Vähän viiniä ja omaa aikaa.

Sain pari viikkoa sitten kutsun viinitastingiin ja ilmoittauduin heti mukaan, vaikka arvasin, että ajankohta on tosi kiireinen näin pari päivää ennen ristiäisiä. Meinasin moneen otteeseen perua menoni sillä asunto näyttää edelleen kaamealta (no se muutto ja laatikot) kuten myös to do-lista varsin pitkältä. Olen kuitenkin hengannut jo monta viikkoa, miltei pari kuukautta, sisällä vauvan kanssa enkä muista olenko edes käynyt missään yksikseni pakollisia lääkärikäyntejä ja asiointeja lukuun ottamatta. Joten lopulta tulin järkiini enkä todellakaan perunut tätä iltaa :)

Viinitastingeissa on aina superkivaa! Ihmiset ovat rennolla tuulella (varsinkin, kun viinejä ei maistella ryppy otsalla liian vakavasti) ja on aina kiva oppia uutta sekä tutustua erilaisiin viineihin ylipäätään.
Tällä kertaa olin Servaalin järjestämässä tastingissa Messukeskuksessa Viini, Ruoka & Hyvä elämä - messuilla. Taisi olla ensimmäinen kertani kyseisillä messuilla ja meno oli iloisen kuplivaa, aivan kuten lasin sisältökin. Kuola valuen katselin ruokapuolen herkkuja ja mietin, että tänne on tultava ensi vuonna miehen kanssa.

Tastingissa tuoksuttelimme ja maistelimme viinejä sinällään sekä myös ruuan kaverina. Oli todella mielenkiintoista huomata, miten viinin maku muuttuu juuston, salamin tai sitruunan kanssa.

Maistelimme yhteensä viittä eri viiniä, joista parhaiten jäi mieleeni joulukuussa myyntiin tuleva suklainen Chocolate in a Bottle, jota tulen ehdottomasti ostamaan kotiin ja viemisiksi. Se oli kertakaikkisen slurps!

Nautin täysin rinnoin (tekisi tähän väliin mieleni heittää joku imetysvitsi, mutta jätän sen tekemättä) ihanasta illasta omassa sekä uusien tuttavien seurassa. Parasta oli myös se, että ihana lukijani ja bloggaaja Katinka tuli vetämään minua hihasta haahuillessani messukäytävällä - kiitos, oli aivan ihana nähdä!! :) Se on kyllä parasta ja hauskaa, kun joku tunnistaa ja uskaltaa tulla juttelemaan!

Eipä tarvitse varmaan sen kummemmin selitellä sitäkään, miten paljon nautin siitä, että pystyin kävelemään kotiin rautatieasemalta. Katselin ravintoloiden ikkunoista sisään ihmisten perjantai-illan viettoa ja hankin matkalta viimeisiä juttuja ristiäisiä varten. Olen niin onnellinen uudesta kodista ja hyvästä fiiliksestä itsestään! Sitäpaitsi löimme miehen kanssa viimein lopun Pullan nimiveivaukselle ja näillä näkymin se olisi sitten siinä. Pari yötä vielä ja pääsemme kertomaan sen muillekin :)Rentouttavaa viikonloppua kaikille!
2 kommenttia:

  1. Imetätkö? Itselläni saman ikäinen tyttö kuin sinulla ja olen tässä pohtinut sitä, voisiko esim. juhlissa ottaa lasillisen. Netistä selvittelin asiaa ja sen mukaan pitäisi voida, kunhan ajoittaa imetyksen mahdollisimman pitkälle alkoholin juonnin jälkeen. Neuvolatäti taas ei suositellut ottamaan lasillistakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ihan täysimetyksellä ollaan, tai no välillä on annettu lisäksi korviketta, jos on ollut joku tilanne. Neuvolassa ovat varmaan varmuuden vuoksi kaikkea vastaan, mutta kyllä voit imettää lasillisen jälkeen. Alkoholia on lasillisen jälkeen maidossa niin pieni määrä, että suurempi riski on vauvan käsittely juoneena, ei niinkään se, miten paljon alkoholia vauva saa maidosta :) Kannattaa tsekata facebookista imetyksen tuki ry-sivut, jos haluat lukea lisää aiheesta, siellä on moni kysynyt tätä samaa :)

      Poista