Konjac Sponge.

Kaivoin muutama päivä sitten kaapista avaamattoman pakkauksen, joka sisälsi hauskannäköisen, vaaleanpunaisen sienen. Konjac Spongella, kuten monella muullakin hyvällä jutulla, on ollut hetkensä blogimaailmassa. Tätäkin pikkuruista sientä on ylistetty moneen otteeseen useissa blogeissa, mutta aina ei omat hoksottimet toimi ja niin vain oli jäänyt kokeilematta moinen puhdistusväline tässä osoitteessa.

Olen ollut aikas tyytyväinen Sensain puhdistusliinaan, joten ehkä siitäkin syystä ajattelin, ettei kaikkiin villityksiin kannata rahojansa tuhlata. Kun sittemmin sain sienen blogin kautta testiin, löysi se viime viikolla tiensä kylppäriini keskelle illan puhdistusrituaaleja.

Konjac Sponge on Konjac-juuren kuiduista valmistettu pesusieni. Konjac-kasvia on käytetty Aasian suunnalla lääkkeenä, ravintona ja kauneudenhoitotuotteena jo vuosisatojen ajan. Sienen toimivuus perustuu Konjac-juuren emäksisyyteen, joka tasapainottaa ihon omaa happamuutta. Kasvikuitujen verkkomainen rakenne auttaa elvyttämään verenkiertoa ja edistää ihosolujen uudistumista. Sientä voi käyttää niin kasvoilla, mukaan lukien silmänympärysihon, kuin myös vartalolla.

Kokeilin sientä ensimmäisen kerran muutama päivä sitten ja valehtelematta olin sen pauloissa ensikosketuksesta lähtien. Sientä voi käyttää joko ilman puhdistusainetta tai sen putsarin kanssa, mitä on tähänkin asti tottunut käyttämään. Itse olen käyttänyt sitä pelkän veden, kuin myös putsarin kanssa ja jälkimmäinen tapa tuntuu luontevammalta sillä olenhan käyttänyt putsaria koko ikäni. Olisi hassua jättää putsari kaappiin nököttämään varsinkin nyt, kun käytössä on L'occittanen ihana öljyputsari, johon olen myös kovin ihastunut.


Ennen sienen käyttöönottoa se kastellaan läpikotaisin. Ensimmäisellä kerralla sen voi upottaa vaikka vesiastiaan pariksi minuutiksi, mutta sen jälkeen sieni pehmenee nopeammin. Kun vedet on puristettu pois, sienellä pyöritellään ihoa edestakaisin ja näin se taika sitten vain tapahtuu. Lian ja talin lisäksi kuolleet ihosolut irtoavat ihon pinnalta ja iho syväpuhdistuu. Ihosta tulee todella pehmeä, sileä ja heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen huomattavasti kirkkaampi. Vaikka olen käyttänyt kaikenlaisia kuorinta-aineita vuosikaudet, niin tämän kanssa sain ehdottomasti parhaimmat tulokset. Ihaninta sienen käytössä on se, että iho ei tunnu laisinkaan kiristävältä vaan päinvastoin aivan kuin se olisi kuorittu, mutta samalla kosteutettu. Myös ihonhoitotuotteet naamioista kasvorasvoihin tehoavat paljon paremmin sieniputsauksen jälkeen, kun ihon pinnalta on poistunut kaikki ylimääräinen roina.

Sieniä on erilaisia, joten jokaiselle ihotyypille löytyy omansa. Tämä vaaleanpunainen sieni on tarkoitettu väsyneelle ja elottomalle iholle. Omaa ihoa kuvailisin edellä mainittujen lisäksi myös kuivaksi, joten siinä mielessä myös ruskeanpunainen sieni voisi sopia hyvin. Sieni kestää käytössä noin 2-3 kuukautta mikäli sitä kohtelee hellävaroen. Esimerkiksi vettä puristellessa ei sientä kannata kiertää vaan puristaa kämmenten välissä. Kun sienen rakenne alkaa murentua, on se merkki siitä, että sieni on loppuun kulutettu. Konjac Sponge on 100% biohajoava, joten sen voi nakata muiden jätteiden sekaan biojäteroskikseen.

Hintaa sienellä on noin 7-10e ostopaikasta riippuen. Täytyy kai hakea miehelle oma, ettei tule tappelu kuka sitä käyttää ;)

Muita Konjac Spongeen ihastuneita?

6 kommenttia:

 1. Aivan uusi tuote minulle! Ja kuulostaa todella kokeilemisen arvoiselta, etenkin näin kuivilla pakkassäillä, vau! Osaatko sanoa mistä Suomesta löytää ko. tuotetta? En onnistunut löytämään tietoa heidän sivuiltaan.

  Kiitos kauniista blogistasi, luen sitä säännöllisesti. Kuvasi ovat niin kauniita ja erityisesti vauvaan liittyvät postaukset ovat olleet hyödyllisiä ja kiinnostavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykästyin tähän tosi paljon, joten suosittelen kokeilemaan, jos yhtään siltä tuntuu :) Moni on netin perusteella tästä tykännyt ja kun sienestä on tullut puhetta jossain blogiporukoissa, niin aina joku hehkuttaa sitä.
   Sienestä on kaiketi erilaisia versioita, joista minulla on kokemusta vain tästä yhdestä, mutta eiköhän ne kaikki ole samasta "materiaalista" tehtyjä :) Olen nähnyt versioita ainakin Ruohonjuuressa, Lifessa, Biodelly.fi, nu3.fi, Hyvinvoinnin.fi, Sokos jne :) Toivottavasti tästä oli sinulle apua!

   Kiitos hirmuisesti <3 Aina piristää mieltä, kun kuulen tällaista. Kommentit ovat vähentyneet vuosien varrella aika paljon blogeissa, täälläkin, joten välillä sitä pohtii omassa päässään, että onko tässä enää mitään järkeä. Joku silti pitää kiinni blogimaailmassa. Hui, jo kahdeksas vuosi pyörähti käyntiin! Vauvasta onkin nyt ollut aika paljon asiaa ja luonnollistahan tuo, kun päivät pikkuisen kanssa kuluvat. Yritän välillä löytää muitakin jutun juuria :) Mukavaa viikon jatkoa sinulle <3

   Poista
 2. Mulla on kanssa ollut tismalleen samainen sieni käytössä vähän aikaa ja se on kyllä hauska! En olekaan vielä kokeillut putsarin kanssa vaan toistaiseksi olen käyttänyt ihan vain veden kera kasvoille suihkun yhteydessä. Ehkä tänään voisinkin yhdistää puhdistusaineeseen? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että säkin olet tykännyt :) Aloitin ilman putsaria, mutta jotenkin tuntui hassulta alkaa pyöritellä meikkejä pitkin kasvoja sienen kanssa :D Olen kyllä kuullut, että hyvin lähtee meikit ilman putsariakin! Onko sulla muuten sitä kasvoharjaa, mitä myös on hehkutettu? Se on sit taas yksi tapa putsailla, mutta mennään nyt tällä sienellä, tyytyväinen kun olen :)

   Poista
 3. Ostin kanssa ennen joulua kyseisen sienen Ruohonjuuressa shoppaillessani joululahjoja. Olin kanssa aiemmin miettinyt sienen ostoa, mutta jontenkin se vaan unohtui aiemmin. Itselläni on sekaiho eli osittain kuiva ja osittain rasvainen. Olen myös ollut sieneen tyytyväinen. Käytän välillä puhdistukseen sienen kanssa mietoa kasvojenpuhdistusainetta ja välillä putsailen pelkästään sienellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! :) Ostitko sienen muuten kumman ihotyypin mukaan tai oliko sekaiholle omansa? Tuo on kyllä tuonut selvästi kirkkaamman ihon tullessaan <3 Tällä hetkellä pesen ensin meikit pois putsarilla ja sitten sienellä. Kaikki versiot tuli kokeiltua :)

   Poista