Uusi olohuone.

Voi että miten voi ihmistä piristää uusi koti ja uudet sisustuskuviot! No, ne voi myös hieman ahdistaa (mieheni voi todistaa, että hiuksiakin on revitty) sillä minulla ei ole erityisen luontaista taitoa nähdä mikä sopisi tilaan ja suitsukkelaan huiskauttaa olohuone uuteen uskoon. Sen sijaan hiki valuu, kaupoissa pähkäillään tuntikausia ja yöunetkin jäävät väliin. Todella rentouttavaa (heh), mutta lopulta, kun homma alkaa sujua, niin sitten on jo paljon hauskempaa.


Uusi koti on noin 15 neliötä tilavampi, kuin edeltäjänsä, mutta huoneet ovat hieman erikokoisia. Olohuone ja sen vierestä löytyvä sekahuone ovat suurinpiirtein samaa kokoa keskenään, mutta olohuone on täällä pienempi, kuin Espoon kodissa. Pyöritimme ruokapöytää, sohvaa ja tv-tasoa hurjan monta kertaa ympäri ja pohdimme mikä olisi toimivin järjestys. Mielessä ehti käydä niin ruokapöydän myyminen kuin televisiosta luopuminen. Tuntui, etteivät nuo kaikki huonekalut ja toiminnot vain mahdu samaan tilaan.

Lopulta tavarat löysivät ihan mukavasti paikkansa ja ainoastaan sohvapöytärykelmä on tällä hetkellä myyty. Muut huonekalut saivat toistaiseksi jäädä tähän uuteen kotiin.
Matot ja tekstiilit sen sijaan menevät kokonaan vaihtoon sillä toivoisin olohuoneestamme lämpöisempää, kuin edeltäjänsä. Espoossa meillä oli valkoiset lattiat ja lähes koko alakerran sisustus täysin mustavalkoinen. Tällä hetkellä meillä on sitävastoin ruskeat lattiat, joten rusehtavat sävyt sopivat tänne kivasti. Mustaa ja valkoista tuskin kokonaan kuitenkaan unohdamme :)


Aloitimme olohuoneen sisustuksen hankkimalla uuden maton. Kerroin aikaisemmin, että tilasimme Ellokselta tämän*maton ja niin iloisesti kävi, että se sai meille myös jäädä. Matto on valtavan kokoinen ja aavistuksen liian suuri meille, mutta emme voineet vastustaa sitä sillä koirasta lähtien rakastuimme sen pehmeyteen. Pidämme kovasti myös maton kuviosta ja kaiken päälle hinta oli meille sopiva. Ellokselta tulee jatkuvasti erilaisia alennuskoodeja (ainakin, jos luovuttaa sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron heille) ja tilasimme pari mattoa heti, kun puhelin vilkutti -40% aleviestiä. Huonekalut eivät ole juuri koskaan alennuksessa, mutta matot melkein aina. Kodin Ykkösen lisäksi Elloksen matoista on tullut suosikkejamme.

Voi ette usko, miten ihana tuossa matolla on meidän kaikkien köllötellä yhdessä Erinin kanssa leikkien. Vilmalla on ollut ongelmia päättää nukkuisiko siinä vai ihanassa, omassa kaapissaan ;)


Entäs tuo pöytä sitten. Nyt täytyy paljastaa, että teimme meille epätavallisen liikkeen ja ostimme kuparisen sivupöydän täysin heräteostoksena. Lähdimme eräs nätti päivä kävelylle Kaivariin ja kuljimme sisustusliikkeen ohi. Satuin vilkaisemaan ikkunasta sisään, silmäni osuivat tähän pöytään ja kun mieskin kävi sen toteamassa varsin mukavaksi, niin lupasimme ostaa sen palatessamme kävelyltä. Ei todellaan meidän tapaista ostaa huonekaluja näin lennosta, mutta pidämme pöydästä kovasti. Jossain vaiheessa se ehkä väistyy sivupöydäksi, kuten on tarkoitettukin, mutta tällä hetkellä se saa toimittaa sohvapöydän virkaa. Kieltämättä se käy aika mukavasti yhteen Kuta-lattiavalaisimen kanssa :)

Seuraavaksi hankintalistalta löytyy uudet sohvatyynyt. Kuusityyny saa toistaiseksi jäädä sillä tyttäremme on siihen niin rakastunut, että se tuo turvaa ja iloa vielä pitkään :D

*)mainoslinkki3 kommenttia:

 1. Hyvää ja onnelista uutta vuotta sinulle ja perhellesi! Blogisi on edelleen yksi minun suosikeistani <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihana kuulla Katinka <3 Kiitos sinulle jälleen kerran koko vuoden edestä ihanista kommenteistasi <3 Oli myös kiva törmätä silloin ihan oikeasti :) Iloista uutta vuotta <3

   Poista
 2. Tuo kuusityyny-juttu hauskuuttaa aina :D Ehdottomasti säästettävä vaikka aikuisiälle saakka!

  VastaaPoista