Jouluvalmisteluja vai eikö sittenkään?


Mitenkäs siellä ruudun toisella puolella sujuu jouluvalmistelut? Onko kuusi pystytetty jo marraskuun puolella ja kynttilävarastot täydennetty moneen kertaan? Piparit leivottu ja joulupöydän kattaus mietitty valmiiksi? :)

Moni teistä toivoi täältä(kin) blogista joulupostauksia, mutta aika köyhänlaisesti niitä on valitettavasti nyt tullut :( En taida olla se kaikkein kovin jouluhöperö ollenkaan ja toisaalta meidän joulujutut on yleensä vain pieniä koristeita siellä täällä; hyasintit mukeissa tai kranssi ulko-ovessa.
Itse asiassa tänään meidän piti koristella kuusi, jonka tilasimme postimyynnistä (kuulostaa niin urpolta :D), mutta eihän se näyttänyt ollenkaan samalta, kuin kuvissa, joten harkitsemme vakavasti ihan aidon kuusen ostamista. Vaikka en niin jouluihminen olekaan, täytyy kuusi kyllä olla olohuoneen nurkassa tuomassa tunnelmaa.


Olette varmaan jo ihan kyllästyneitä näihin ikkunalautakuviinkin, mutta eipä täällä oikein muuta kuvattavaa vielä ole. Tänään oli kyllä tosi valoisaa päivällä, että kuvia ei ole näin äippälomalla ollut ollenkaan vaikea ottaa, jos aurinko on vähänkään näyttäytynyt. Ikkunalaudalla riittää valo pimeinäkin päivinä. Se on kerrostaloasumisen iso ilo tämmöiselle kotibloggaajalle :)

Tänään ikkunalaudalle pääsi uusi aarre, nimittäin ylimmässä kuvassa näkyvä kolmihaarainen kynttilä. En tiedä miten se on viime vuonna mennyt minulta ihan ohi, mutta nyt olen kovasti ihastunut :) Koskaan en ole Samujilta mitään ostanut (en ole aikaisemmin käynyt edes liikkeessä sisällä), joten vierailin siellä tänään ensimmäistä kertaa. Tosi hauska kynttilä ja mahtava palvelu!


Niin, mites ne muut jouluvalmistelut sitten? Pari joulutorttutaikinalevyä on jo tuhottu ja kerran leivottu pipareita. Ei ne ihan jouluun asti säilyneet, mutta eiköhän me pyöräytellä vielä uudet satsit moneen kertaan. Lahjoja emme yleensä osta enää aikuisten kesken (jotain pientä vain), mutta lapsille ajattelin jotain hankkia (lähinnä omalle ja kummitytölle).
Jouluaaton vietämme kotosalla perheen kesken ja saamme pari vierasta jakamaan kinkut ja laatikot. Kukapa tietää vaikka eksyisimme kuuntelemaan joululauluja (menisi vain itkuksi, joten taidan passata) tai katselemaan hautausmaan kaunista kynttilämerta. Tai sitten vain pitelemme turvonneita vatsojamme vaakatasossa ja podemme herkkuähkyä :) Kunhan saa ottaa rennosti, niin muuten ei ole mitään väliä!


Nyt nautiskellaan kuitenkin viikonlopusta ennen joulua. Viikonloput on parhaita, kun mies on kotona ja voidaan tehdä yhdessä kaikkea hauskaa. Oikeastaan en ole lapsen syntymän jälkeen edes kovin aktiivisesti halunnut sopia mitään viikonlopuille, koska parasta on vaan olla kolmistaan oman pikku perheen kesken. Arkipäivät kun menevät aina kaikessa kiireessä ja niissä arkisissa jutuissa :)

Hyvää viikonloppua kaikille!2 kommenttia:

 1. Ihana tuo kolmihaarainen kynttilä..enpä ole ennen nähnyt!
  Mielenkiintoista, miten se palaa, jos raaskii polttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minäkään ennen tätä joulua :) Voi olla, että ei raaski ollenkaan poltella vaan nautiskellaan aina jouluna siitä noin muuten vaan :)

   Poista