Jouluinen leipä.


Olipa ihana taikoa keittiössä pitkästä aikaa muutakin kuin perusruokaa ja raakasuklaata. Itsetehty leipä vie oikeastaan aina kielen mennessään, jos vain onnistuu edes sinnepäin. Ja kyllä se yleensä onnistuu, vaikkei sen kummempi leipuri olisikaan :)

Tällä kertaa tein Emilian blogista bongattuja joululimppuja. Joululeipäreseptejä löytyy netistä hurjat määrät niin saaristolaistyyppisestä leivästä tällaiseen vähän vaaleampaan versioon. Nämäkin limput ovat tosi makeita eli juuri sellaisia ihania siirappisia, joita tekisi mieli syödä loputtomasti.

Ohjeella saat kuusi keskikokoista limppua, joista riittää vaikka viemisiksi asti. Ellei sitten laita pakkaseen ja nautiskele myöhemmin lisää :)

Joululimput

50 g hiivaa
1L piimää
2 dl sokeria
2 dl siirappia
1 rkl suolaa
4 rkl fenkolia (pieni pussillinen)
1 kg vehnäjauhoja
1/3 kg grahamjauhoja
maustemitallinen pomeranssia 

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva sekaan. Lisää muut ainekset. 
Lisää tarvittaessa jauhoja (itse lisäsin jonkin verran vehnäjauhoja, jotta sain taikinasta helposti leivottavaa). 
Jaa taikina puoliksi ja molemmat puolet kolmeen osaan. Pyörittele kuusi limppua pellille leivinpaperin päälle. 
Anna kohota liinan alla kaksi tuntia. Pistele pintaan reikiä ja voitele munalla. 
Paista uunissa 175°C n. 50-60 minuuttia (itse paistoin kiertoilmalla 160°C 40minuuttia). 


Nauti tuoreena voin kera :P






2 kommenttia:

  1. Ihanaa, ei malttais odottaa enää huomiseen!! ;)
    Ja kiva syödä itsetehtyä leipää, jossa ei ole siemeniä ja pähkinöitä kun niitä tungetaan yleensä joka paikkaan :D Taidan kopsata reseptin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli aika hyvä! Ja kiva, kun tuli useampi limppu kerralla niin riittää syömistä ja viemistä :)

      Poista