Tulppaani tuo kevään tullessaan.Onkohan olemassa keväisempää kukkaa, kuin tulppaani? Vastaan itse, eipä taida! Mistään muusta kukasta ei nimittäin tule sellaisia kevätviboja, kuin tulppaaneista. Mitkään muut kukat eivät myöskään tunnu valtaavan lähikaupan kukkalaareja niin kuin tulppaani alkuvuodesta tekee. Perheen kanssa ruokaostoksilla käydessä ei voi olla huomaamatta värikästä kukkaloistoa, joka on yhtäkkiä ilmestynyt keskelle käytävää. Tulee napattua kimppu mukaan harva se kerta.

Tulppaanit kuuluvat monen ikisuosikkeihin. Blogeja lukiessa ei ole voinut välttyä niiltä. Tuntuu nimittäin, että tällä hetkellä joka toinen bloggari asettelee tulppaaneja kotona maljakkoon ja napsii niistä toinen toistaan ihanampia kuvia tekstiensä oheen.

Ehkä parasta kotimaisissa tulppaaneissa on niiden edullisuus. Myös mammalomalainen pystyy ostamaan niitä ilman, että viikkobudjetti kärsii eikä edes iso asetelma tule kalliiksi. Niitä voi myös näppärästi ostaa matkan varrelta kyläviemisiksi sillä kukkakauppojen lisäksi suurin piirtein kaikki pienetkin ruokakaupat myyvät kotimaisia tulppaaneja. Värivaihtoehtoja on niin paljon, että jokaisella kerralla voi ostaa eri väriä. Tai sitten voi pysyä turvallisesti valkoisessa, mikäli se sattuu olemaan oma lempiväri ;) Värien lisäksi tulppaanilajikkeita on valtava määrä - Maailmassa yli 20 000 ja Suomessakin viljellään yli kahtasataa erilaista lajiketta.
Kotimainen tulppaani on lähikukka, sillä on lyhyet kuljetusmatkat ja se on siitä syystä ekologinen valinta. Lyhyt matka viljelyksiltä kauppaan takaa myös tulppaanien tuoreuden. Näin viileämmillä keleillä tulppaani on ehkä maailman helpoin kukka kantaa kotiin kaupungilta sillä se on varsin sitkeä ja kestää viileääkin ilmaa. Oikeastaan se rakastaa viileää sillä tulppaanin saa kestämään paremmin siirtämällä sen viileään yöksi. Jotta saat nauttia tulppaaneista mahdollisimman pitkään niin katsothan tarkemmat hoito-ohjeet TÄÄLTÄ.Tulppaani on myös turvallinen valinta lapsi- sekä eläinperheisiin. Ei sitä ehkä puuron päälle kannata ripotella, mutta sen suhteen ei tarvitse myöskään pelätä, kuten monen muun kasvin kanssa.Näin kukkien rakastajana ilahdun jokaisesta saamastani kimpusta. Kukat tuovat iloa joka kerta niitä katsellessa sekä loihtivat sen viimeisen silauksen sisustukseen.

Ystävänpäivän lähestyessä haastankin teidät kaikki ostamaan läheisellenne kimpun tulppaaneja - vastaanottaja ilahtuu varmasti :) Kotimaisen tulppaanin tunnistat helposti Sirkkalehtimerkistä / Suomen lipusta ♥
Kiitos äidille omasta, kauniista kimpustani!
Kukkaisterveisin, 6 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia <3

  VastaaPoista
 2. Oi miten hurmaavat kuvat! Mäkin rakastan tulppaaneja ja ai miten mahtavaa kun on kotimaisiakin versioita. Ihanaa ystävänpäivää Cherrynen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus <3 Sanohan muuta! Ihan parasta, kun noita saa ostettua vähän joka paikasta eikä tarvi ajatella hintaa, niinkun monesti kukkien kanssa Suomessa. Ihanaa ystävänpäivää sinullekin <3

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia, kuten vain sinun blogissasi vain on. Tulppaanit ovat kyllä minustakin ensimmäinen kevään merkki, ihana sellainen. Hyvää viikonloppua ja sydämmellistä ystävänpäivää <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanuus <3 <3 Tänä vuonna ei ihastella tulppaaneja omalla pihamaalla, mutta onneksi niitä voi ostaa mielinmäärin maljakkoon :)
   Aurinkoista ystävänpäivää ihana Katinka! <3

   Poista