Ensikosketus Patykaan.

Pitkään on Patyka pyörinyt mielessäni ja nimi vilahdellut yhdessä jos toisessa blogissa vuosien aikana. Luonnonkosmetiikassa on jotain hienostunutta ja ylellistä, myös fiksua asennetta, että sen pariin haluaisi hypätä kaikella vapaudella. Mutta yhä edelleen se pysyttelee pienen matkan päässä omista hyppysistäni ja löytää kylppärinhyllylleni vain tarkoin valituin rippusin.

Keväällä pääsin osallistumaan Anskun blogisynttäreille Jolieen, jolloin mukaani saamasta lahjakassista paljastui kaksi Patykan tuotetta - Käsivoide sekä suihkugeeli. Hihkuin innostusta! Olen aina mielelläni kokeilemassa uutta kosmetiikkaa ja viimein Patyka löysi minunkin käteeni.

Kesän edetessä edellinen kasvoveteni pääsi loppumaan ja tajusin, että nyt olisi tilaisuus kokeilla jotain uutta nimenomaan luonnonkosmetiikan puolelta. Selasin Jolien * sivuja ja tiesin, että jotain kosteuttavaa sen täytyisi olla. Näin tulin tehneeksi vielä yhden Patyka-hankinnan pienen ajan sisällä.
Tässä rehellisiä ajatuksia näistä kolmesta tuotteesta!


Ensimmäiseksi testaukseen pääsi Neroli-suihkugeeli *. Pullo näytti silmääni kovin tyylikkäälle ja laadukkaalle. Jolien sivulla Nerolin luvataan pehmentävän, kirkastavan ja parantavan ihon elastisuutta.

Korkkitoiminto oli kätevä ja kuten sanoin, tykkäsin heti koko pakkauksesta. Sen sijaan tuoksu oli itselleni pettymys. Odotin jotain ihanaa, kukkaniittymäistä ja lempeää tuoksukokemusta, mutta omaan nenuuni tuoksu olikin hieman liian pistävä. Neroli ei sanana sanonut minulle mitään, mutta olin kuullut, että luonnonkosmetiikan puolella tuoksut eivät aina kohtaa omia mieltymyksiä ja ihanteita.

Muuten suihkugeeli on aivan ihanaa, pehmeää ja kosteuttavaa. Iho ei todellakaan kuivunut sillä pestessä ja riittoisanakin sitä pidän. Jatkan suihkugeelin kanssa vielä jonkin aikaa, mutta pelkäänpä, että tätä tuoksua en tule itse ostaneeksi. Ehkä mandariini * voisi olla sopivampi vaihtoehto.


Crème Absolue Hands & Nails -käsivoide * tuntui heti omalta. Jolien esittelyteksti kertoo, että tämän voiteen myötä tiedossa on uudistusta, vahvistusta, syväkosteutusta, ärsytyksien ja tulehduksien rauhoittumista.. aika paljon hyviä asioita!

Voide on miellyttävän tuntuista, hyvin levittyvää, sopivan paksuista, mutta tuoksu ei tässäkään ihan paras. Käsivoiteen tuoksu ei kuitenkaan jää pitkäaikaisesti iholle samalla tavalla, kuin suihkugeelissä, joten se ei sinänsä haittaa. Toki ihana tuoksu toisi oman hyvän puolensa voiteeseen kuin voiteeseen!

Pidin muiden hyvien puolien lisäksi myös hyvästä imeytyvyydestä ja mattaisesta tunteesta, joka jää iholle. Kädet tuntuvat kosteutetuilta, mutta tätä voi hyvin käyttää keskellä päivää eikä tarvitse miettiä, että näppis on hetken päästä rasvassa. 
Sopivan kokoinen putilo ja hyvät värit pakkauksessa - tämän voisi sujauttaa myös käsilaukkuun!


Itse ostamani Patykan ruusuinen kasvovesi * oli tuotteista lempparini. Pienen pullon hinta oli siinä rajalla, että yhtään kalliimpaa kasvovettä en raaskisi ostaa, mutta onneksi tätä nyt ei ihan kuukaudessa sentään tule käyttäneeksi.

Uudistava, kosteuttava ja pehmentävä kasvovesi sopii erinomaisesti omalle hieman pintakuivalle iholleni ainakin näin kesäaikaan, jolloin tilanne on suhteellisen hyvä. Tuoksu on tässä tuotteessa eniten mieleeni näistä kolmesta Patykasta - ei liian voimakas, mutta sitä kuitenkin löytyy.
Kasvot puhdistuvat tehokkaasti ja jälkitunne on miellyttävä. Tästä tykkään kovasti!

Synttäreiltä sain mukaani myös pienen määrän Patykan yhtä myydyintä tuotetta - nimittäin Absolis Huile Absolue - öljyseerumia *. Näytteestä riitti seerumia useammaksi päiväksi, mutta heti ensimmäisellä kokeilukerralla se hurmasi täysin koostumuksellaan ja kosteutuksellaan. Siinä on varma ensi talven huipputuote, jonka pariin aion palata saadessani kylppärinhyllyjä ensin tyhjenemään entisistä purnukoista.

Käytin seerumia ainoastaan kasvoilla, vaikka sitä voisi laittaa myös vartalolle ja hiuksiin. Minulle se oli kuitenkin niin ylellistä, etten halunnut tuhlata pientä testiä muualle. Kun seerumia laittoi illalla nassuun, niin aamulla vastassa oli terveennäköinen ja täydellisesti kosteutunut hipiä. Arvoa öljyllä on, mutta uskon sen olevan hyvin riittoisaa. Ennen kuin tämä mamma joutuu siirtymään edullisiin markettirasvoihin kaikkien rahojen mennessä vauvan vaippoihin, aion kyllä ostaa pienen palan tätä ylellisyyttä omiin iltarutiineihini. Vähintä mitä äiti ansaitsee ;)

*) mainoslinkkejä


4 kommenttia:

 1. Aivan samat ajatuset minulla suihkugeelistä. Tykkään mielettömästi sen vuoksi, että iho on todella pehmeä sen jälkeen. Mutta se tuoksu... :) Käsivoidetta säästelen talvelle kokeiltavaksi. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Juuri näin kävi tällä kertaa, mutta muutenhan tuossa on kaikki kohdallaan :) Kaunista viikonloppua Sari <3

   Poista
 2. Mä oon kanssa hullaantunut Patykaan! Varsinkin ihonhoitotuotteisiin, yksi Patykan kasvovesistä (olisko ollut rasvaisen ihon) on ihan all time favourite!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Mulla ei tosiaan tämän enempää ole sarjasta vielä kokemusta, mutta kasvovesi oli kyllä näistä se paras :)

   Poista