Pikku retki Paavolan tammelle.

Kun ei tässä enää viitsi kovin kauaksi lähteä, niin tartuttiin miehen työkaverin vinkkiin pienestä kesäretkestä Lohjalle. Minä tykkään hirmuisesti istua autossa katselemassa vaihtuvia maisemia ja viikonloppuisin on muutenkin kiva tehdä yhdessä kaikkea, joten laitettiin lenkkarit jalkaan ja suunnattiin auton nokka kohti Lohjaa.


Erilaisia luontokohteita on kiva käydä katsomassa varsinkin kesäaikaan ja kieltämättä muuten vaan metsässä samoilu rentouttaa ja rauhoittaa, vaikka ei erityistä määränpäätä olisikaan mielessä.

Tällä kertaa tähdättiin kuitenkin Paavolan suurelle tammelle, joka kasvaa komeana keskellä tiheää metsää.
Tammelle pääsee helpoiten niin, että jättää auton Saaren koulun pihaan (ihania, kesäisiä peltomaisemia matkan varrella!) ja seuraa Luontopolku/Paavolan tammi-opaskylttejä, joita on lyhyen matkan varrella useampia.

Matka ei ole pitkä, mutta paikoitellen sitäkin mutaisempi, joten ei niitä parhaita kenkiä jalkaan :)


Jo sankka kuusimetsä suorine riveineen näytti hienolle, mutta itse tammea ei ollut vaikea erottaa - niin komeana se pitkine oksineen venytteli.
Pääsimme puun luokse ihan omassa rauhassa ja kuvailimme sitä joka suunnasta. Paikassa oli jotenkin maaginen tunnelma jopa keskellä kirkasta päivää.Kaksi aikuista tykkäsi paikasta kovasti, joten tammi olisi varmasti hauska reissukohde myös lapsille.

Itse luontopolkua emme sen tarkemmin kävelleet, joten patikointia saisi tuolla pidennettyä meidän pikaisen tunnin reissun sijaan. Lisäksi ihan koulun lähellä sijaitsee herkullinen Alitalon viinitila, jonne olisin ehdottomasti halunnut mennä mikäli en olisi siunatussa tilassa :) Siellä voisi osallistua viininmaistajaisiin, syödä lounasta tai rapsutella pihan eläimiä. Ehkäpä jokunen pullo tarttuisi kotiinviemisiksikin.
Siihen asti, kunnes itse pääsen paikalle, voitte lukea Janican postauksen viinitilalta parin vuoden takaa :)

Aurinkoista päivää!


4 kommenttia:

 1. Oi miten ihania kuvia! Tuosta viimeisestä minulle tuli mieleen jotenkin Eeva (siis se Aatamin puoliso) =D. Kaunis puu ja paikka kerta kaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Heh, vai että Eeva :D Oli hieno paikka ja kiva muutaman tunnin ajeluretki.

   Poista
 2. Vau mikä tammi! Näyttää upealta jo ihan tuollaisessa kirkkaassa valossakin, joten miltähän se näyttäisi erilaisissa valoissa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta :) Varmasti eri vuodenaikoina ja vuorokaudenaikoina ihan eri tunnelma :)

   Poista