Puolivuotias energiapakkaus.


Mikään muu ei ole koskaan saanut oloa yhtä väsyneeksi, kuin pienen vauvan ympärivuorokautinen hoito itkuineen ja hammastenpuremisineen. Mikään muu ei ole myöskään koskaan tuottanut yhtä paljon iloa, kuin tuo sama pieni veijari, joka sieltä itkujen ja unettomien öiden takaa hymyilee suu messingillä silmiin tapittaen. Tänään on tasan puoli vuotta siitä, kun ihana tyttö rikastutti elämäämme ja syntyi Jorvin sairaalan hämärässä huoneessa :)
Kuten kuvasta näkyy, on neiti ottanut kasvun suhteen ison harppauksen. Niinkään senttejä ei ole tullut mielestäni kovin paljon (nyt 67cm), mutta katsokaas missä me nykyään istuskellaan! Syöttötuolin newborn-set vaihdettiin eilen isojen tyttöjen istuimeen, kun bongasin baby-setin Torista sen verran edullisesti. Toisaalta neiti oli jo pitkään ollut sen näköinen, että newborn-istuimessa oli vähän hankala olla, joten ostos oli ihan paikallaan.

Istumista täällä vielä harjoitellaan ja asento kallistuu jonnin verran oikealle, mutta hirmuista vauhtia ne lihakset kehittyvät sillä eihän siitä ole kuin hetki, kun neiti oli vielä ihan makaroonia!
Yritin aamupäivällä syöttää perunasosetta lounaaksi, mutta lusikan sihtaaminen alituisesti liikkuvaan kohteeseen oli työn ja tuskan takana. Lopulta hoidettiin homma sylissä istuen, mutta ei varmasti mene kauan, kun selkä siitä vahvistuu.


Nukkumisen suhteen ollaan vähän edistytty eikä öisin herätä enää kolmea kertaa enempää. Mikään ei tietenkään ole pysyvää (sen olen sentään vauvojen suhteen jo oppinut), mutta tällä hetkellä on tosi kiva juttu, että toisinaan yöt sujuvat jopa yhden pysähdyksen taktiikalla. Lisääntynyt soseiden syönti on varmasti auttanut unen kanssa, vaikka painoa ei ollutkaan edellisen neuvolakäynnin jälkeen kertynyt ihan yhtä hyvin, kuin tähän asti. Melkoinen iltavirkku muuten tämä neiti, kun valvoo joka ilta muitta mutkitta kymppiin saakka. Omenilla on kai tapana tippua puun viereen..

Puoli vuotta tarkoittaa auttamatta myös sitä, että päiväkotipaikan haku alkaa olla ajankohtaista. Jollain laskurilla laskettuna saatetaan olla itse asiassa jo myöhässä, mutta aika on kulunut kuin varkain. Vastahan me täällä ripusteltiin ristiäiskoristeita ja availtiin joulupaketteja. Ehkä joku pysyy paremmin perässä, minä en..

Tuntuu ihan kamalalta ajatukselta edes kaivaa sellaisia lomakkeita netin uumenista. Kai se on ihan normaalia tuntea pientä ahdistusta tai ainakin, nätimmin sanottuna, haikeutta. Vauvavuosi on ollut tähän asti yksi parhaista ajanjaksoista elämässäni eikä sen tahtoisi koskaan loppuvan. Vauvan kasvua on ihana seurata, joten haluaisin vastaisuudessakin olla todistamassa kaikkia niitä ihania virstanpylväitä, joita neiti kasvaessaan saavuttaa. Kotielämä ei ole ollut millään lailla kurjaa eikä ole tullut kertaakaan sellaista oloa, ettei tiedä miten päivänsä kuluttaisi. Päinvastoin aika ei riitä puoliinkaan niistä asioista, joita haluaisin tehdä itse, joita haluaisin tehdä tytön kanssa ja joita haluaisin tehdä yhdessä perheenä.
Mitä pidemmälle vuosi on kulunut, sen paremmin olen ymmärtänyt, miten ainutlaatuista aikaa tämä on. Mitään muutakaan aikaa ei saa takaisin, mutta toisen kasvaminen on jotain niin konkreettista, että vaikka miten myöhemmin tahtoisin, en saa koululaista enää pieneksi vauvaksi. En saa edes tätä puolivuotiasta enää pieneksi vauvaksi ;)
Siitä syystä olen halunnut ottaa niin sanotusti kaiken irti kotona olosta ja varmaan jonkun mielestä rötvännyt kotisohvalla ihan liikaakin. Paras on, että jokainen tekee, niin kuin itselle on paras ja meille se on ollut tämä rauhallinen kotitahti.Paidan hihassa lukee newbie, mutta niin vain täytyy huokaista, ettei tuo neiti taida enää niin newbie olla. Ihana pikkuinen Pullis joka tapauksessa 
13 kommenttia:

 1. Hurjasti onnentoivotuksia puolivuotiaalle suloiselle Erinille.
  Äidille ja isälle myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anoppi! :) <3 Täällä vauhti lisääntyy..

   Poista
 2. Hän on kyllä niin ihastuttava pieni neiti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Ihastuttava on meidänkin mielestä <3

   Poista
 3. Heippa,

  näitä Pulliksen kuulumisia on niin kiva lukea koska meidän kuulumiset ovat aina niin yksiin käyviä.Neitimme syntyi vain paria päivää aikaisemmin (28.8), niin on todella kiva lueskella muiden samanikäisten kuulumisia.

  Meillä siirryttiin myös samaan syöttötuoliin ja syömishommakin kuulostaa tutulle;)

  Minulla alkoi heti kiinnostaa miten olette saaneet yönne tuohon pisteeseen? Meillä vasta haaveillaan muutaman herätyksen öistä ja kaikki vinkit otetaan kiitollisina vastaan miten tunnin välein heräilyistä pääsisi irti. Unikoulu ei tunnu vielä itsestä oikealta ratkaisulta, vaikka ruokaa neitimme ei enää yöllä tarvitsisikaan kiinteiden takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva kuulla! :) Ja ihanaa, että teillä ollaan lähes päivälleen samassa iässä!
   Hihi, eilinen oli syömisen osalta kyllä ihan teatteria.. Jotenkin uudessa asennossa oli kovin vaikea keskittyä tai sitten perunalle on vaan tullut stoppi. Banaani nimittäin upposi ihan entiseen tapaan ;) Mitähän tälle asialle voisi tehdä? Ei ehkä kannata antaa ainakaan banaania :D

   Mitä tuohon unijuttuun tulee, niin nämä on niin vaihtelevia tilanteita, että en vielä kovin paljon hurrailisi. Taisin nimittäin siinä 5kk kohdalla kirjoitella, miten vaikeita yöt on ja nyt tätä helpompaa jaksoa on kestänyt ehkä 1,5 viikkoa. Oletan, että tilanteet vaihtelee kokoajan eikä mikään ole pysyvää, joten jos yhtään lohduttaa, niin tuskin täällä hamaan tulevaisuuteen saakka nukutaan kovin kiitettävästi ;)
   Neuvolassa vihjailivat unikoulusta, kun kuulivat meidän nukkumisongelmista, mutta ei me olla vielä varsinaisesti ryhdytty sellaiseen. Jossain vaiheessa tajuttiin, että tarjotaan maitoa aina kun vauva vähänkään kitisee yöllä ja kokeiltiin tutin laittoa ja muita nukuttamistapoja, jolloin vauva sitten yhtäkkiä nukahtikin ilman syömistä. Taitaa olla niin, että jos maitoa tarjoaa, niin eihän vauva siitä koskaan kieltäydy! White noise meillä on suhissut puhelimesta hyvin usein tän puolen vuoden aikana. Nyt pari päivää ollaan nukuttu ilman, mutta sitten tulee taas jaksoja, ettei mikään muu toimi. Se pitää vauvan unessa paremmin ainakin meillä, mutta saattaa olla ärsyttävää muista nukkujista, joten ihan hiljaisella on ollut. Oletteko kokeillut sitä? Tosin Erin on tottunut siihen pienestä pitäen..
   Imetän vielä yötäpäivää, joten yöimetyksen lopettamisesta en osaa sanoa valitettavasti mitään - siihenhän tuo unikoulu kaiketi liittyisi. Neuvolan tädin mukaan vauva jaksaisi ihan hyvin jo yön yli ilman maitoa, mutta en ole toistaiseksi kiinnostunut lopettamaan yösyöttöjä, jos niitä ei ole liikaa ;) Voi harmi, kun en osaa nyt mitään sen fiksumpia neuvoja antaa. Paljon jaksamista ja kiva, että kirjoittelit! <3

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta:)

   Ei olla kokeiltu tuota white noisea. Pitääpä koittaa kaikki niksit ja vinkit! Yhdyn täysin tuohon, että yhtä vaihetta toisensa peräänhän tää kasvu tuntuu olevan. Meillä on nyt myös hammasitkut tullu kuvioihin ja repana raasu ku niin itkettää ja vasta kolmas hammas tulossa. Miks niitäki pitää tulla niin paljo ja hitaasti. Rysähtäs kerralla samoilla itkuilla koko purukalusto suuhun:D

   Vaikka kuinak yöt menee miten menee niin maailman ihanintahan tämä on ja imetyskin niin ihanaa vuorovaikutusta vauvan kanssa, että siitä en ole valmis luopumaan edes yöunien tähden. Ehtii sitä nukkua vaikka vuoden päästäki:D Ja toisaalta onhan se ihana yölläki saada oma tuhiseva unentuoksunen vauva lähelle syönnin ajaksi<3

   Poista
 4. Puoli vuotta jo! Herranen aika kun tuo aika juoksee!
  Onnea suloiselle prinsessalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tajua mihin aika menee! Ei se ole koskaan näin nopeasti mennyt! :D Kiitos ihana <3

   Poista
 5. Onnea <3 Voi kun pääsisin pian näkemään teidät kaikki ja tämän pienen ihmeen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru <3 Voi hitsi no niimpä! Onneksi VR:lla on ollut edullisia lippuja viime aikoina. Ehkä pitäisi keväällä/viimeistään kesällä yrittää nähdä jommassa kummassa päässä? :)

   Poista
 6. Ihana puolivuotias! <3 Ja hienostihan hän jo istuu, ihan pian se istuma-asentokin siitä suoristuu. Itse tuin F:n istumista aluksi sivuista isoilla pyyhkeillä, mutta ihan parissa-kolmessa viikossa huomasin, että F osaa istua jo ilman niitä pyyhetoppauksiakin. Meidän F:kin on siis sen verran siro, että tuuppasi muuten kallistumaan kovasti sivuille ja roikkumaan siinä tuolissa. :D

  Mutta joo, ihan hurjaa, millaista vauhtia aika menee näiden pienten kanssa kotona! Itselläni tulee 3 viikon päästä täyteen jo vuosi kotonaoloa ja silti tuntuu siltä, että elokuu ja töihinpaluu koittaa jo ihan pian! Meilläkin on siis päiväkotihakupaperit jo sisällä ja keväämmällä sitten jännätään, mistä meille aukeaa paikka. Sen verran voin vinkata hakuprosessista, että eri vaihtoehtoihin kannattaa mennä tutustumaan ihan paikan päälle. Sillä tavoin saa parhaiten fiilistä siitä millainen ilmapiiri, henkilökunta ja rutiinit päiväkodissa on. Meillä meni nimittäin vierailujen jälkeen kunnallisten päiväkotien suosikit ihan uusiksi (Espoossa saa hakea samalla hakemuksella siis vaan kahteen kunnalliseen, Helsingissä lienee samantyyppinen systeemi)!

  Tsemppiä hakujuttuihin ja ihanan aurinkoisia kevätpäiviä (ja hyvin nukuttuja öitä ;)) sinne koko poppoolle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! On aina kiva kuulla teidän ajatuksia, kun ootte vähän edellä :)
   Laitoin nyt pyyhkeitä tueksi, eipä tullut mieleeni aikaisemmin ja heiluminen helpottui huomattavasti, jee! Syömistä varten pitäisi hankkia jotain tosi neutraaleja ruokalappuja, koska neiti tuijottaa kokoajan vaan alaspäin eikä ruokaa meinaa saada suuhun tästä syystä :D

   Hui, miten nopeasti sun vuosi meni! En tajua tätä ajan kulkua.. Onneksi sä saat olla noin kauan kotona. Mua ihan harmittaa, miten nuorena joudun antamaan tytön muiden hoitoon. Se on varmaan äidille paljon pahempi juttu, kuin tytölle :( Pitäisi saada tuo päiväkotiasia pian kuntoon. Täytyykin alkaa soitella, josko päästäis tutustumaan. Sillä tavalla tosiaan varmasti saisi paremman kuvan (kun tällä hetkellä ei ole muuta kuin tuo google, mistä selvitellä..). Kiitos siis tästäkin vinkistä! :)

   Ihanaa kevättä teidän perheelle ja koitetaan josko ehdittäis treffata ennen hoitoon menoa! :)

   Poista