Visiitti Tukholmaan.Terkut helteisestä Tukholmasta! Tehtiin perheen kanssa pikkureissu naapuriin sillä jonnekin oli kerta kaikkiaan jo päästävä tämän yli vuoden kestäneen reissupaussin jälkeen. Norwegianin halpalennot saavat yleensä sormet näppäimille alta aikayksikön ja kunnon Ruotsin reissusta oli vierähtänyt tovi jos toinenkin. Taisimme käydä siellä viimeksi pari vuotta sitten laivalla, mutta maissaoloaikaa kertyi vain viitisen tuntia, joten siinä ei ihmeitä silloin ehditty. Kesäistä Tukholmaa emme olleet nähneet pitkään aikaan, joten mitäpä sitä enää sen enempää miettimään :)

Saavuimme kaupunkiin keskiviikkoaamuna ja heti Arlanda Expressistä ulos astuessa tuli mukavan kotoisa tunne. Olen aina tykännyt Tukholmasta, mutta erityisesti tällä kertaa se näyttäytyi kaikessa ihanuudessaan. Jos minut olisi tiputettu keskelle Tukholman katua ja kysytty missä olen, en varmaan olisi edes arvannut oikein. Kaikkialla vaikutti niin kansainväliselle ja kuuma helle vei ajatukset jonnekin Etelä-Euroopan hujakoille. Lisäksi saimme niin ystävällistä ja iloista palvelua, että vastaavaa en Ruotsinmaalta muista (asiaan saattoi vaikuttaa se, että mies puhuu ruotsia.. minä en :D) Pienet asiat ja huomioon ottaminen virittävät mielen nopeasti iloiselle taajuudelle. 

Kaupungissa oli todella helppoa liikkua lapsen kanssa ja varsinkin vanhemmat ruotsalaisleidit tulivat kilpaa Erinin juttusille. Reissun mukavuuteen vaikutti suuresti myös se, että Erin oli alusta loppuun saakka niin reipas, että jopa me vanhemmat yllätyimme suuresti! Ihan uskomattoman kärsivällisesti neiti jaksoi istua rattaissa, kunhan sai ruokaa eteensä säännöllisesti ja vaipat kuiviin :)


Tälläkään kertaa ei aikaa "maissa" ollut hukattavaksi asti sillä olimme varanneet hotellista vain yhden yön. Melko nopeasti kaupungilla kävellessä tuli olo, että olisi pitänyt ottaa pari lisäpäivää, jotta pääsisi kunnolla ja rauhassa tutustumaan muuhunkin, kuin keskustan tavarataloihin. Ihan hyvin kuitenkin ehdimme ne, mitä olimme ajatelleetkin: vähän shoppailua ja Fotografiska-museoon.

Ensimmäisenä päivänä kiersimme kauppoja ja huomasin, että ostokset liittyivät aikalailla Eriniin. Jotenkin en osaa enää itselle katsoa mitään (varsinkaan vaatteita), vaikka tarvetta kyllä olisi. Lastenputiikit veivät nyt mennessään ja poikkesimme mm. Livlylle, Elodie Detailsille, Newbien liikkeeseen, Åhlensin sekä NK:n lastenosastolle. Paljon olisi kaikkea ihanaa löytynyt ja pari juttua lähtikin mukaan.


Kesällä ruokailut lapsen kanssa hoituvat hirveän helposti, kun rattaita ei tarvitse sulloa sisätiloihin. Olin katsonut muutaman ruokapaikan valmiiksi, jotta tietäisimme suunnilleen minne suunnata, kun nälkä iskee. Ensimmäisenä päivänä söimme salaattilounaan Frescossa, joka oli kiva paikka lähellä kauppoja. Illalla metsästimme ruokapaikkaa vähän liian pitkään sillä suurin osa paikoista olikin mennyt jo kiinni ja nälkä alkoi olla kovaa luokkaa. Viimein monen kilometrin kävelyn jälkeen päädyimme Rydbergin tunnelmalliselle takaterassille nauttimaan pastaa ja hampurilaista. Se oli lopulta tosi hyvä valinta :)

Erinin ruuat saimme lämmitettyä milloin missäkin kahvissa, kun kysyimme sattuisiko löytymään mikroa sitä varten. Kuulemma Åhlensilla on alakerrassa jonkinlainen vauvojenhoitotila, mutta emme sitä tulleet lopulta etsineeksi. Kesällä vaipat voi vaihtaa niin näppärästi missä tahansa, että sitäkään asiaa ei tarvinut sen kummemmin miettiä. Aikuisia varten Ruotsissa saattaa olla vaikea löytää ilmaista vessaa, joten vinkiksi, että kauppakeskus Moodissa sellaiseen pääsee varsin näppärästi ja hieno hotelli helpotus se totisesti olikin!


Fotografiskaan pääsin viimein monen vuoden odotuksen jälkeen. Siellä pyörii aina useampi näyttely samaan aikaan ja tällä kertaa vuorossa olivat mm. Bryan Adams, Nick Brandt ja Aapo Huhta. Halusin myös ostaa erään julisteen muistoksi reissusta sekä meidän viisivuotis hääpäivän kunniaksi, joten sellaisellakin asialla siellä kävimme. Nyt pitäisi saada vielä kehys ostettua, näillä hommilla on tapana vähän kestää ;)


Hotellihuoneessa Erin rauhoittui vallan nopeasti, kun telkkarista tuli tuutin täydeltä ruotsalaisia piirrettyjä. Jos kaikki reissut ovat tämän tyttösen kanssa tästä eteenpäin näin helppoja, niin alan kohta varailla seuraavaa jostainpäin Eurooppaa. Oli se ihanaa meistä vanhemmistakin päästä vähän kotiympyröitä kauemmaksi. Meikäläinen kun tekee aika paljon töitä kotoa, niin reissussa on helppoa rentoutua sillä siellä ei yksinkertaisesti pysty tekemään mitään töiden eteen :)
2 kommenttia:

  1. Tosi kiva, että Erin on jo tottunut reissaamiseen, ja olette kaikki saaneet nauttia lomamatkasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyl ehdottomasti paras reissu tähän saakka :) Lyhyet lennot oikeaan aikaan, niin kaikki menee hyvin. Perillä riittävästi ruokaa ja katseltavaa, niin jaksaa :)

      Poista