Muistoja kansien väliin.


Nyt se on todistetusti aloitettu! Erinin eka valokuvakirja nimittäin. Melkein kahdeksan kuukautta siihen meni, mutta ei se mitään. Muutaman ekan sivun jälkeen on paljon helpompi jatkaa :)

Vauvakirjan täyttämisen lisäksi ajattelin tehdä tämän kuvissa näkyvän puhelinkuva-albumin sekä sitten oikealla kameralla otetuista (parempilaatuisista) kuvista perinteisen valokuvakansion.
Puhelinkuvia meillä on tullut otettua niin hurja määrä, että jo pelkästään niistä (karsinnan jälkeenkin) saisi aikamoisen paksuja teoksia tehtyä. Koska suku asuu kaukana, ovat he toivoneet, että lähetän kuvia säännöllisesti, joten puhelimen kanssa ollaan räpsitty synnytyslaitokselta saakka. Siinä vaiheessa, kun juuri ja juuri pysyin pystyssä synnytyksen jälkeen, ei tullut mieleen alkaa säädellä kameran nappeja - sen sijaan räpsäistiin nopeat kuvat puhelimella vastasyntyneestä Pullasta. Ilman puhelinta nuokin superihanat ja ainutlaatuiset hetket olisivat jääneet varmaan tallentamatta.
Kirjan kuvat alkavat viime keväältä, jolloin valmistauduttiin Pulliksen tuloon ompelemalla lakanoita, pesemällä pikkupyykkiä ja siitä edespäin jäämällä mammalomalle, juhlimalla babyshowereita ja niin edelleen. Halusin muistoksi ripauksen siitä ajasta, kun Pulla oli vielä masussa sillä uskoisin, että se häntä isompana kiinnostaa. Nyt jo ikävöin omaa masupalleroani, kun kuvia katselen :)

Puhelinkuvat tilasin Printicin kautta. Heidän sivuiltaan löytyy kuvatuotteita eri kokoisina ja näköisinä. Valitsemaani kansioon mahtuu juuri kaksi kuvaa vierekkäin, joten tuo 8x10cm valkoisilla reunuksilla oli sopivin omaan käyttööni. Toivottavasti kuvat pysyisivät hyvänä edes sinne saakka, kun Erin tajuaa niistä jotakin!


Hommia riittää vielä, huh! Itse asiassa saan seuraavaksi ostaa toisen samanlaisen kansion sillä eihän tuohon ekaan mahdu, kuin syyskuun kuvat :D Joku ihme kuvauspiikki siinä alkusyksystä oli..
6 kommenttia:

 1. Aivan ihanan näköinen albumi, voin kuvitella miten Erin mielissään tätä isompana tyttönä tutkii. Minusta ihanaa, että mukana on kuvia ihan arjen hetkistä, kuten vauvanvaatteista pyykkinarulla ja myös ajasta kun tyttö oli vielä masussa. Puhelinkuvien tunnelma ja siinä kyseisessä hetkessä eläminen peittoaa kyllä kuvien mahdolliset laatukriteerit mennen tullen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja just niin, ajatus oli nimenomaan tallentaa näitä arkisia hetkiä sillä kunnon kameralla otetaan ihan tarpeeksi juhlakuvia, mutta sitä ei monesti ehdi ottaa esiin tavallisissa tilanteissa. Olen niin onnellinen kaikista puhelimella napsaistuista lyhyistä videopätkistä ja kuvista, koska tuo lapsi kasvaa aivan älytöntä vauhtia ja sen pienuuden unohtaa alta aikayksikön :) Myöhemmin on hauskaa muistella, milloin tehtiin eka kauppareissu tai kärrylenkki :) Kivaa sunnuntaita sinulle <3

   Poista
 2. Hih, pakko vielä tähänkin postaukseen kommentoida, että kiitos vinkistä! :) Tuo puhelinkuvakirja kuulostaa tosi hyvältä.

  Itselleni oli valtava saavutus, että sain juuri tehtyä ja tilattua kirjan meidän perheen vuodesta 2015. Meidän pojat ovat syntyneet 2012 ja 2014, eli vielä on monta vuotta jäljellä. Nyt tekeillä 2014 ja tosiaan jo noita pelkkiä kännykkäkuvia on miljoona... Mutta vaiva kyllä kannattaa, tuo viime vuoden kirjakin oli aivan ihana yhdessä katseltavaksi <3
  Pojat tykkäsivät nyt jo kovasti katsoa yhteisiä iloisia - ja arkisia - kuvia. Videopätkistä ovat aivan erityisen innoissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Se on sen verran helppo toteuttaa, kun puhelin on usein mukana, että olihan se tehtävä. Muuten nuo puhelinkuvat majailisivat vain koneella unohduksissa!

   Onhan noissa kirjoissa toki hommaa, vaikka kuinka yksinkertaisesti tekisi. Mutta yritän saada aikaan, koska tiedän, miten ihana niitä on myöhemmin isompana lueskella. Mahtavaa, että olet jaksanut tehdä, vaikka paljon on vielä edessä. Sehän se, kun vuodet vierii niin nopeasti ja jos on vielä useammasta lapsesta työn alla :) Videoiden editoiminen onkin sitten oma juttunsa.. Taidan laittaa miehen tekemään sen ;)

   Poista
 3. Ihana idea! Saako kysyä, mistä löysit kauniin albumin? :)

  Jensku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Löysin sen muistaakseni Suomalaisesta kirjakaupasta :) Oli aika kallis n. 30e, mutta nätein :)

   Poista