Pieniä haaveita.


Jotkut haaveet on hieman helpommin saavutettavissa, kuin toiset!
Olen nimittäin vissiin koko Espoossa asumisen ajan haaveillut siitä, että pääsisin mustikkaan. Täällä on niin runsaasti mustikkaa ja sieniä tarjolla muutaman sadan metrin päässä, että aina syksyisin olen harmitellut, miten ei taaskaan saatu aikaiseksi.

Tänä vuonna olin tietysti heittänyt kirveen kaivoon siksi, että enhän minä sinne mahani kanssa pääse kykkimään ja tuntui aika ikävältä pakottaa mies siihen puuhaan seisomalla vieressä ja osoittelemalla kerättäviä mustikkamättäitä :)

Pari päivää sitten lenkillä ollessani huomasin metsän olevan jo ihan sinisenään marjoja, joten ajattelin, että kyllä siellä nyt jotenkin selvitään ja pakko mennä ennen kuin nämä meidän kylän ammattilaiset korjaa taas koko sadon.

Voi vitsit meillä oli sit kivaa, vaikka joka paikkaa kolotti ja nyt ollaan molemmat ihan selkävaivaisia. Puolessatoistatunnissa saatiin mukavat 3 litraa kerättyä ja olen niiiiin onnellinen niistäkin vähistä!! :) Nyt voin hyvillä mielin ohittaa kaupan kalliin pakastetiskin ainakin mustikkien osalta!4 kommenttia:

 1. Pisteet sulle reippaudesta! :) Omalla kohdallani tulee ostettua kaupan mustikoita, kun ei ole kotona kuin pakastelokero. Toisaalta se on hyvä "tekosyy" ettei tartte raahata itseään mustikkametsälle. Ehkä sitten jos joskus on kunnon pakastin, niin on lähdettävä poimimaan talteen mustikat talvea varten. Onhan se vähän sääli, että ilmaista superfoodia jää metsiin niin paljon... mutta minkäs mahdat, aika rankalta hommalta se kuulostaa ja traumat lapsuuden marjanpoimintareissuista kai elää edelleen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä ihan ymmärrettävää, jos ei mahdu pakkaseen :) Tekee tiukkaa saada meidän kolmeen lokeroon mahtumaan Vilman ruuat, marjat ja muut pakasteet. Kohta pitäis hakea mansikatkin talveksi niin ei tekis lisätila pahaa :) Se muuten on jännä, miten niin moni saa lapsena kauheet traumat! Onhan se ärsyttävää, jos monta tuntia kökkii huonossa asennossa ja samalla huitoo hyttysiä ympäriltään, mutta näin aikuisena, kun voi ite päättää kauanko siellä on ja millon menee, niin se oli kyllä tosi kivaa :))

   Poista
 2. Mustikat ovat ihanaa herkkua ja sopivat niin monen jälkkärin tai välipalan lisukkeeksi. Jotenkin itse poiminta tekee viimeisen silauksen, kai ne omin pikku kätösin poimitut marjat vaan maistuu maukkaammilta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Tulee ihan superkiva mieli, kun kaivaa kaapista itse kerättyjä ja säilöttyjä marjoja. Tuossa mansikoita hakiessa satuin vilkaisemaan mustikoiden hintoja ja täytyy sanoa, että pitkä penni säästyy, jos vain jaksaa muutaman tunnin viettää metsässä :) Ehkäpä siinä metsässä vietetyssä ajassa piilee muutakin hyvää :)

   Poista