Ihanimmat keittokirjat.


Keittokirja, ruokakirja, herkkukirja.. millä nimellä näitä ihanuuksia nyt kutsuisin. Tällainen rivi meidän keittiön ikkunalaudalta joka tapauksessa löytyy. Tässä uudessa kodissa halusin kirjat nimenomaan näkyville, jotta niitä tulisi oikeasti myös käytettyä. Turhapa niitä on kaapissa pantata, kun selvästi kuuluvat kattiloiden ja patojen äärelle sotkettaviksi ja hiirenkorville käänneltäviksi.



Viime vuosina olen vähentänyt kirjojen oston ihan minimiin haluten yhä enemmän luopua turhasta tavarasta ja asua väljemmässä kodissa. Huomasin, että ostetut kirjat pölyttyivät hyllyssä vuosikaupalla ilman, että kukaan olisi niitä uudelleen lukenut tai edes selannut. Onneksi kirjastosta saa tänä päivänä melkein kaiken, mitä haluaa lukea :)

Ruokakirjat ovat kuitenkin vieneet sydämeni ja ihastelen niitä (sekä myös ruokalehtiä) nykyään ihan toisenlaisella palolla. Rakastan kauniita, blogimaisia kuvia yhdistettyinä yksinkertaisiin resepteihin. En niinkään kaipaa monimutkaisia ohjeita sillä minusta ei kummoista ruuanlaittajaa saa. Haluan, että ruoka on nopeasti valmista, mutta terveellistä. Herkut sitten tietysti asia erikseen!


Parin vuoden sisään olen ostanut muutamia ruoka-aiheisia kirjoja ja joitain saanut lahjaksi. Suurinta osaa näistä olen vain niin sanotusti pintaraapaissut enkä siinä mielessä halua kehua toista enempää, kuin toista sillä en ole sisältöihin vielä kovin perusteellisesti perehtynyt. Tässä äitiyslomaa nauttiessani olenkin päättänyt tutustua näihin kirjoihini hieman paremmin sillä nyt olen melkein joka päivä kotona ja mahdollisuuksien mukaan voin kokkailla jotain pientä vauvan nukkuessa.



Huomaan, että väsyneenä on joskus tosi vaikea päättää mitä ruokaa tekisimme seuraavaksi, joten olen tarttunut nyt useammin esim. Safkaa-kirjaan ja olemme tehneet sieltä muutamia, yksinkertaisia ruokia. Aglio & Olio taas puolestaan on pastanrakastajalle ihan ehdoton. Pastaa emme hirveän usein syö, mutta sitten kun näin teemme, sen täytyy olla todella herkkua voineen ja juustoineen. Normipastan terveellisyydestä en paljon puhuisi, joten siinäpä se onkin, että kaikkea voi syödä kunhan kohtuudella.


Karita Tykän kirjat ovat ihan suosikkejani kaikkine herkkuineen. Viime aikoina olen tehnyt muun muassa tuorepuuroja sekä makeita palleroita. Voi, niin paljon on näissä kirjoissa vielä testattavaa ja nyt tuli jo seuraavakin myyntiin. Ehkä sujautan sen joululahjatoivelistalleni! Karitan puodista, SuperLemonista saa kätevästi ostettua raaka-aineita vaikka raakasuklaaherkkuihin.



Ehdottomasti suosikkeihini kuuluvat myös Virpi Mikkosen Kiitos Hyvää sekä Sara La Fountainin Healthy Kitchen. Onko kauniimpia ruokakuvia, kuin Virpin kirjan kuvat? Niitä katselee jo ihan katselemisen ilosta!

Saran kirja puolestaan pursuaa värejä ja sieltä löytyy ihania juttuja myös kylppärin puolelle. Miten olisi vaikka itse tehty kylpysuola lahjaksi ystävälle?

Luinpa muuten juuri uutisen, että Virpin uusin kirjaihanuus on julkaistu tänään etuajassa ja se on kaupoissa viimeistään maanantaina. Nimi kuulostaa siltä, että voisi hyvin sopia tällaiselle pikakokille! 


Raakasuklaata & Superruokaa - kirjasta ei suklaareseptit hevillä lopu. Sain sen viime jouluna mieheltä lahjaksi, mutta raskaana ollessa en uskaltanut juurikaan superfoodeja käyttää. Vielä on imetyksen vuoksi suklaa vähän aikaa pannassa, mutta eiköhän jotain pientä voisi kohta jo kokeilla. Kahvi ja muutama pala raakasuklaata saa helposti hyvälle tuulelle :)


Vihermehut, Smoothiet ja Shotit on täynnä värikkäitä juomareseptejä. Kirja tulee kaivettua esiin silloin, kun kaipaa jotain uutta smoothiereseptiä vanhojen tilalle. Tämä kirja saa haaveilemaan mehukoneesta, joka vielä meidän keittiöstä uupuu.



Mikä on sinun ruokakirjasuosikkisi? 
Puuttuuko omasta kokoelmastani joku pakollinen hankinta? :)


Postaus sisältää mainoslinkkejä 




4 kommenttia:

  1. Ruokakirjat ovat kyllä ihania, mutta jotenkin ne jäävät aina nurkkiin pölyttymään. En tiedä miksi. Mies on meillä pääkokki ja voi suunnitella tuntikausia yhtä ateriaa, hän hakee inspiraationsa netistä vaikka luulisi esimerkiksi Jamie Oliverin kirjojen (joita meillä on monta) olevan hänelle ehtymätön aarreaitta.

    Taidankin asetella ne hieman lähemmäksi herra pääkokin työpistettä, josko se siitä ;).

    <3 Hannele
    http://www.rakkaudellahannele.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania tuommoset pääkokit, jotka tekevät kaiken noin antaumuksella! Toiset ne tykkää suunnitella ja kokkailla tuntikausia. Jotenkin se ruuanlaitto ja lieden vieressä seisominen ei ole koskaan ollut oma juttu. Mutta sitten, kun valmisteilla on esim. herkut ja leivonnaiset, niin kummasti jaksaa paremmin :)

      Jamiella onkin varmasti liuta kirjoja tehtynä ja sieltä ei luultavasti reseptit lopu kesken! Hihi, ehkä joku sellainen jää "vahingossa" auki siihen johonkin uunin vierustalle ;)

      Poista
  2. Aglio & Olio on meillä varmaan käytetyin keittokirja.:) Safkaa-kirjojakin olen selaillut ja ne vaikuttaa kyllä hyviltä, mutten ole vielä päätynyt ostamaan kuitenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihana <3 Pitäisi taas pitää pastaviikot.. Siinä kun käy usein niin, että jos tekee kerran pastaruokaa niin tekee mieli syödä viikko putkeen. Teillä onkin aina niin ihanat ruuat ja teette pitkään ja hartaasti (tai siltä se näyttää, kun täältäpäin lueskelee :D). Ei olisi pahitteeksi, jos malttaisi vähän pidempään seisoa hellan vieressä, kun sen kymmenisen minuuttia ;)

      Poista