Vuoden ikäinen.


Siitä on tasan vuosi, kun minusta tuli äiti. Läpi eilisen päivän ajattelin, miten vuosi sitten oli aika jännät paikat. Meni koko päivä sairaalassa, kunnes hitusen yli keskiyön tyttö viimein syntyi tähän maailmaan. Se oli varmasti elämäni hämmentävin päivä. Olin viettänyt viimeiset 15 tuntia lähestulkoon kokonaan silmät kiinni ja sitten tyttö olikin yhtäkkiä siinä. Kaikki se odotus ja pelko oli poissa!

Vuoteen mahtuu monenlaista tunnetta - on ollut itkua ja väsymystä, mutta eniten iloa ja kiitollisuutta. Se on mielenkiintoista, miten nopeasti äidin rooliin sujahtaa. Edellisenä päivänä on vielä hillunut miehen kanssa kahdestaan kaikessa rauhassa ja sitten siinä onkin joku mytty, joka asetetaan kainaloon eikä se lähde sieltä hevillä edes hetkeksi. Silti on ihan sellainen olo, että no näinhän se menee ja on aina ollut.

Että muuttuuko se elämä, kun vauva tulee taloon? No kyllä se muuttuu. Eihän sen jälkeen ole enää mikään samalla tavalla, ei ainakaan ajankäyttö. Samalla kun vauva syntyy, rullaa kello eteenpäin nopeammin, kuin koskaan ennen. Ei tajua minne päivät katoavat, kuukaudet, jopa vuosi menee niin sukkelaan, että pää on pyörällä. Vaikka aika menee nopeasti, on vauva paras opettaja läsnäoloon. On vain tämä hetki ja me.

Nyt tuosta pienestä mytystä on kasvanut jo iso ja reipas ihmisen taimi. Ei meinaa virta loppua, vaikka koko päivän touhottaa tauotta eteenpäin. Jokainen päivä on seikkailu ja nurkan takana aina jotain jännää. Ei malteta miehen kanssa odottaa, mitä kaikkea tulevina vuosina on vielä luvassa! :)

Onnea Erin 1v!5 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut teille kaikille. Eritisesti ihanalle pikkuiselle Erinille <3! Voin kertoa, että vuodet tuovat tulleessan valtavan määrän kaikkea ihana ja ripauksen tietysti myös huolia =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! :) Neitiä on ollut niin hauska seurailla ja tästähän se vaan paranee, kun oppii puhumaan jne :)

   Poista
 2. Sylintäydeltä ONNEA koko perheelle 😍 🍰 🎉 Kyllä on söpö kuva! 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 <3 Onko tutun näköinen viltti? :)

   Poista
  2. Viltti on päässyt kunniapaikalle 👏 Heti huomasin 🤗

   Poista