Odotusajan lukemista.

Raskausaikana luin melkein joka ilta raskauteen, synnytykseen tai lastenhoitoon liittyviä kirjoja. Vinkkasin aikaisemmin isille suunnastusta kirjasta, jonka myös itse luin, ja tässä tulisi vielä muutama vinkki lisää. 
Mikäli et jaksa lukea näitä kaikkia niin suosittelen edes selaamaan, jos haluat tietää enemmän ravintoasioista, kärsit synnytyspelosta tai toivot vinkkejä ja tietoa synnytykseen. Itse sain kirjoista paljon apua muun jutustelun ja tiedonkeruun lisäksi ja uskon, että suurelta osin siksi synnytys sujui niin hyvin. 

The better baby book - Lana Asprey ja Dave Asprey

Pariskunta Aspreyn kirjoittama kirja (vaimo on lääkäri), joka keskittyy ruokaan ja ravintoon.
Kirja kertoo mitä tulisi syödä ennen raskautta ja sen aikana. Sinulle, joka todella haluat panostaa oikeanlaiseen ravintoon ja tehdä kaikkesi, että vauvalla olisi paras mahdollinen alusta kasvaa.

Kirja on hieman kuivakka (siinä ei ole kuvia :D), mutta se on täyttä asiaa. Itse ehdin lukea noin puolet ja loput selasin silmäillen. 

Raskaus, synnytys, äitiys - Malla Rautaparta

Noin sataviisikymmentäsivuinen kirja fysioterapeutti-joogaohjaajalta keskittyen erilaisiin aihepiireihin raskauteen, synnytykseen ja äitiyteen liittyen. Kirja sisältää paljon kuvitettuja jooga-asentoja/asanoita sekä hengitysharjoituksia. Nopeasti luettu, kiva kirja, suosittelen!

Mindful Hypnobirthing - Sophie Fletcher

Englanninkielinen kirja hypnosynnytyksestä. Reilu 200 sivua. Luulin kirjaa paljon "hipimmäksi" mutta tämä oli yksi parhaista, mitä luin ja riitti kertomaan tärkeimmät pointit hypnosynnytyksestä, mikä oli itselleni hieman vieras termi ennen raskautta. 

Hyvä syntymä - Minna Haataja

Kätilön kirjoittama, helppolukuinen ja tosi kiva kirja!
Painottuu nimensä mukaisesti synnytykseen, mutta kirjassa tekstiä myös äitiydestä. Yksi parhaita suomenkielisiä synnytykseen liittyviä kirjoja, mitä löysin.


Reipas, rakas raskaus - Kaisa Jaakkola

"Paranna hedelmällisyyttäsi, voi hyvin raskausaikana ja palaudu helposti raskaudesta".
Kirja sisältää tiukkaa asiaa ravinnosta, vitamiineista ja kehonhuollosta. Kaisalla on paljon tietämystä ja hän on myös lukenut postauksen ensimmäisen kirjan :)


The better baby book-kirjaa lukuun ottamatta kaikki löytyvät helposti kirjastosta, joten ei muuta kuin lukemaan mikäli aihepiiri kiinnostaa!


ps. Ilmoitan Yves Rocher-arvonnan voittajan pikapuoliin! :)
6 kommenttia:

 1. Mä kävin vasta kirpparilla ja siellä oli jossain pöydässä kans jonkun verran äitiys- ja synnytyskirjoja. Osa näytti suht uusilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa hyödyntää myös kirpparit :)

   Poista
 2. Onnea pikkuisesta <3. Sait juuri haasteen blogissani. Jos vain tuo ihana vauvantuoksuinen arki antaa periksi, olisi ihana kuulla blogisi tarina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari <3 Myös haasteesta! :) Ihana, kun muistit!
   Tällä hetkellä on sen verran haasteellista, ettei pysty kummoisia postaamaan, mutta jos tämä tästä helpottuisi, niin tartun haasteeseen :) Ihanaa viikon jatkoa <3

   Poista
 3. Kirja, joka todella kannattaa lukea on "Kuinka kasvattaa bebe".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävä lainasi sen alkuvuodesta, joten tuli luettua - ihan oli hyvä :) Tässä onkin listattuna vähän enempi asiakirjoja ;)

   Poista