Hoitotasopohdintaa.

Mikähän siinä on, että olin sitten etsimässä mitä tahansa, niin tuntuu, että sopivaa on kovin hankala löytää. Tällä kertaa yritin etsiä meille hoitoalustaa vauvaa varten ja tuntui, että tuntien googlettamisen jälkeen olin yhä lähtöpisteessä. Taitaa makuni olla vähän hankala vai asunko vain väärässä maassa ;)




NG Baby De Lux Harmaa  - Rätt Start Norsu Harmaa - NG Baby Circus Sininen


Vaikka olisi ihanaa sisustella vauvalle omaa huonetta, ei meidän pienessä kodissa sellaista huonetta valitettavasti ollut tähän tarkoitukseen laittaa. Koska edes hoitopöytää emme saisi fiksusti sopimaan mihinkään luopumatta jostain muusta tärkeästä, oli ainoa vaihtoehto perustaa vauvan varikkopiste kylppäriin pesukoneen päälle. Tästä syystä hoitotason värimaailma muotoutui sieltä löytyvien värien mukaan, jotta se sopisi edes jonnin verran kylppärimme harmaa-valkoiseen ilmeeseen. 


Yllä näkyvään kollaasiin kokosin muutamia hoitoalustoja, joista ainakin osan voisin meille kotiuttaa, vaikka mikään niistä ei ihan täysiä makupisteitä minulta saanut. Norsut, tähdet ja kruunut ovat ihan kivoja, mutta jokin niissä ei saanut sydäntä läpättämään. Pohdin myös perinteistä pilkkua, hauskaa harlekiinia ja suloista Sirkus-kuosia.
Kerstin kanssa juttelin, että myös hänellä oli ollut vaikeuksia löytää mieleistä alustaa ja häneltä sain vinkin tuosta NG Babyn harmaa-raidallisesta yksilöstä. Kersti tosin varoitteli, että harmaan sijaan se näyttää hänestä pikemminkin lilalta ja kun kaivoin alustan eilen paketista ulos, niin kyllä se tosiaan enemmän lilansiniseltä kuin harmaalta näyttää. Onneksi Pulla on varmasti iloinen ihan mistä tahansa alustasta eikä välitä värisävyistä sen enempää eikä vähempää.



Sirkus-kuosi on myös tosi söpö ja olisin saattanut valita sen, mikäli vauvalla olisi oma huone. Nyt kun alusta tulee kuitenkin kylppäriin, niin harmoninen ja klassinen raita vei voiton. Lisäbonusta tuli ulkonäön lisäksi pienestä tyynystä sekä froteisesta suojasta.

Mikäli sopivaa alustaa ei olisi löynyt valmiina, olisi sen voinut tehdä itsekin. Minulla on kuitenkin ompelujonossa niin monta asiaa, että välillä on huojentavaa ostaa jotain suoraan kaupasta :)
Itse tekemällä tosin saisi juuri sellaisen, mikä miellyttää niin omaa silmää, kuin sopisi jo olemassa olevaan sisustukseenkin. Ehkäpä kyllästyn jossain vaiheessa lilaan raitaan ja hurautan kangaskauppaan uudistamaan koko alustan.

Nyt on kuitenkin mukavaa nautiskella siitä, että jälleen yksi kohta listalta on raksittu pois. Joka kerta kylppärissä käydessäni ihastelen uutta tulokasta ja mietin, että ihan pian siinä saa vaihtaa kymmeniä kakkavaippoja pienelle kirpuntaimelle :)


Postaus sisältää mainoslinkkejä




6 kommenttia:

 1. Tervehdys vakkarilta! Voi kuule miten tuttuja mietteitä!Ei ne kyllä kauniita ole koskaan noi alustat... Meillä kävi kyllä niin että hoitoalusta haettiin lopulta vasta matkalla synnäriltä kotiin :D Ja suht koht sopiva harmaa löytyi... Kaikkein kätevin se on kylppärissä koneen päällä ollakin, ei tartte pikkuista pesulla käymisen jälkeen kauaksi kantaa. Voi miten jänniä aikoja siellä elellään, tulee mieleen omat ajatukset parin vuoden takaa. Meidän poitsuhan on jo iso jässikkä, mutta äidin pikkuinen tietty <3 On ne ihania noi lapset, pienet ja isot. Et usko miten paljon ilon ja naurun määrä lisääntyy lapsen myötä :) Kaikkea hyvää loppuraskauteen, ehkä törmäämme Espoon kärrypoluilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heijjj taas :) Hih, hyvä kuulla, että tuttuja mietteitä. Onhan tässä monta juttua rattaista, sängystä ja hoitoalustoista lähtien miettiä mikä on paras! Onneksi osan suhteen oli jo aika selvät sävelet, niin ei tarvinut montaa päivää miettiä ;)
   Kyllä se vesipisteen läheisyys on varmasti se paras paikka hoitotasolle. Meillä vaan on pesukoneen yllä kaappi, mikä takia se taso ei oikein siihenkään täydellisesti mahdu. Onneksi pikkukirppu on ainakin alussa ihan oikeasti pikkunen ja vaipanvaihto onnistuu vähän siellä sun täällä. Jos ei toimi, niin sit täytyy tarkastella tilannetta uudelleen. Toivon tosin, että jossain vaiheessa päästäis muuttamaan, mutta vähän hiljasta on..
   Ihan varmasti ilo ja nauru lisääntyy, tai ainakin toivon, ettei itku ja suru :D Kuka ties, vaikka samat lenkkimaastot löydettäis ;)

   Poista
 2. Varikkopiste. :'D <3 Ihana. Mulla on niin ikävä sua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks se vähän oo ;) ...ja sit taas matka jatkuu seuraavia jarrutusjälkiä kohti :D
   Voi muru, nähtäskö me edes viikonloppuna viimein? Sit tarvii kyllä löytää joku rako ihan kahenkeskisille kaffeille ellet oo koko loppukesää jossain maanpaossa aurinkoa etsimässä ;) pusuja <3 <3

   Poista
 3. Onpa kivoja alustoja! Pesukoneen päällä on oikein hyvä vaihtaa, niin mekin tehtiin pari vuotta sitten. Ja lopulta se aika on niin lyhyt kun sitä tasoa tarvitaan että itse olen ainakin tyytyväinen kun en mitään erillisiä hoitopöytiä hankkinut. Pian niitä vaippoja vaihdetaan sängyllä ja sohvalla ja sylissä ja seisten... :) Onnellista loppuodotusta ja voi hyvin! Käyn täällä aina kurkkimassa joko on uutisia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmasti hyvä paikka tuohon hommaan. Meillä vaan on kaappi pesukoneen yllä, mikä vie oman tilansa eikä se ole siinä mielessä paras, mutta näillä mennään ja jos ei onnistu, niin mietitään uudelleen :)
   Kiitos kovasti <3 Onneksi kaikki on mennyt hyvin näin pitkään ja pian päästään ihastelemaan uutta tulokasta. Josko vielä pari viikkoa antais tulevalle äidille aikaa rauhottua ;)

   Poista