Retkellä Espoossa - Stora Herrö.

Viikonloppu meni taas niin nopeasti, mutta olipahan ainakin hauskaa :) Sain viikolla selkäni jumiin liiasta tietokoneella istumisesta ja vähästä liikunnasta, joten viikonlopun varalle oli kiva suunnitella ihan toisenlaista ohjelmaa. Mieskin on viikonloppuisin aina kotosalla niin ollaan saatu paljon aikaiseksi yhteisillä vapailla mm. siivottu varastoja ja toteutettu kesän toivelistaa.

Tällä kertaa suunnattiin sunnuntaina aamupäivällä Matinkylään odottelemaan saaristovenettä. Matkakohteeksi valikoitui Stora Herrö eli Espoosta löytyvä n. 44 hehtaarinen ulkoilusaari. Veneellä sinne pääsee useammasta paikasta ja Matinkylän Nokkalanniemestä matka kestää vajaan tunnin. 


Ensimmäisenä saarelle päästyä etsittiin sopiva kalliopaikka kivalla näköalalla. Menomatkan jälkeen maha kurni siihen malliin, että minun piti kaivaa eväät esiin jo kävellessä. Raskaana ollessa nälkä yllättää viidessä minuutissa!

Kalliolla oli sopivan lämmintä istuskella auringon mennessä välillä pilveen. Vain muutama ihminen näkyi kuljeskelemassa, joten rauhassa saatiin olla.Otettuani pienet tirsat kalliolla, jatkettiin saaren tutkimista pieniä polkuja pitkin. Stora Herrö on Espoon ulkoilusaarien suurimmasta päästä, mutta kuitenkin sopivan kokoinen niin, että puolelta toiselle ei kestä kovin kauan kävellä. Grillikatoksia ja käymälöitä siellä on varsin kiitettävästi, joten eväitä pääsee lämmittämään useammassa paikassa, jos on tarvetta vaikka makkaran grillailulle. Saaressa on myös lupa telttailla, mikä olisi ihan mahtavaa, mutta ei nyt tänä kesänä ole se paras vaihtoehto jäädä mahan kanssa keskelle saaristoa jumiin, jos jotain tapahtuu.

Mies on syönyt koko lapsuutensa mokkapaloja kotona, joten niistä on tullut hänen bravuurinsa. En ollenkaan laittanut vastaan, kun leivontavimma iski sillä retkellä parasta on nimenomaan hyvät eväät ;)


Herrön rannassa poikettiin katsomassa joutsenia. Paikalta löytynyt kalamaja on yritys- ja yksityistilaisuuksiin tarkoitettu tilausravintola ja sauna. Sunnuntaina paikalla ei näkynyt ketään, mutta ihan kiva tuolla olisi iltaa istuskella vaikka rapujuhlissa.
Toiselta puolelta saarta löydettiin sen sijaan kiva näköalatorni, mistä näki pitkälle asti.Paluuvenettä odotellessa ehdittiin nappaamaan vielä pari masukuvaa. Tuossa mekossa maha näyttää kyllä omaan silmään jo aika isolta, vaikka on oikeasti kaikkea muuta. 
Onneksi pääsee patikoimaan mukavasti ja nauttimaan kesästä. Saan olla onnellinen, ettei edelleenkään suurempia ongelmia ole ilmaantunut. Edes parin päivän helle ei ole tuntunut sen tukalammalta, kuin mitä se normaalisti tuntuisi, joten olen nauttinut raskausajasta kaikinpuolin. Näissä kuvissa raskausviikkoja kasassa 31Meidän saarelta paluu ei sen sijaan sujunut ihan niin nokkelasti. Oli nimittäin ymmärretty aikataulu ihan toisella tavalla eikä vene ajanutkaan takaisin Matinkylään vaan parin kaukaisemman saaren kautta suoraan Otaniemeen. Me oltiin tietenkin jätetty auto Matinkylän parkkipaikalle, joten siinä mielessä reissu olisi kannattanut aloittaa joko Otaniemestä tai Kivenlahdesta, minne vene aina palaa. Myöhemmin illalla vene ajaa myös Matinkylään, mutta kuusi tuntia saaressa tuntui meistä jo liian pitkältä ajalta. Ei auttanut kuin ottaa Otaniemestä taksi ja hurauttaa sillä takaisin autolle :) 

Tosi kiva reissu kaiken kaikkiaan ja uutta ollaan tietysti jo suunniteltu. Ensi kerralla varmaan Helsingin puolelle, mutta siitä sitten myöhemmin!10 kommenttia:

 1. Ihanaa että pääsit saareen! Stora Herrö on kiva ja luonnon mukainen saari. Se vaan on meille niin lähellä, että harvoin tulee poikettua veneellä.Muutaman kerran sentään ollaan käyty. Jälleen näitä sinun ihania kuvia oli todella ilo katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii oli! :)) On sit kiva nähdä lähialueiden uusia paikkoja ja ihan uusista kuvakulmista, kun harvemmin veneessä istuu. Taitaa olla sulle vähän tutumpia näkymiä :) Paluumatkalla vene poikkesi muuten sieltä Gåsgrundetin kautta ja kyllähän sekin houkuttelis jossain vaiheessa, mut katsotaan mentäskö ens kerralla kuitenkin Helsingin puolelle, kun sielläkin on vaikka mitä näkemättä..

   Poista
 2. Hei! Jos sinun pitäisi valita yksi objektiivi, niin mikä olisi sun ykkösvalinta? Katsoin tuolta, mitä objektiiveja omistat ja itselle tullut hirveä canonin ef 85mm f/1,2 -kuume. En tiedä sitten onko se paras valinta itselle, toinen vaakakuppi on 70-200mm.
  -Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tuuli! 85mm on kyllä varmaan paras linssini laadun kannalta. 50mm taas ominaisin "joka paikan linssi", jolla kuvaaminen on minulle helpointa (paitsi, että sen kanssa on ollut jäätäviä tarkennusongelmia..), koska sen kanssa ei tarvitse mennä kovin kauas ja taustakin sumenee mukavasti. 35mm puolestaan on hyvä tiettyihin tilanteisiin, kuten ahtaisiin koteihin, ja on ollut usein matkalla mukana. Noilla kolmella kuvaan eniten, mutta jos yksi pitää valita, niin sanon 50mm :) Kaikki on ihan siitä kiinni, mitä aikoo kuvata :) 70-200mm olisi myös ihana (sillä kuvajälki olisi varmaan sellaista, mitä monesti ihailen toisten kuvia katsellessa), mutta ei näillä naruilla jaksa sitä kovin kauan vakaana pidellä ;) Siitä syystä 135mm tulee jonossa ensin. Onnea linssikaupoille!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Nii-in, ihan hassua :) <3 Siellä se tekee jumppaharjoituksia kaiket yöt ;) Pus!

   Poista
 4. Upeita kuvia ja kiitos kommentistasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enni! Ja ei kuule mitään. Nyt on kiva, kun ehtii vähän lueskella taas blogeja :)

   Poista
 5. Ihania masukuvia <3 Joko randomit tulee taputtelemaan masua ja juttelemaan? ;) Pusss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, ei onneksi ole tullut kukaan ulkopuolinen ja tututkin aika varovaisesti ;) Ilmeisesti viuhdon niin lujaa kaupungilla menemään, ettei siinä kukaan edes ehtisi tulla ;) Pus, toivottavasti nähdään pian <3 <3

   Poista