Puhdistusliinatesting.

Puhdistusliinat - mikä mahtava keksintö! Hurahdin näihin pitkän tauon jälkeen, kun sain Nivean Pure Cleansing Wipesit testiin blogin kautta terveisin "Näitähän nyt tarvii aina!". Ajattelin vaan, että siis miten niin aina, en minä ole käyttänyt varmaan koskaan? Juhannusmökille pakatessa liinat pääsivät kuitenkin muun kosmetiikan mukana matkaan ja parin päivän päästä huomasin tutkivani erilaisia liinoja nenä kiinni ruudussa.

Mökillä ollessani tilasin Beauty Baysta herkulliselta kuulostavia mustikka- ja kurkkuliinoja. Sattumoisin naistenlehdessä (olisikohan ollut MeNaiset?) oli myös testattu muutamia liinoja, jonka perusteella ostin vielä Garnierin Micellar Cleansing Wipeseja. Näin sain itsekin pitää pienimuotoisen testitilaisuuden kotosalla liinojen parissa :)


Nivean kanssa menee harvoin kovin paljon pieleen, oli kyseessä sitten mikä tahansa heidän tuotteensa. Nivean tuotteet kohtelevat ihoa hellästi ja ne tuntuvat kaikinpuolin turvallisilta ja miellyttäviltä käyttää.

Näitä liinoja testasin ihan ensimmäiseksi ja ne olivat tosiaan mökillä mukana. Miten helppoa voi meikinpuhdistus olla, kun käytettävissä ei ollut juoksevaa vettä ja pesuvesi piti aina ensin lämmittää saunan pesässä. Meikkiä en hirveästi mökillä ollessa käyttänyt, mutta näillä liinoilla sain kyllä peruspakkelitkin pois nassusta näppärästi ja nopeasti. Nivean kaikille ihotyypeille soveltuvat liinat eivät sisällä alkoholia, hajusteita, öljyjä eikä väriaineita. Ripsarinpesun jälkeen iholle jää aina vähän mustaa, joten on tosi kiva, että nämä liinat soveltuvat myös silmänympärysiholle, joten samalla pyyhinnällä lähtivät myös ripsarin ja luomivärin jämät.

Liinojen luvataan raikastavan ja kosteuttavan ihoa ja tästä olen itse samaa mieltä. Käytön jälkeen iho oli puhdas, raikkaan tuntuinen eikä kiristänyt mistään. Ainoa pieni miinus tulee tuosta tarrasulkumenetelmästä. Liinoja ei tule käytettyä kerralla loppuun, joten ehkä jokin parempi sulkuluukku olisi fiksumpi niin liinat eivät varmasti pääse kuivumaan tauon aikana.

Toisen kokeilun tein Garnierin puhdistusliinoilla. Näissä on samanlainen sulkusysteemi Nivean (ja monen muun) tavoin. Ehkä nämä liinat on tosiaan tarkoitus käyttää nopeammassa tahdissa tai sitten säilöä muovipussissa ollakseen varma, etteivät kuivu?

Joka tapauksessa nämä liinat on tarkoitettu herkälle iholle eivätkä niin ikään sisällä hajusteita, väriaineita tai alkoholia. Minusta liina kuitenkin tuoksui hitusen jollekin hyvälle, mikä oli vaan mukava, pieni lisä.
Garnierin pehmeät liinat sisältävät silkkikuituja ja paljon hypetettyä miselli-vettä. Liinat tuntuivat testaamistani liinoista kaikkein pehmeimmiltä ja suorastaan ylellisiltä. Liinojen kosteus ja koko olivat sopivat eikä mitään moitittavaa ilmennyt. Näistä tykkäsin tosi paljon!


Beauty Baysta tilamaani Yes to - liinat saapuivat noin viikossa kotipostiin ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin kyseiseltä merkiltä ylipäätään mitään tuotteita. Yes to cucumbers-liinat tulin valinneeksi niiden tuoman raikkaan mielikuvan perusteella ja itse asiassa pidin niiden aika voimakkaan kurkkuisesta tuoksusta. Liina oli miellyttävän pehmeä, kuten muutkin tämän testin liinat ja kasvot puhdistuivat tehokkaasti. Kurkun lisäksi liinoissa on käytetty myös aloe veraa ja vihreää teetä.

MUTTA sitten se huono puoli! Noin viiden minuutin kuluttua käytöstä, tunsin kasvoillani kuumotusta ja peiliin katsoessani koko liinalla pyyhkimäni alue oli muuttunut punertavaksi. Pesin kasvot heti vedellä mikä selvästi helpotti kuumotusta. Jonkinlaisen allergisen reaktion näistä sain, mitä ei ole muistaakseni koskaan tapahtunut minkään kosmetiikan kohdalla! Onko raskaudella asian kanssa jotain tekemistä - vaikea sanoa? Hassuinta tässä on se, että juuri nämä liinat ovat hypoallergeenisia, mutta näköjään sekään ei aina tarkoita sitä mitä luulen :D

Onneksi tilasin näitä vain pienen, kymmenen kappaleen paketin, joten voin lahjoittaa ne eteenpäin, mikäli joku ystävä uskaltaa kokeilla. Meistä ei nyt tullut tämän parempia elämänkumppaneita!

Toinen Yes to - liinapaketti tuntui hieman pelottavalta aikaisemman kurkkuliinakokemuksen jälkeen. Mietin onko näissä kaikissa jotain tiettyä ainesta, mikä aiheuttaa ihollani reaktion, mutta nyt entistä fiksumpana kokeilin mustikkaliinaa ensin vain pienelle alueelle. Jee, mitään hälyyttävää ei tapahtunut, joten pyyhin lopulta koko kasvot ja totesin, että nämä sopivat kurkkuliinoja paremmin iholleni.

Yes to blueberries - liinat tuoksuvat voimakkaasti mustikan, omenan ja sitruunan sekoitukselle enkä oikein osannut päättää onko tuoksu jo liian voimakas, vaikka jotain tuoksua kosmetiikkaan aina kaipaankin. Näitä liinoja ei suositella silmänympärysiholle, joten siitä vähän miinuspisteitä. Jos puhdistushommiin aletaan, niin olisi mukavaa pärjätä yhdellä putsarilla eikä pelata liinan jälkeen vielä silmämeikinpuhdistusaineellakin. 

Mustikkaliinat ovat 99% luonnonmukaisia ja ne voi kompostoida mikä on tietysti positiivista.


Kaiken kaikkiaan oli kiva herätä puhdistusliinojen kätevyyteen sillä tästä lähtien aion pitää kaapissa aina pari pakettia valmiina käytettäväksi. Liinat on niin näppäriä ottaa mukaan, sillä niitä ei lentokoneessa lasketa nesteiksi eivätkä ne kaatuile tai vuoda, kuten kasvovesipullot. Mökki- tai telttaretkille, venereissuille tai vaikka kuntosalille nämä ovat supernäppäriä. Kotona olen käyttänyt liinoja siinä vaiheessa, kun kasvovesi loppui enkä ehtinyt yli viikkoon käydä ostamassa lisää. Kotona käytän liinoja lähinnä puhdistuksen toisena vaiheena vesipesun&putsarin jälkeen, mutta hyvin näissä riittää kosteus ja teho myös täydelliseen meikinpoistoon. Liinoilla voi kasvojen lisäksi pyyhkiä tietysti vaikka kainalot, kädet ja jalatkin!

Itse valitsisin nimenomaan herkälle iholle suunnattuja liinoja, jolloin kuvittelen liinojen olevan vähemmän kuivattavia ja ärsyttäviä pitkällä aikavälillä. Pelkästään liinoja en osaisi kovin kauan käyttää, mutta onhan nämä käteviä, jos haluaa välttää vesipesua ihon kuivumisen pelossa. Toisaalta hirvittää liinojen tuoma roskamäärä, joten siinä mielessä käytän mielummin pestäviä ja uudelleenkäytettäviä liinoja puhdistuksessa, mutta ne ovatkin sitten taas oma juttunsa.

Testaamistani puhdistusliinoista Niveaa ja Garnieria ostaisin uudelleen. Garnier vie voiton pehmeydellään, joten luultavasti taipuisin kyseisen merkin puolelle :)

*) Nivean liinat saatu blogin kautta testiin
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti