End of the Road - Hannes Heikura.


Siinä se nyt oli sitten. Hannes Heikuran viimeinen näyttely Virka-galleriassa. Onni on se, että muutettiin niinkin lähelle, että saatoin sinne Pulliksen kanssa kävellä viime viikolla ja Pulliskin tajusi olla hissukseen vaunuissa, jotta äiti sai katseltua ja kuvattua.

Edelliset Heikuran kuvat olivat mustavalkoisia, joten hauskaa vaihtelua nämä tulenpunaiset ja hehkuvat, mutta edelleen synkät otokset. Edellisiin verrattuna tällä kertaa kuvista saattoi jopa tunnistaa ihmisiä, mutta eniten pidin silti niistä, joissa kasvot jäivät piiloon ja hahmo oli kuvattu takaa tai niin kaukaa, että huomio kiinnittyi kasvojen sijaan kaikkeen muuhun.

Sama linja ja tyyli oli kuitenkin heti nähtävissä, kun astuin ovesta sisään. Tykkäsin kuvista jälleen tosi paljon - se ei varmaan ole yllätys :)

Näyttelyssä on katsottavissa myös n. 17 minuutin pituinen haastattelu, jonka liitin tuohon alle. Hanneksen juttuja valokuvauksesta, elämästä ja kuvausreissuista oli aina tosi hauska kuunnella. Niin harmi, että menetettiin suuri, omaa tietä kulkeva taiteilija. Onneksi kuvat jäävät elämään ja niistä voivat kaikki seuraavatkin sukupolvet saada inspiraatiota ja oppia itselleen.End of the Road nähtävissä vielä tämän viikon ajan Virka-galleriassa Kauppatorin laidalla. 2 kommenttia:

  1. Kyllähän mustavalkoisessa kuvassa on se jokin, mutta tällä kertaa oli ilo astua Virka-galleriaan ja kohdata tuo lämmin värimaailma. Mielenkiintoinen video... kannattaa katsoa! Seuraavaksi menen kirjastoon lainaamaan Heikuran teoksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tämä oli kiva erilaisuus kahteen edelliseen näyttelyyn verrattuna, vaikka kyllä mustavalkoinenkin olis mennyt :) Tällä kertaa taidan itse valita kirjaston sijaan kirjakaupan ;)

      Poista