus jäi silloin tekemättä sillä elettiin varsin kiireistä aikaa töiden ja koulun parissa.

Ekoja synttäreitä oli hauskaa suunnitella ja kerta kerran jälkeen osaan onneksi ottaa rennommin mitä juhlien järjestämiseen tulee. Toisaalta olen ehkä oppinut myös tekemään asioita ajoissa enkä jätä enää kaikkea viimeiselle viikolle, kuten joskus..
Tytön ollessa vielä pieni kirppu ei tarvinut ajatella kaverisynttäreitä, isoa lapsilaumaa, teemajuhlia eikä mitään muutakaan erityistä. Lähivuosina pääsee varmasti askartelemaan prinsessan kruunuja ja rakentelemaan yhtä sun toista erikoistehostetta juhlien kunniaksi.

Yhdessä asiassa olin tällä kertaa tosi ajoissa sillä tilasin kakun jo puoli vuotta aiemmin. Ristiäisjärjestelyistä oppineena tiesin, että kakkuja on vaikeampi saada juhliin parin viikon varoitusajalla, jos haluaa jotain tiettyä pöytään.
Monet ovat varmasti kuulleet Marsispossusta ja nähneet ne upeat kakut, mitä Niina tekee. Niina vaikuttaa varsin työllistetyltä, joten ihan hyvä, että varasin kakun jo aiemmin sillä loppukesästä/alkusyksystä tilataan myös aika paljon hääkakkuja mitkä vievät tekijältä aikaa.

Halusin kakkuun lapsekkuutta, mutta kuitenkin yksinkertaisen tyylikkään kokonaisuuden ja sen Niina osaa paremmin, kuin hyvin! Lähetin aika tarkat toiveet ja saimme just sellaisen kakun, mitä toivoimme sekä hyvän suosituksen täytteeseen joka oli tällä kertaa tuhtia suklaata passionmousseen yhdistettynä - voi nam!
American sweetien rinnalla voin suositella Marsispossua kaikille, joilla on juhlat tulossa tai haluavat muuten vain herkutella älyttömän hyvillä kakuilla :)

Muita tarjoiltavia olivat mm. rocky road (varma nakki, joka vie aina kielen mennessään), maustekakku, bebe-leivokset (kummitäti ystävällisesti teki ja toi ♥), hedelmä-/marjakipot, suolaiset piirakat & kolmioleivät.

Neiti pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan kakkua ja mietti varmaan mistä kaikesta on vuoden ajan jäänyt paitsi ;)Kaikki meni muuten tosi kivasti, mutta valitetettavasti meidän perhe oli sairastellut jo jonkin aikaa ennen synttäreitä ja oltiin melkein kaikki kuumeessa juhlapäivänä. Siitä syystä osa vieraista ei uskaltanut tulla hakemaan "tuliaisia" kotiin (mikäs sen mukavampaa, kuin viikko kuumeessa kivan päivän jälkeen), joten juhlittiin lopulta aika pienellä porukalla. Toivottavasti tämä ei ole mikään jokasyksyinen juttu vaan jäi tähän yhteen kertaan lähivuosien osalta  :) Sankari jaksoi ihmeen hyvin muutaman tunnin juhlat ♥Pikkumuru sai myös superkivoja lahjoja, joista voisin tehdä teille oman postauksen jossain vaiheessa :)

Kivaa viikon jatkoa! Onko muilla nyt syyslomaa? 

8 kommenttia:

 1. Voi joko siitä on vuosi kun tuo suloinen nappisilmä syntyi??? Niin se aika rietää. Aivan ihana kakun tilasit ja muutenkin tarjoilut olivat kauniisti esillä. Lämpimät onnittelut ihanale päivänsankarille ja koko perheell näin jälkikäteen <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, hoen kyllästymiseen asti sitä, miten nopeasti aika menee :D Kiitos paljon onnitteluista. On se jännää, miten paljon lapsi oppii asioita vuodessa ja miten hauskaa niitä touhuja on seurata :)

   Poista
 2. Olette niin kauniita, kakkua myöten <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) <3 Mut taitaa olla liian vähän juhlia, kun jokaista mekkoa ehtii käyttää vain kerran! Puhun siis neidin mekoista.. omani on jo ikivanha ;)

   Poista
 3. Onnea Erin! Kivat tarjoilut, kakku on on tosi kaunis!

  Pahoittelut, että kysymykseni tulee vähän aiheen vierestä. Olen kiinnostunut valokuvauksesta ja ongelmana on tällä hetkellä että en osaa kuvata henkilöä 50 mm 1.4 Canon -objektiivillani. Jos haluan taustan sumeaksi, niin kohde on usein epätarkka. Jos taas pienennän aukkoa, kohde terävöityy mutta tausta ei ole enää silloin sumea. Haluaisinkin osallistua henkilökuvauskurssille, jossa käytäisiin läpi, minkälainen objektiivi olisi hyvä moiseen hommaan ja minkälaisilla asetuksilla. Mitä kursseja sinä olet käynyt ja osaisitko suositella jotain hyvää henkilökuvauskurssia?

  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! :) <3 Suositteluni kakun tekijälle, ollaan tosi tyytyväisiä ja mikä tärkeintä, kakku myös maistui hyvältä!

   Ei haittaa mitään, aina saa kysyä, vaikka en lupaakaan, että osaisin perusteellisesti vastata ;) Et ole yksin tuon tarkennusongelman kanssa. Siitä "kärsii" moni, minäkin olen kironnut sitä vaikka kuinka paljon.

   Suurella aukolla kuvatessa on tosiaan vaarana se, että kohteesta tulee pehmeä, jopa epätarkka. Siihen vaikuttaa moni asia mm. täriseekö kädet, miten hyvin tarkennus on ylipäätään onnistunut. Joskus myös objektiivissa voi olla sellainen vika, että se tarkentaa ohi, vaikka itse tarkennus tehtäisi ihan oikein, kohdilleen. Joissain kameroissa tätä pystyy säätämään itse valikosta joskus taas objektiivi on ns. maanantaikappale jolloin siitä voi yrittää saada hyvityksen. Joskus olen käyttänyt objektiivia huollossa, jossa osaavat katsoa onko vika minussa vai linssissä ;)
   Itse olen kokeillut kaikki canonin 50 milliset (1.8, 1.4 ja 1.2) sekä Sigman 50 millisen ja kaikkien kanssa on ollut jonkin verran ongelmia, mutta loppujen lopuksi syy on ollut tärisevissä käsissäni (paitsi Sigma oli kyllä oikeasti ihan surkea, mutta siitäkin on tullut nyt se ART-versio mitä kovasti kehutaan) sekä siinä, että tarkennusalue vain yksinkertaisesti on niin kapea noin suurilla aukoilla kuvatessa. Jos itse, tai kohde, huojuu vähänkään niin sehän on sitten siinä. Oletko kokeillut laittaa kameraa jalustalle ja tarkentaa johonkin tekstiin tai muuhun kohteeseen ja tarkistanut, että linssi on kunnossa? Oletko myös perillä kameran tarkennustyyleistä, ettet anna kameran itse päättää minne se tarkentaa vaan hoidat sen itse? :)

   Olen ollut itse vähän pettynyt koulutustarjontaan täällä pk-seudulla. Kai niitä olisi (en ole nyt viime aikoina ottanut selvää), mutta usein ovat kovin kalliita hyötyyn ja oppiin nähden. Pari kurssia kävin Kameraseuran kautta muutama vuosi sitten ja kyllä niistä aina jotain käteen jää, mutta ei yhden päivän aikana kovin ihmeitä opi. Katsoin, että nyt sunnuntaina olisi henkilökuvauskurssi tulossa:http://kamera-lehti.fi/kauppa/henkilokuvauskurssi-23-10-2016/
   Kaikilla objektiiveilla voi tietysti kuvata henkilöitä (riippuu millaista tarinaa haluaa luoda), mutta usein kunnon potrettilinssit ovat sieltä 85 millisistä ylöspäin :) Toivottavasti tästä oli jotain apua!

   Poista
  2. Okei, kiitos kattavasta vastauksesta. Vähän sellainen epäilys olikin että objetiivin pituutta kasvattamalla voisi kuvien kanssa onnistua paremmin. Esineitä yleensä kuvaan jalustalla, mutta vilkasta 1-vuotiasta kuvatessa olen todennut, että se on jo aika hankalaa. Tuota tarkennusta en ole sen enempää tutkinut, eli täytyy sitä tarkastella vielä lähemmin. Tarkennuspisteen valitse yleensä itse, mutta muita asetuksia en ole sen suhteen muuttanut.

   Toivottavasti tälle alueelle olisi tulossa henkilökuvauskursseja, sille olisi kyllä tarvetta (alan ammattilaiset hoi). Ihanaa opiskeluntäyteistä syksyä sinulle, ehkä törmätään joskus jossain kuvauksen merkeissä!

   Poista
 4. Voi apua, mihin vuosi meni! Onnea, hän näyttää niin isolta tytöltä jo! <3

  VastaaPoista