Kangasvinkkejä vauvalle ja mihin vaan.

Vauvan odottelun myötä eräs harrastus on ottanut tuulta alleen - nimittäin ompelu.
Sain muutama vuosi sitten käyttööni mieheni mummun vanhan ompelukoneen, joka on majaillut meillä varastossa ihan tyhjän panttina, vaikka olen kymmenet kerrat suunnitellut hakevani sen sieltä jotain kivaa projektia tai edes vaatteiden korjausta varten. No ideaa pidemmälle en asiassa päässyt..

Ompelua en ole koskaan varsinaisesti harrastanut enkä ymmärrä kankaista tai niiden sielunelämästä yhtikäs mitään. Kangaskaupassa tarvitaan matikkaa ja minun matikkapääni on yhtä kuin pyöreä nolla. Ompelukoneeseen taisin koskea viimeksi joskus yläasteella? Ne on siitä mystisiä kavereita, että koskaan ei tiedä millä päällä tänään ollaan.Heti, kun sain tietää vauvan tulosta, ajattelin ostaa vähän kankaita ja ommella hurauttaa jotain mukavaa, mutta helppoa. Mielessä pyörivät tyynyliinat ja pussilakanat, leikkimatto ja koristetyynyt. Sitten alkoi tulla ideoita sängynverhosta, vauvanhousuista ja ties mistä ulkohaalareista. Tavalliseen tapaani ideat ovat yleensä hyvin paljon suurempia, kuin toteutus lopulta :D

Elnan kanssa on matka sujunut tähän asti oikein leppoisasti. Elna on yksinkertainen eikä siitä löydy hämäriä nappeja ja nipukoita. Eniten hermoilemani puolaaminenkin on jostain syystä onnistunut joka kerta!

Aloitettiin anopin kanssa harsojen teosta (järkytyin niiden hinnan nähdessäni kaupassa ja päätin tehdä itse) ja aluslakanoista (niiden hinnasta vasta järkytyinkin). Myöhemmin tehtiin äidin kanssa tyynyliinaa ja pussilakanaa. Sitten delegoin hommia jo tädillekin.. Oikein kiva, kun lähipiiristä löytyy käsityöihmisiä niin voi nakittaa kaikki liian hankalat hommat eteenpäin :)


Vaikeinta ompelussa on kuitenkin tähän mennessä ollut kankaiden löytäminen! No, oliko se nyt ihme, kun olen lähes jokaisen vauvantavaran kohdalla tuskaillut miten ei meinaa löytyä omaan makuun sopivaa. Myös kankaissa tunnuin törmäävän vain kirkasvärisiin nallepuheihin ja muihin sarjakuvahahmoihin.

Lasten vaatteissa ja tekstiileissä saa toki värejä ollakin, mutta silti silmä lepää edelleen parhaiten maanläheisten värien keskellä. Eurokankaasta löysin kuvissa näkyvän tähtikankaan, josta äiti teki ensimmäisen lakanan vauvan sänkyyn. Siitä tuli tosi kiva ja sopii meidän makkariin kuin nenä päähän!

Etsystä tilasin kaksi värikästä ja vähän enemmän lapsekasta kangasta (pilvi sekä kuuset) ja raitaa löytyi Kodin Ykkösestä. Nämä näin aluksi hankin, mutta ei varmasti jää viimeisiksi.

Listasin alle muutamia kangaskauppoja (myös niitä, joiden kankaat eivät ole ihan sitä omaa makuani lähinnä), jos joku tarvitsee vinkkejä. Kommenttiboksiin saa jättää vinkit kivoista kankaista / kaupoista :)

Etsy : esim. Land Of Oh

Kodin1: Esim. Anno


Spoonflower (IHANA!)
Nosh 
4 kommenttia:

 1. Ihanat Liberty of Londonin kankaat Karuselli-kaupasta:

  http://www.novamelina.com/liberty-of-london-fabrics

  -Helkky

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Sopis teille ;) Ei muuta kuin tilaamaan. Täällä on jo valmiit lakanat, kun äiti vähän autteli ;)

   Poista