Ristiäisjärjestelyjä.


Ihanasta ristiäispäivästä on nyt kulunut jo viikon verran. Ristiäisiä oli ihana järjestää, mutta voi kunpa olisin vain aloittanut aiemmin. Ei sitä vauva-arjen itkuisuutta ja kiirettä osannut kuvitella etukäteen ja olisin ihan mielelläni voinut siirtää kastejuhlaa vaikka kuukaudella eteenpäin. Mukavaa, että juhla on nyt kuitenkin pidetty eikä tarvitse enää pelätä, että möläytämme vahingossa tytön nimen ennen aikojaan.

Mikäli voin siis yhden vinkin antaa teille, joilla nimijuhla on vielä edessä, niin vinkkaisin aloittamaan suunnittelun niin ajoissa, kuin suinkin voi. Oikeastaan kannattaa aloittaa jo raskaana ollessa, niin voi sitten vauvan saavuttua keskittyä enemmän vauvaan ja stressata vähemmän juhlista. Toki on varmaan niitäkin ihmisiä, jotka eivät ikinä stressaa mistään, mutta itse en kuulu tähän porukkaan..

Sitä tulee järjestettyä juhlia niin harvoin, että toivoo tietysti kaiken olevan edes suunnilleen toiveidensa mukaisesti ja nätisti. Loppujen lopuksi pienellekin porukalle järjestettävissä juhlissa on aika monta suunniteltavaa asiaa. Onneksi äiti toimi välillä aivoina ja mietti kaiken maailman kakkulapioita, koska muuten olisimme leikanneet kakkua juustohöylällä ja huomanneet monta muutakin asiaa liian myöhään.

Esimerkiksi kutsukortit olisi voinut ihan hyvin suunnitella jo kesällä ja tehdä pohjat niihin valmiiksi. Myös koristeet voi suunnitella ja tilata ajoissa, niin ei tarvitse jännittää sitä tuoko posti ne ajoissa vai ei.
Meidän juhliin valitsin teemaväriksi vanhan roosan ja löysin ihan täydellisen värisiä pompomeja sekä honeycombseja täältä. Pompomit tulivat suunnilleen viikossa ja olivat aivan ihanat. Ebay on monessa asiassa oikea aarrearkku!

Kukiksi valitsin herkkiä ja yksinkertaisen tyylikkäitä harsokukkia sekä täydellisen sävyisiä isoja neilikoita. Niiden kanssa yhdistin vielä eukalyptuksen oksia ja tein pieniä asetelmia pikkuruisiin maljakoihin. Suosittelen miettimään sävyt valmiiksi ja tekemään kukka-asetelmat itse. Luulen, että säästin tällä tavalla aika pitkän pennin! Harsokukat sain edullisesti Plantagenista ja muut kukat Iso-Roban kukkakaupasta.

Harsokukkaa laitoin maljakoiden lisäksi myös servetteihin, tarjoiluastioiden reunoille ja jopa kastemaljaan. Taidan tykätä harsokukasta aika paljon ;)


Pöydille levitettiin tietysti pöytäliinat. Osan lainasin äidiltä sillä eihän meillä ole kuin yksi valkoinen. Kastepöytä ja lahjapöytä saivat omat liinansa, jotta ilmettä saatiin vähän tavallista juhlavamaksi. Anoppi osti puolestaan uuden kastemaljan. Kyllä kelpasi sen avulla tyttö kastaa, vaikka olikin vähän turhan kylmää vettä meillä :)
Lahjapöydälle hankin kukkien lisäksi valokuvataulun, johon ripustin kuvia odotus- sekä vauva-ajalta sekä vähän muutakin rekvisiittaa. Siihen on kiva laittaa myöhemmin mitä tahansa kuvia ja vaihtaa niitä mielensä mukaan. Taulu on Riviera Maisonilta.Yleisesti ottaen kaikki meni hienosti, ilon kyyneliltä ei vältytty ja vieraat tuntuivat viihtyneen.
Kastepapiksi saimme meidät vihkineen Haka Kekäläisen, joka oli jälleen kerran nappivalinta meidän juhliin. Emme kaipaa virsiä emmekä kankeita kaavoja, joten saimme juuri sellaisen rennon juhlan, kuin halusimmekin.

Kasteen jälkeen saimme kuunnella herkän Johanna Kurkelan kappaleen Ainutlaatuinen, jonka Laura meille niin kauniisti lauloi. Kitaristisäestäjänä toimi vanha luokkakaverini. Olin todella onnellinen, että saimme heidät osaksi juhlaa sillä livemusiikki on aina niin paljon tunnelmallisempaa, kuin että olisin laittanut Spotifyn soimaan. Kiitos vielä esiintyjille tätäkin kautta :)

Ainoa asia, mikä usein juhlissa harmittaa on se, ettei ehdi jutella kaikkien kanssa tarpeeksi. Voi kun olisi voinut samaan aikaan porista kuulumisia, valokuvata tapahtumia ja kattaa kahvipöytää. Valitettavasti huomasimme, että lauseet jäivät kesken, kun piti jo rientää tekemään seuraavaa asiaa. Mikäli olisi ollut mahdollista panostaa juhlaan vielä hitusen enemmän, niin olisin ehdottomasti palkannut sinne valokuvaajan sekä tarjoilijan/kahvipöydän laittajan. Näin olisimme saaneet kaikki tilanteet taltioitua sekä aikaa olisi jäänyt vieraiden kanssa jutustelemiseen :)
4 kommenttia:

 1. Aivan ihanat juhlat. Kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna! Aina ihastelen sun juttuja blogissa, kun oot niin aikaansaava, vaikka lapsia on noin monta :)

   Poista
 2. No wau mitkä juhlat ja tuttu kummitäti tuli tytöllenne! :) Ja me pyysimme uuden tulokkaan kummeiksi heitä, jotka ovat Erikan lapsenkin kummeja. Piiri pieni pyörii. :D Minä tilasin aikanani valmiina kaikki ristiäistarjoilut ja edellisenä päivänä kävin ostamassa kukkia pöytään. Siinä se, ei ollut paljon suunnittelua. Juhlapäivänä mummo-osasto hoiti ruuat ja kahvinkeiton ja minä keskityin vieraisiin ja vauvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Hih, tää piiri pieni pyörii on kyllä hauska :)) Tuli teillekin hyvät ja eritoten hauskat kummit siis :)
   Meilläkin onneksi lähipiiri auttoi tarjoilujen tekemisessä enkä itse leiponut kun yhden piirakan ja sekoittelin crustadeille täytteen. Se on hankalaa, kun kaikki haluaisivat tietysti nauttia juhlista eikä seistä keittiössä, joten siinä mielessä ulkopuolinen apu olis ollut paras :)

   Poista